Työttömyyden ensimmäinen kuukausipäivä

Hiihdä hiihdä Perttu! Näyttää pahalle, että Suomen pronssi katoaa ranskalaiseen taskuun. Aivan, pessimisti ei pety.Johannes Kläbo voitti taas ylättäen. Huulirasvat ovat norjalaisilla kohdallaan. Suomen miehet neljänsiä.

Tänään on tullut täyteen kuukausi, kun ilmoittauduin Te-keskukseen työttömäksi. Tämä kuukausi on tuonut kolme yhteydenottoa työnantajilta. Lähes 60 lähetettyä työhakemusta. Se on kyllä totta, että työpaikkaa ei saa hakemalla avoimia paikkoja. Kyllä ne työt ovat ihan muualla. Olen kokeillut saada suhteillakin töitä, mutta ei sekään tuota mitään. Niin kauan kuin elän, en silti aio luovuttaa.

Mun pitää vaihtaa alaa. Hain tänään lähihoitajakoulutukseen. Sinne on onneksi haastattelut ja soveltuvuuskokeet vasta lokakuussa. On tässä aikaa miettiä sopivia vastauksia.

Olen myös unohtanut sen Euresin. Nyt pitää katsoa, mitä paikkoja siellä on tarjolla. Tässä kuussa on vielä tarjolla Te-keskuksen Uravalmennus, 20 päivää. Haha, uranvalmennus. Ihan oikeesti, koulutusfirmat tienaavat niistä kursseista muhkeat rahat, ja työtön jää ilman työtä. Samoilla rahoilla saisi ihmisille palkan. Mutta on kiva nähdä, mitä turhaa kurssilla on tarjolla. Tuskin mitään uutta!

Hyvää kuukausipäivää! Ensi kuun raportointi ensi kuussa! Onneksi työ tekee vapaaksi. Siis mistä se vapauttaa? Rahalliselta velkahelvetiltä, joka minua odottaa ja ikuiselta vähävaraisuudelta kenties.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *