5 loistavaa lähimatkakohdetta

Tuntuuko siltä, että kesä on pilalla, koska ulkomaan reissut peruuntuivat? Hätä ei ole tämän näköinen, sillä myös Suomessa on valtavasti kiinnostavia paikkoja, joissa kannattaa vierailla. Olemme liputtaneet lähimatkailun puolesta jo pitkään, ja voimmekin vakuuttaa, että lähimatkailu koto-Suomessa on usein ihan yhtä viihdyttävää kuin kauemmas reissaaminenkin. Jos kotimaan matkailu kiinnostaa, muttet tiedä, minne suuntaisit, ota tästä muistiin parhaat lähimatkakohteet:

Lähimatkailu JurmoLähimatkailu saaristossa

Saariston taikaa: Pyhtään Kaunissaari

Kukapa ei rakastaisi saaristoa! Kotkan edustalla sijaitseva Kaunissaari on täydellinen yhden päivän ja yhden yön reissukohde, jossa pääsee syömään, relaamaan ja uimaan, mutta tekemistä ei ole niin paljon, että tarve nähdä ja kokea kaikki aiheuttaisi stressiä.

Luontoa ja historiaa: Ahvenanmaa

Oletko koskaan käynyt Ahvenanmaalla? Monelle suomalaiselle tämä saariryhmä on täysin tuntematonta aluetta. Ahvenanmaan lyhyet etäisyydet ovat täydelliset pyörän selässä tehtävälle reissulle, ja monista majapaikoista saa myös lainapyöriä, joten omaa fillaria ei välttämättä tarvita. Lisäksi Ahvenanmaalta on helppo jatkaa lautalla eteenpäin Turun saaristoon, eli saaristoelämää kaipaavat voivat viipyä reissullaan pidempäänkin.

lähimatkailu repovesiLähimatkailukohteet, kansallispuistot

Reippailua vain parin tunnin päässä Helsingistä: Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto sijaitsee alle 200 kilometrin päässä pääkaupunkiseudusta, eli tänne on stadilaistenkin helppo lähteä. Lisäksi perille pääsee myös bussilla, eli omaa autoa ei tarvita. Kuten kaikissa kansallispuistoissa, Repovedellä on useita eri mittaisia reittejä, ja kaikentasoisille tallaajille löytyy varmasti sopiva lenkki. Ja jos täysi eräjormailu ei kiinnosta, Repovedellä on myös mahdollisuus vuokrata yöpymistä varten kota tai mökki.

Kauniita pikkukaupunkeja: Raasepori

Jos et jaksa järjestellä isompaa reissua, mutta mieli palaa kauniisiin maisemiin, kannattaa suunnata Raaseporiin. Siellä pääsee nauttimaan useasta kaupungista yhdellä iskulla: tsekkaa ainakin pieni ja symppis Karjaa, kaunis ja historiaa haviseva Tammisaari sekä hurmaava Fiskars, jonne tekisi mieli jäädä asumaan. Näin viehättävässä paikassa tuntee olevansa vähintäänkin Ruotsissa!  Lähimatkakohteet SuomessaLähimatkailu Jurmossa

Kun mieli palaa kauemmas: japanilainen majatalo Yado Oikawa

Jos ajatus koko kesästä Suomessa ahdistaa aivan liikaa, kannattaa suunnata — yllättävää kyllä — Pukkilaan. Siellä sijaitsee japanilainen majatalo, jossa pääsee nauttimaan autenttisesta teehetkestä, kylpemään perinteisessä hinoki-ammeessa ja tietysti nukkumaan futonilla. Täällä jos jossain unohtaa olevansa yhä kotimaan kamaralla. Auttaa takuuvarmasti kovempaankin kaukokaipuuseen!

japanilainen majatalo yado oikawalähimatkailuvinkki

Onko teillä lähimatkasuunnitelmia tälle kesälle? Vinkatkaa suosikkipaikkanne kommenteissa!

 

Kaikki lähimatkavinkkimme löydät lähimatkailu-tunnisteen alta.

*

FACEBOOK / BLOGLOVIN / INSTAGRAM

kulttuuri matkat vastuullisuus
Kommentit (3)
  1. Veera / koralliriutta.wordpress.com
    1.7.2020, 19:55

    Ahvenanmaa on kyllä ihana! Itse suunnittelin lähteväni Savonlinnan suunnalle kesälomalla, koska siellä päin on ilmeisesti vaikka mitä – tai ainakin riittävästi luontoa.

  2. Kiitos vinkeistä, ihania kuvia! 🙂

    1. Kiva että tykkäsit!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *