Parasta joulukuussa

Vuosi on tullut päätöksen ja uusi vuosi(kymmen) on alkanut, mutta vielä pieni katse taakse ja listataan joulukuun parhaat jutut. Joulukuussa syksyä värittänyt kiire alkoi hiljalleen helpottaa ja samalla keveni oma mieli. Nyt lomailun jälkeen olen taas täynnä innostusta ja uusia ideoita. Kaikki tuntuu olevan avoinna ja täynnä mahdollisuuksia – tämä on oikein sopiva mielentila aloittaa uusi vuosikymmen!

Pähkinänsärkijä. Joulukuussa kalenterini täyttyi Pähkinänsärkijän harjoituksista ja esityksistä. Oli ihana seurata Balettioppilaitoksen lasten työskentelyä ja esiintymistä. Pähkinänsärkijä on minulle 100% varma joulumielen tuoja. Kaunis musiikki ja satu ilahduttavat myös silloin, kun olen niiden parissa työnmerkeissä.

Esikoinen mukanani töissä. Kun mies ja kuopus olivat jo lähteneet pohjoiseen jäin kahdestaan kotiin esikoisen kanssa. Koska työni on iltaisin ja olisi inhottavaa jättää teini yksi kotiin koulupäivän päättymisestä aina myöhään iltaan, tuli poika mukaani töihin. Meillä oli hurjan hauskaa yhdessä ja teini seurasi kiinnostuneena näytöksen kulkua.

Kuopuksen lukemaan oppiminen. Erään iltana palatessani näytöksestä mieheni odotti minua kotona hymyillen. Yllättäen ja auttamatta kuopus oli iltapäivällä oppinut lukemaan tutkiessaan pöydällä ollutta Hippo-lehteä. Heti seuraavana aamuna sain jo lukunäytteen. Ensin sujuivat lyhyet sanat ja sitten jo hieman pidemmätkin sanat. Nyt joulukuun edetessä lukeminen on entisestään vahvistunut. 5-vuotias on hurjan ylpeä taidostaan ja niin olemme me vanhemmatkin. Lukemisen myötä lapselle on avautunut ihan uusi maailma!

Joululoma. Voi miten onnellinen olinkaan, kun lomani viimein alkoi! Taivalsin anivarhain bussipysäkille kun keskustassa kulki vielä enemmän edellisen illan pikkujoulunjuhlijoita kuin aamuun heränneitä. Lensin Ouluun ja sieltä vielä bussilla Kuusamoon. Kuusamossa minua oli vastassa oma rakas perhe. Kuinka kovasti olinkaan kaivannut kiireetöntä aikaa rakkaitteni kanssa! Nautin lumisista maisemista ja ehdin ihan itsekseni hiihtoladuillekin. Jouluaaton hiihtolenkki, jolloin vastaantulijat kaikki toivottivat hyvää joulua oli upea elämys ja muistutus siitä miten paljon kaunista ja hyvää maailmassa on.

Itsenäisyyspäivän ja uuden vuoden -aaton treffit. Itsenäisyyspäivänä suuntasimme ravintolaan ja nukuimme hotellissa, vaikka heti lauantaiaamuna olikin taas töitä. Uutta vuotta juhlimme lempioopperani La Bohèmen parissa. Oopperan jälkeen söimme ravintolassa ja kotimatkalla ihailimme ilotulituksia. Nämä säännölliset (vähintään kerran kuukaudessa) treffit oman rakkaan kanssa on todella tärkeä henkireikä. Irrottaudumme hetkeksi kiireestä, kurahousuista ja siivoamisesta, pysähdymme keskittymään toisiimme ja huomaamme että toinen on yhä vaan kaikkien näiden vuosien jälkeenkin upea ja mielenkiintoinen ihminen ja niin uskomattoman rakas.

Baletti. Olen niin onnellinen ja kiitollinen itselleni siitä, että elokuussa ilmoittauduin välipäivien baletin tiiviskurssille! Kurssilla on mukana myös ihan aloittelijoita, joten keskitymme perusteisiin ja harjoituksen on hitaita j ayksinkertaisia. Tekee todella hyvää käydä tuttuja asioita läpi hitaasti ja tarkasti. Joka tunti jään itselleni kiinni taas jostakin yksityiskohdasta ja pääsen korjaamaan tekniikkaani. Tämän seurauksena esimerkiksi tasapainoni ja asentoni on parantunut huomattavasti jo muutamassa tunnissa, kun linjauksen asettuvat kohdilleen.

Hyvää uutta vuotta 2020!

Lue myös:

Parasta tammikuussa

Parasta helmikuussa

Parasta maaliskuussa

Parasta huhtikuussa

Parasta toukokuussa

Parasta kesäkuussa

Parasta heinäkuussa

Parasta elokuussa

Parasta syyskuussa

Parasta lokakuussa

Parasta marraskuussa

perhe ajattelin-tanaan ystavat-ja-perhe rakkaus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *