Vuoden 2020 luetuimmat postaukset (+ omat suosikit)

Vuosi vetelee viimeisiään, ja niinpä on aika jälleen summata yhteen vähän kulunutta blogivuotta. Tämä varsin outo koronavuosi heijastui suoraan blogiin ainakin siten, että kirjoitusaiheita tuntui olevan vähän vähemmän, koska ei luonnollisestikaan tullut tehtyä ja puuhattua yhtä paljon kuin ennen, eikä siten syntynyt aina jutunjuurta.

Toisaalta myös uuden työn aloitus ja loppuvuoden ikävät tapahtumat yksityiselämän puolella verottivat kirjoitustahtia ja jaksamista. Päätin kuitenkin, että en ota bloggaamisesta mitään stressiä. Ja hyvä niin, sillä kun katselen blogin tilastoja, on täällä silti vieraillut enemmän lukijoita kuin esimerkiksi viime vuonna. Itse asiassa, jos en nyt aivan väärin muista, on blogissa vieraillut tänä vuonna kaikkein eniten lukijoita koskaan!

Vuoden luetuimmissa postauksissa näkyy myös koronavuoden vaikutus. Mökki- ja remppapostauksia on luettu tosi paljon, koska ihmiset innostuivat mökkeilemään ja remontoimaan, kun ei muutakaan voinut tehdä. Tilastossa näkyy myös se, että kävijöitä tulee blogiin nykyään selkeästi eniten Googlen kautta, ja siellä blogipostaukset voivat tulla suosituiksi ja saada paljon hakukertoja vasta useita vuosiakin ilmestymisensä jälkeenkin. Ja toisaalta myös jo suosituiksi nousseet postaukset saavat lisää Google-näkyvyyttä ja siten ne voivat pysyä tosi suosittuina vuodesta toiseen. Hirveästi vaikuttaa tietysti ihan se, mitä ihmiset sattuvat Googlessa hakemaan – tänä vuonna se on ollut mökkijuttuja ja remontointia, kun taas esimerkiksi viime vuonna listalle mahtui myös kosmetiikkaa. 10 suosituimman postauksen listalla on tällä kertaa vain yksi tänä vuonna kirjoitettu postaus, ja muut postaukset ovat vanhempia.

Tässä 10 vuoden 2020 luetuinta blogipostausta:

 

1. Helsingin kivoimmat lounaspaikat 2020 edition

Tämä juttu on julkaistu helmikuussa 2020 ja se onkin ainoa tänä vuonna kirjoittaman postaus, joka pääsi kymmenen kärkeen. Muistan, että heti julkaisunsa jälkeen postaus alkoi tavoittaa paljon ihmisiä ja sai tosi paljon lukukertoja – varmasti tosiaan ihan vain siksi, että niin moni Helsingin keskustassa työskentelevä ihminen miettii joka ikinen päivä, että mitäs sitä söisikään lounaaksi. Eli tätä googlataan tosi paljon. Itse asiassa, kun kirjoitan googleen ”lounas helsinki”, tämä postaus nousee hakutuloksissa tosi hyvin kärkeen. Maalis-huhtikuussa postausta luettiin vähemmän, koska ihmiset olivat tosi tiiviisti kodeissaan, mutta sittemmin postaus on taas noussut kärkeen.

2. Helsingin kivoimmat lounaspaikat juuri nyt

Tämä postaus on julkaistu marraskuussa 2018, mutta perustelut sen suosiolle lienevät ihan samat kuin edellisenkin postauksen kanssa.

3. Joululeffoista parhaimmat

Tämä postaus on julkaistu joulukuussa 2017, mutta jostain syystä se tänä vuonna nousi kymmenen kärkeen. Se voi ehkä johtua siitä, että koronan takia joulukonsertit ja muut jouluiset tapahtumat oli peruttu, ja moni haki ehkä jouluista fiilistä kotisohvalla katsellen joululeffoja. Niin tai näin, musta on aika kiva että tämä on kärjessä, kun olen löytänyt jälleen sisäisen ”jouluttajani” ja on kivaa jakaa jouluisia leffavinkkejä muillekin.

4. Kesäpaikan remontti – keittiönurkkaus

Tämä kesällä 2018 julkaistu postaus nousi tänä vuonna kärkikymppiin, ja se johtunee hyvin pitkälti juurikin koronan aiheuttamasta mökkeily- ja remontointivimmasta. Googlaamalla ”mökkiremontti” nousee tämä postaus hakutuloksissa melko kärkipäähän. Ylipäätään, jos katson blogini kaikkia luetuimpia postauksia, ovat kaikki mökkiaiheiset postaukset olleet todella suosittuja, ja se on kyllä niin kivaa! Mökkiaihe on niin lähellä omaa sydäntäni ja on ihanaa, jos postauksistani on apua muille, jotka remontoivat tai sisustavat kesämökkiä.

5. Retkivinkki viikonlopulle: Tuomarinkylän kartano

Olen julkaissut tämän postauksen tammikuussa 2018 ja se oli viime vuonna blogini 8. luetuin postaus. Eli tämä on ollut suosittu postaus jo (ainakin) viime vuonna, ja tänä vuonna se näyttää tulleen entistä suositummaksi. Se johtunee yksinkertaisesti siitä, että kyseisestä aiheesta ei löydy ihan hirveästi kirjoituksia, ja ihmiset etsivät netistä tietoa Tuomarinkylän kartanosta ja myös alueella sijaitsevasta Annan kartanosta. Silti vähän oikeastaan huvittaa, että puhelinkuvilla maustettu, itselleni oikeastaan aika mitäänsanomaton teksti on näin suosittu.

6. Kaupunkikodin remontti – laminaatin maalaaminen valkoiseksi

Tämän tekstin kirjoitin helmikuussa 2018. Se oli viime vuonna blogini 3. luetuin postaus ja muistaakseni sijoittui kärkisijoille myös vuonna 2018. En ihmettele sen suosiota tänäkään vuonna, varsinkin jos otetaan jälleen huomioon koronan aiheuttama remontointivillitys.

7. Mitä opetti ensimmäinen kuukausi koiranpennun kanssa

Tämä teksti on julkaistu jo kesällä 2016. Ihmettelisin muuten todella kovasti sen yhtäkkistä suosiota, mutta tämänKIN selittää korona ja sen aiheuttama koirabuumi! Ilmeisesti kaikki uudet koiranomistajat ovat Googlen kautta päätyneet blogiini ja tämä vanha postaus nousi pinnalle 😀 Tekstissä kirjoitin myös koiranpennun nukkumisesta, ja Googlen hakusanatietojen mukaan erityisesti koiran nukkumiseen liittyvien hakusanojen kautta tähän postaukseen on päädytty. Toivon kovasti, että tekstistä oli jotain apua ja hyötyä uusille koiranomistajille! <3

8. Mökkiremontti – rantasaunan pukuhuone

Kesällä 2016 julkaisemani postaus oli  viime vuonna blogin 10. suosituin postaus. Nyt se on siis noussut hieman. Tämä on kyllä muistaakseni joka vuosi ollut tosi suosittu, eikä ihme – lähes kaikki mökkiläisethän miettivät aina toisinaan vähän remontointia. Tämä postaus on yksi omistakin suosikeistani kautta aikain, koska se kertoo meidän ihan ensimmäisestä yhteisestä remppaprojektista.

9. Diffuuseri tuli taloon

Tämä postaus on taas vähän yllättäjä. Postaus on julkaistu lokakuussa 2019, ja se on yhteistyöpostaus Bulban kanssa. Veikkaisin, että ihmisten kiinnostus diffuusereja kohtaan on noussut, ja aihetta googlataan enemmän. Aiheesta ei kuitenkaan välttämättä ole ihan hirveästi kirjoituksia, joten siitä syystä tämä postaus trendaa hakutuloksissa. Diffuuseri on kyllä ollut aivan ihana ja käytössä meillä erityisesti syys- ja talviaikaan – suosittelen!

10. Kesäpaikan remontti – muovimatto vaihtui valkoiseen lautalattiaan

Kesällä 2017 julkaistu mökkiremppapostaus pääsi sijalle 10. Kympin kärkeen mahtui siis 3 mökkiaiheista postausta ja 4 remppa-aiheista postausta. Selkeästi nämä aiheet siis kiinnostelevat kovasti!

Jos katsotaan vielä nimenomaan vuonna 2020 julkaistuja tekstejä, niin niistä suosituimpia olivat lounaspaikkapostauksen lisäksi Kesämökin saunaprojekti – lattian viemäröinti, Kesämökin saunaprojekti – rakennus suoristettiin ja nostettiin,Olohuoneen sisustus juuri nytSanojen voima, Vähemmän on enemmän myös vaatteissa ja Kesämökki on parasta maailmassa, etenkin nyt. Eli tosi remppa- ja mökkipainotteisia nämäkin!

Itse ajattelen, että mökki- ja remppajutut ovat isossa roolissa tässä blogissa, mutta toisaalta blogini on paljon muutakin. Niiden lisäksi itselleni ovat tärkeitä esimerkiksi vähän pohdiskelevammat postaukset, kulttuurijutut ja tietynlainen hömppäkin. Itselleni mieleenpainuneita postauksia vuodelta 2020 ovat ainakin Työvuosikymmen (kerroin opiskeluistani ja töistäni 2010-2019), Minä kysyin – mies vastasi (koska hän vastasi niin kivasti), Uusi arki (koska sanoitin siinä mielestäni kivasti ajatuksia muuttuneesta elämästä), Miten lohduttaa läheistä kriisin keskellä (koska aihe oli itselle ajankohtainen, mutta se on meille monelle myös vaikeaa) ja Niin kauan kuin on elämää on toivoa (koska niin se vain on!).

Olisi ihan super kivaa kuulla, minkälaisista postauksista te tykkäätte ja onko jokin tietty postaus tältä tai joltain muulta vuodelta jäänyt mieleenne! 🙂 Ja todella mielelläni kuulisin myös postaustoiveita tulevaan vuoteen.

Kiitos jälleen kerran teille kuluneesta blogivuodesta ja joka ikisestä tykkäyksestä ja kommentista <3 Ne merkitsevät todella paljon ja ilman niitä bloggaaminen olisi yksinäistä monologia.

-Netta

Kommentit (2)
 1. Hauska huomata,miten koronavuosi on oletettavasti vaikuttanut luetuimpiin postauksiin 😀

  Itseäni taas kiinnostavat eniten juuri pohdiskelevammat postaukset (joita lopussa mainitsit). On joka tapauskessa hienoa, miten eri tyyppisia postauksia blogistasi löytyy ja vaikka postaukset ovatkin erilaisia, niin tuot niihin kuitenkin ihanasti mukaan oman äänesi ja näkökulman. Juuri se tekee blogistasi niin ihanan inhimillisen ja sopivan persoonallisen. Toisan ehkä itseäni, mutta rakastan juuri sitä lämmintä tunnelmaa, joka blogistasi ja kirjoitustyylistäsi välittyy <3

  1. Joo, kyllä tässä selkeästi huomaa jotain vaikutusta tällä oudolla vuodella! 😀

   Tosi kiva kuulla! 🙂 Niin ihanasti sanottu jälleen kerran. <3 Ihanaa kun olet jaksanut kulkea tämän blogin matkassa jo useamman vuoden ajan ja jaksat aina kommentoida niin ihanasti, se piristää aina! <3

   Oikein ihanaa alkavaa uutta vuotta sinne! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *