Kas, ravintola De Kas!
Seuraava Amsterdamin ravintolavinkkini on De Kas, joka sijaitsee Frankendaelin puistossa (Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam). Rouva bongasi paikan jo vuosia sitten edellisellä Amsterdamin-matkallaan, mutta ei ehtinyt silloin ravintolaan. Siispä nyt uusi yritys!
Ravintola sijaitsee vuodelta 1926 peräisin olevassa entisessä kasvihuoneessa, joka on toiminut kunnallisena taimitarhana. Rakennus oli ollut jo purku-uhan alla, kun Michelin-tähtiluokan kokki Gert Jan Hageman oli saanut pelastettua sen uuteen käyttöön ja avasi ravintolan vuonna 2001.
Ja hyvä niin, sillä paikka on ihastuttava ja ruoka herkullista!
Merkittävä osa ravintolan tarjoamista kasviksista on kasvatettu niissä osissa kasvihuonetta, jotka ovat edelleen alkuperäisessä käytössä.
Oli muuten hauskaa, miten tyttö bongasi heti kurkun kasvihuoneesta. ”Mistä sen tunnistit?” kysyin. ”Siinä on samanlaiset lehdet kuin kurkuntaimessa kotona!” hän vastasi. Tietysti.
Nautimme neljän lajin lounasmenun (42,50 €, ilman jälkiruokaa 32,50 €). Illalisella tarjolla on viiden ja kuuden lajin menut (52,50 € / 60 €).
Alkuun tarjoiltiin hauska tapioka-näkkäri ja tuoreet retiisit.
Ensimmäinen varsinainen ruoka-annos oli raikas punajuuri-gazpacho.
Sen jälkeen grillattua kukkakaalia, jonka kanssa oli harissaa, kananmunan keltuainen ja tilli-curry-voikastike. Ihanaa.
Pääruoka oli kalaa, ilmeisesti kurnusimppua (gurnard), jota saimme myös tytölle pastan muodossa. Erittäin maukas valkoinen kala.
Jälkiruokana oli rautayrtillä maustettua jäätelöä ja suolakaramellia, aah.
Tyttönen sai puolestaan vaniljajäätelön mansikoilla.
Ensiluokkaista ja kaikin puolin herkullista, joten jälleen kerran lämpimät suositukset!
Jos ilma on yhtä kaunis kuin meillä sattui olemaan, ravintolan puutarhassa ja sen viereisessä puistossa on kiva kävellä. Lapsi ilahtui myös, kun hän pääsi kiipeilemään viereiseen leikkipuistoon.
Seuraavassa Amsterdam-jutussani kerron, miten kävi museoretkellemme.
Edelliset Amsterdam-postaukseni: