Bébé matkassa

Eräs lukijani ehti jo kysellä, miten perheen pienin viihtyi viime viikon autoreissullamme.

Kiitos, hyvin. Hän katseli maisemia lähinnä nahkaverhojen läpi ja nautti ravintoloissa omia ruokiaan.

IMG_5786.jpg

Etsi kuvasta 6-viikkoinen vauva

Kun tyttö oli pieni, vannoimme kantorepun nimiin, ja mukana se oli nytkin. Vauva keikkui repussa ainakin Muumimaailmassa ja Kylmäpihlajan kallioilla, josta tyttö nappasi alla olevan kuvankin omalla puhelimellaan.

IMG_6958.jpg

Vauva kuitenkin nukkuu niin mielellään ja sikeästi auton turvakaukalossa, että joihinkin ravintoloihin otimme hänet mukaan siinä. On myös niin paljon helpompaa syödä itse, kun rinnalla ei roiku ketään.

IMG_7080-2.jpg

Ostin myös täysin ensimmäistä kertaa turvakaukaloon adapterit, jolla kaukalon saa sijoitettua Bugaboo-vaunuihimme sen vaunukopan tilalle. Tämä osoittautuikin hyvin käteväksi, ja esimerkiksi tässä ravintola Gotossa otetussa kuvassa bébé jatkaa samoja uniaan, jotka hän aloitti jo autossa.

IMG_7259.jpg

Poju vaikutti retkellämme oikein hyvältä matkavauvalta. Hänen ongelmansa olivat suoraviivaisia, ja niistä selvittiin yleensä maidolla, vaipanvaihdolla tai tutilla. Hän nukkui yhtä kähinäyötä lukuun ottamatta yönsä hyvin levollisesti välissämme ja heräsi muina öinä syömään oman rytminsä mukaan eli noin kolmen tunnin välein.

Sen yhden yön kähinöiden päättelin johtuvan siitä, että kyseisenä päivänä olimme olleet pitkään autossa ja poika oli nukkunut lähes koko päivän syömisiä lukuun ottamatta. Sellaisena päivänä häntä on myös vaikeampi röyhtäyttää, joten ilma kertyy vatsaan ja muuttuu siellä pahaksi hengeksi, joka pitää manata ulos seuraavana yönä vauvan jalkoja pumppaamalla.

IMG_5817.jpg

Hyvin meni siis vauvan kanssa, ja vaikka kotoa lähteminen jännitti, olemme nyt tyytyväisiä, että tuli lähdettyä. Pelkäsimme eniten, että vauva itkisi öisin ja häiritsisi muita, mutta näin ei käynyt. Edes majakkahotellin seinänaapurit eivät olleet kuulleet huoneestamme mitään häiritseviä ääniä, vaikka äänieristys taisi olla melko vähäinen.

Eli hyvä matkailija tästäkin tyypistä näyttää tulevan.

kulttuuri matkat lapset vanhemmuus
Kommentit (6)
  1. Bugaboon adapterit ovat osoittautuneet meilläkin aivan ykköshankinnaksi! On niin kätevää sujauttaa kaukalo rattaille, jos on kyseessä esim. lyhyt kauppareissu. Nyt, kun tyttö alkaa katsella enemmän ympärilleen, on turvakaukalo mainio; sieltä näkee jotakin toisin kuin vaunukopasta! 

    Meillä ensimmäinen yhteinen kesälomareissu suuntautuu ensi viikolla juurikin Naantaliin. Muumimaailma taidetaan kuitenkin vielä jättää väliin, koska luulenpa, että muutaman vuoden päästä sinne on lähdettävä

    1. Turvakaukalo on muuten kätevä myös ihan sisätiloissa. Tyyppi istuu siinä mielellään, ja kaukaloa on helppo keinutella 😀 Pitäisi hommata selvästi jokin sitteri, sillä poika on päiväsaikaan jo melko virkeä eikä todellakaan halua makoilla selällään. Aivan kuten siskonsa neljä vuotta sitten.

  2. Me ollaan lähdössä viisiviikoisen beben kanssa pääkaupunkiseudulta Ouluun ja takaisin. Tuleva automatka ja koko reissu jännittää äiskää varmasti kaikista eniten 🙂 ja mä kun olin ennen vauvan syntymää sitä mieltä, että bebe kainaloon ja menoksi, mitäs se nyt mitään estää? Nyt kun pitäisi mennä niin voi kauhia kun on jännää….

    1. Sitten kun sen tekee kerran, seuraava kerta onkin jo helpompi 🙂 Ekan lapsen kanssa kaikki ekat kerrat tuntuu tosi jänniltä, ja muistan miten jännää oli esim. mennä ensimmäisen kerran ravintolaan pienen vauvan kanssa. Nyt se tuntuu tosi hassulta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *