Kas, ravintola De Kas!

Isyyspakkaus

Seuraava Amsterdamin ravintolavinkkini on De Kas, joka sijaitsee Frankendaelin puistossa (Kamerlingh Onneslaan 3, Amsterdam). Rouva bongasi paikan jo vuosia sitten edellisellä Amsterdamin-matkallaan, mutta ei ehtinyt silloin ravintolaan. Siispä nyt uusi yritys!

Ravintola sijaitsee vuodelta 1926 peräisin olevassa entisessä kasvihuoneessa, joka on toiminut kunnallisena taimitarhana. Rakennus oli ollut jo purku-uhan alla, kun Michelin-tähtiluokan kokki Gert Jan Hageman oli saanut pelastettua sen uuteen käyttöön ja avasi ravintolan vuonna 2001.

Ja hyvä niin, sillä paikka on ihastuttava ja ruoka herkullista!

Merkittävä osa ravintolan tarjoamista kasviksista on kasvatettu niissä osissa kasvihuonetta, jotka ovat edelleen alkuperäisessä käytössä.

Oli muuten hauskaa, miten tyttö bongasi heti kurkun kasvihuoneesta. "Mistä sen tunnistit?" kysyin. "Siinä on samanlaiset lehdet kuin kurkuntaimessa kotona!" hän vastasi. Tietysti.

Nautimme neljän lajin lounasmenun (42,50 €, ilman jälkiruokaa 32,50 €). Illalisella tarjolla on viiden ja kuuden lajin menut (52,50 € / 60 €).

Alkuun tarjoiltiin hauska tapioka-näkkäri ja tuoreet retiisit. 

Ensimmäinen varsinainen ruoka-annos oli raikas punajuuri-gazpacho.

Sen jälkeen grillattua kukkakaalia, jonka kanssa oli harissaa, kananmunan keltuainen ja tilli-curry-voikastike. Ihanaa.

Pääruoka oli kalaa, ilmeisesti kurnusimppua (gurnard), jota saimme myös tytölle pastan muodossa. Erittäin maukas valkoinen kala.

Jälkiruokana oli rautayrtillä maustettua jäätelöä ja suolakaramellia, aah.

Tyttönen sai puolestaan vaniljajäätelön mansikoilla.

Ensiluokkaista ja kaikin puolin herkullista, joten jälleen kerran lämpimät suositukset!

Jos ilma on yhtä kaunis kuin meillä sattui olemaan, ravintolan puutarhassa ja sen viereisessä puistossa on kiva kävellä. Lapsi ilahtui myös, kun hän pääsi kiipeilemään viereiseen leikkipuistoon.

Seuraavassa Amsterdam-jutussani kerron, miten kävi museoretkellemme.

 

Edelliset Amsterdam-postaukseni:

Kommentit

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Herkullisen kuuloista ja näköistä. Ja niin kaunis ympäristö. Wau!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ja sitä se todella oli! Erinomainen löytö. Toisaalta hämmästelen, mistä Rouva näitä paikkoja löytää, mutta kyllä hän käyttää siihen myös aikaa ja vaivaa :)

Satu / hollanninsuomalainen (Ei varmistettu) Http://www.hollanninsuomalainen.fi

Nam! Kivoja vinkkejä nämä - olen asunut melkein 16 vuotta Hollannissa enkä tunne Amsterdamia juuri yhtään, vaikka se on vain puolen tunnin junamatkan päässä. Ehkä pakko lähteä kerran käymään siellä muutenkin kuin laulamassa tai työmatkalla. ;-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh, no jos mä asuisin puolen tunnin junamatkan päässä Amsterdamista... niin no. Ehkä se on juuri se, kun asuu jossain lähellä, tulee käytyä harvoin tutustumassa muihin paikkoihin kuin mitkä kuuluu siihen normiarkeen. Eipä tämä meidän isäntäperhekään ollut käynyt De Kasissa, vaikka kuulemma oli pitänyt.

sallamanteri

Wou, onpa hienon näköistä, tämä on kyllä pakko kokeilla!

Tommi K
Isyyspakkaus

Peukkumerkki!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä vinkistä ja mainiosta blogista muutenkin! De Kas jäi pari vuotta sitten ajanpuutteen vuoksi reissulla käymättä ja olen miettinyt voisiko sinne mennä seuraavalla kerralla lapsen kanssa kolmisin. Muutkin kokemukset Amsterdamista lapsiperheen näkökulmasta kiinnostavat kovasti :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinulle! Vielä on muutama Amsterdam-juttu tulossa. En ehtinyt postat reissusta, ja sitten on ollut akuutimpia asioita kuten tyttösen synttärit :)

Kommentoi