Kaverisynttärit 6-vuotiaalle

Paljon onnea vaan! Miten onnellinen voikaan 6-vuotissynttärisankari olla saamastaan huomiosta, vohveleiden tarjoamisesta päiväkodissa, onnittelulaulusta ja tietysti kaverisynttäreistä päiväkotikavereille!

6-vuotissynttärit - 10.jpg

Pieni tyttösemme täytti siis tänään jo kuusi vuotta, ja synttäreitä juhlittiin peräti yhdeksän parhaan päiväkotikaverin kanssa! Tähän asti olemme pitäneet periaatteena, että vieraiden määrä on ikävuodet plus yksi, mutta sovimme yhteisesti, että kutsumme nyt juhliin kaikki päiväkotiryhmän tytöt ja vielä kolme muuta parasta kaveria päiväkodista.

6-vuotissynttärit - 01.jpg

Haimme tällä kertaa juhlaväen juhliin suoraan päiväkodista, jotta juhlat eivät venyisi liian myöhään illalla, ja kaikki pääsisivät nukkumaan ajoissa. Juhlien kokonaiskesto oli reilut kaksi tuntia, mikä oli melko hyvä aika. Puolitoista tuntia on alkanut tuntua tämän ikäisille hieman lyhyeltä, mutta kahden tunnin jälkeen osa väestä alkaa jo väsähtää.

6-vuotissynttärit - 05.jpg

Ruoat oli siis katettu pöytään, kun vieraat saapuivat, ja ne noudattivat samaa hyväksi havaittua kaavaa kuin aiemmin: tomaatti-juustopizzaa ja porkkanatikkuja. Tyttö itse toivoi pöytään myös retiisejä, jotka eivät tosin olleet kovin suuri suksee, ja Rouva viipaloi vadille myös vesimelonia. 

6-vuotissynttärit - 03.jpg

Ja retiisejä lukuunottamatta ruoat maistuivat todella hyvin! Jopa ne vieraat, jotka ilmoittivat etukäteen, etteivät tykkää tällaisesta pizzasta, söivät lopulta useamman palan.

6-vuotissynttärit - 08.jpg

Tunnistitko muuten koristeet? Ne ovat samoja kennopaperipalloja, joita olemme käyttäneet jo vuoden 2012 nimijuhlista lähtien. Viimeksi ne olivat käytössä kaksi vuotta sitten pojan nimijuhlissa, mutta unohdin ne silloin anoppilaan, joten ne eivät päässeet mukaan viime vuoden synttäreille.

Askartelimme tytön kanssa ikkunaan kukkia silkkipaperista, ja ne näkyivät hauskasti rullaverhojen läpi.

6-vuotissynttärit - 04.jpg

Riippuu varmasti paljon juhlavieraista, kuinka paljon järjestettyä ohjelmaa tarvitaan. Koska tunnen tämän tyttöporukan erittäin hyvin, tiedän, että heille ohjattu toiminta sopii paremmin kuin kaksi tuntia vapaata leikkiä. Tällä kertaa ohjelmassa oli alkudisko, pullonpyöritys lahjojen avaamisjärjestyksen määrittämiseen, aarrejahti kartan kanssa, silmäniskumurhaaja sekä loppudisko. Oli siinä ja siinä, olisiko yksi leikki pitänyt olla lisää.

6-vuotissynttärit - 07.jpg

Kakuksi tyttö toivoi tänä vuonna pavlovaa, joka täytettiin ja koristeltiin marjoilla ja marengeilla.

6-vuotissynttärit - 09.jpg

Marengit on värjätty sinisiksi mustikkamehulla kuten kaksi vuotta sitten Frozen-kakussa.

6-vuotissynttärit - 11.jpg

Koko kakku meni, ja kaikki olivat tyytyväisiä. Muita herkkuja tai karkkeja ei aarrepussin kahden pienen tikkarin lisäksi tarjottu, eikä niiden perään kukaan kysellytkään.

6-vuotissynttärit - 12.jpg

Nyt isi ja äiti ovat sekä erittäin tyytyväisiä että vähän väsyneitä. On se nimittäin melko intensiivistä pitää kymmenen (noin) kuusivuotiasta ja yksi taapero juhlamielellä 2,5 tunnin ajan. Mutta kun kaikki menee ilman suurempia draamoja, voi paukutella henkseleitä onnistuneista juhlista.

Onneksi seuraaviin kaverisynttäreihin on silti vielä vuosi aikaa. Parin vuoden päästä näitä pidetäänkin sitten kaksin kappalein vain muutaman viikon välein.

perhe lasten-tyyli vanhemmuus
Kommentit (4)
  1. Kaverisynttärit kotona oli ihan toimiva ratkaisu vanhimmaksenne kohdalla, joka on tyttö. Alaluokille asti juhlaveraina oli myös poikia, joka toi ehkä pienoista lisähaastetta. Sen huomasimme, että mitä enemmän ikää tuli, sitä vaikeampi oli hillitä riehumista viimeisen puolen tunnin aikana.
    Nuorempi lapsemme on poika, ja hänen kaikki kaverisynttärit on pidetty jossain aktiviteettipaikassa, joka on ollut kerrassaan loistava ratkaisu! 8 v synttärit maaliskuussa pidettiin Megazonessa, jossa lausuin hiljaiset kiitokset tästä valinnasta. Pojat pelasivat kaksi pelikierrosta, olivat hiestä märkiä ja silti sitä virtaa vain riitti ja riitti!
    Saman ratkaisun on tehnyt useammat pojan kaveritkin. On ollut Hoplop-juhlia, parit synttärit on pidetty sählykeskuksessa pelaamalla. Ja lapset on tykänneet!

    1. Se voi tulla eteen pian, sillä ilmeisesti nyt on jo vähän painetta alkaa järjestää juhlia, joihin kutsutaan kaikki ryhmästä. Reilua toki, mutta hurjan ison porukan kutsuminen kotiin mietityttää.

  2. Ihanan kuuloiset ja näköiset synttärit, ilman mitään turhaa hienostelua ja karkkiövereitä! Tuntuu että kaikissa blogeissa kuulee vaan viimeisen päälle laitetuista teemajuhlista jne, joten kiva että ihan perinteiset kotisynttäritkin vielä toimii 🙂 Synttärionnittelut kauniille kuusivuotiaalle!

    1. Kiitos! Eräs tuttu kyseli multa, että ”mikä on juhlien teema” ja mä olin ihan että mitä? ”Teema on se että on kavereita ja syötävää ja lahjoja.” Tässä kaveriporukassa ei ole harrastettu muita teemajuhlia kuin naamiaisia, ja niitä ei haluttu järjestää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *