Kummitteleva Italian-matka: Jälkinäytös

Olisikohan tämä postaus nyt tämän juttusarjan viimeinen ja tarina jäisi trilogiaksi?

Näyttökuva 2016-07-19 kello 22.38.36.png

Tapahtui aiemmin:

Sain marraskuussa Italiasta sakkolapun, jossa kerrottiin, että olen jättänyt maksamatta moottoritietullin Luccan kaupungin lähistöllä heinäkuun 17. päivänä 2014. En reagoinut kirjeeseen mitenkään.

Sain sitten toukokuussa asiasta muistutuskirjeen, ja totesin, että nyt on parasta tehdä jotain. En kuitenkaan halunnut maksaa pyydettyä 70:ää euroa, joka olisi ollut maksu pisimmästä mahdollisesta matkasta, jonka motarilla olisi voinut ajaa kahden tullipisteen välillä.

Kirjauduin nettiin Nivi Credit S.r.l:n sivujen asianhallintajärjestelmään ja kävin kirjoittamassa tapaukseni yhteyteen vastineeni. Kerroin, että ajoin vain Pisasta Luccaan, ja jos jokin tulli on jäänyt epähuomiossa maksamatta, maksan sen kyllä mielelläni, kunhan maksu vastaa vain todella ajamaani matkaa.

Nyt, vain kaksi kuukautta myöhemmin, sain Italiasta uuden viestin, tällä kertaa sähköpostiini, jonka jätin Nivi Creditille. He olivat käsitelleet tapaukseni ja pyysivät nyt maksua vain 9,73 euron verran. Samassa viestissä oli myös kuvaus siitä mitä oli tapahtunut: olin ajanut autollani Telepass-kaistaa, joka on tarkoitettu vain autoille, joissa on Telepass-laite. Liittenä oli myös kuva tapahtumasta (yllä).

OK, eihän tähän voi väittää vastaan. Olisi tietysti kiva, jos itselläni olisi edes pieni muistijälki tapahtumasta, mutta en edelleenkään osaa selittää, mitä tässä oikeasti tapahtui. Olen niin monta kymmentä kertaa ajanut ulos ja sisään Italian moottoritieliittymissä, että maksun suorittamatta jättäminen on vain kovin erikoisen tuntuista. Ellei sitten… joku olisi ollut juuri takapuskurissani kiinni, olisin ajanut väärälle portille enkä olisi päässyt peruuttamaan takaisin. Tai olisikohan Telepass-kaistalla ollut myös korttiautomaatti, joka ei olisi ollut toiminnassa..? Olen siis selvästi aktiivisesti unohtanut tällaisen tapauksen.

Mutta maksan nyt tämän maksun kiltisti ja unohdan asian. Case closed.

Niin, ja seuraavan kerran Italiassa autoillessani kiinnitän sitten tarkempaa huomiota sekä näihin tietullipisteisiin että niihin perhanan jalankulkualueisiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *