Lattiat on nyt maalattu ja remontti lähes valmis! (Sis. Uula Colorin alekoodin)

Kaupallinen yhteistyö: Uula Color

Remonttimme on edennyt vaiheeseen, jossa remonttifirman osuus päättyy alkavalla viikolla! Viimeinen iso askel oli lattioiden maalaus, joka ei ollut ajallisesti kovinkaan iso ponnistus, mutta kovin muu moni asia odotti sitä.

Remontti-Lattiat

Kerrataan vielä lähtötilanne: Ennen remonttia lattialaudat olivat hyvin kuluneet. Niissä oli ehkä ollut jokin lakkapinta, mutta käytännössä se oli kulunut puulle, ja kunto oli erittäin huono, raot joidenkin lautojen välissä isot, ja lattiasta irtosi tikkuja.

Lattiat hiottiin kauttaaltaan, ja niihin kohtiin, joista purettiin seinärakenteita tai joissa lattialaudat olivat kärsineet pahasti edellisten vuosikymmenten muutostöistä, laitettiin uusia lattialautoja.

Remontti-Lattiat

Eteisten väliseen uuteen oviaukkoon lattia rakennettiin käytännössä uudelleen, eikä sitä erota vanhasta muuten kuin siitä, että lattialautojen väleissä ei ole rakoja.

Remontti - Lattiat

Lattiat on maalattu Uula Colorin Puulattiamaalilla. Maali on muoviton, ja sen sidosaineena käytetään uusiutuvia luonnonöljyjä.

Maali on sävyltään 110 D 2 % eli 2-prosenttinen harmaa, ja löysimme iloksemme juuri saman sävyn, jolla olemme maalanneet kotimme ns. vanhan puolen lattiat 19 vuotta sitten.

Uulan Puulattiamaali on meille tuttu tuote useammasta remontista. Kotimme muut lattiat on itse asiassa maalattu Uulan Ovi- ja ikkunamaalilla, sillä Puulattiamaali tuli Uulan valikoimiin vasta myöhemmin, mutta olemme maalanneet juuri tällä samalla maalilla myös puutarhamökkimme ja Etelä-Savon mökkimme lattiat. Mökeille valitsimme kiiltoasteeksi puolihimmeän, mutta kotona se on puolikiiltävä. Lattia tuntuu jalkaan mukavalta, eikä se ole liukas sukkienkaan kanssa.

Remontti-Lattiat

Lattia on maalattu kolmeen kertaan. Kaksi pohjamaalauskertaa tehtiin jo joskus kuukausi sitten, ja lattiat olivat suojapahvien alla odottamassa muiden töiden valmistumista. Kun ovi-, katto- ja seinätyöt olivat valmiit, suojaukset poistettiin ja oli kolmannen maalikerroksen vuoro.

Remontti-Lattiat

Maali ei ole yhtä voimakkaan hajuinen kuin jotkin toiset lattiamaalit, mutta ei tämäkään maali täysin hajuton ole. Varsinkin ensimmäinen maalikerros, jossa käytettiin yleisohennetta, oli melkoisen voimakkaan tuoksuinen. Kannattaa siis huolehtia tuuletuksesta ja vaikka poistua maalattavasta huoneistosta päiväksi. Maali kuivuu melko nopeasti, ja sen päällä voi kävellä jo seuraavana päivänä.

Remontti-Lattiat

Oli kiva päästä tällekin puolella imuroimaan ja pyyhkimään pölyjä, ja pesimme viikonloppuna jopa tämän uuden puolen ikkunat tyttären kanssa. Nyt ollaan jo lähellä remontin tämä osuuden valmistumista!

Remontti - Lattiat

Oletko itse maalaamassa lähiaikoina? Hyödynnä alennuskoodi Isyyspakkaus2022 Uula Colorin verkkokauppaan! Saat -15% alennuksen maaleista ja pintakäsittelyaineista.

Lue täältä remontin edellisistä vaiheista:

koti remontointi sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *