Liljoista, daalioista ja vuohenputkista

Isyyspakkaus

Olipa kesäisen lämmin viikonloppu! Vietimme koko viikonlopun puutarhamökillä, ja Rouva pääsi vihdoin ahkeroimaan kesäkukkiensa kanssa.

Rouva on kasvattanut helmikuusta lähtien kesäkukkien taimia kotonamme, ja ne odottivat lämpimämpiä säitä päästäkseen maahan. Nyt se hetki koitti, ja liljat ja daaliat saivat omat penkkinsä puutarhamökin pihalta.

Daalioiden juurelle Rouva istutti myös useita muita kesäkukkia kuten leijonankitoja

Aivan kaikki liljat eivät mahtuneet penkkiin. Rouvalla nimittäin lähti vähän homma lapasesta, ja istuttamista odottaa vielä lähes samanlainen satsi kukkasia mökin verannalla. Myös pionipenkki on perustamatta.

Tomaatit ja chilit ovat jo kasvihuoneessa, mutta muuten kasvihuoneen laittaminen on vielä vaiheessa. Jostain pitäisi hommata altakasteluruukkuja, mutta ne ovat kovin kalliita uusina.

Myös kuunliljapenkistä pelastetut ahomansikantaimet viihtyvät kasvihuoneessa erinomaisesti. Niiden olisi kuitenkin tarkoitus päästä takaisin ulos, kun vaan paikka keksitään.

Syreeni alkaa juuri kukkia.

Kukassa ovat myös kielot ja jälleen monta muuta kasvia, joiden nimiä en tiedä. Jos sinä tiedät, kerro ihmeessä.

Poikanen mönki nurmikolla ja otti hyvät päiväunet kantorepussa samalla, kun puuhailin omia hommiani. Ruoka-ajan lähestyessä hän alkoi heräillä.

Kun pieni sade yllätti, siirryimme syömään grilliparsa-halloumisalaattia sisätiloihin.

Sen verran, mitä poikasen vahtimiselta ehdin, käytin kahden vihollisen torjumiseen. Jos puutarhamme suurin pääpahis ovat kotilot, toinen riesa on vuohenputki, joka on päässyt rehottamaan pahasti. Onneksi näiden kahden tuhoaminen on toisiaan tukevaa puuhaa: samalla kun etsii kotiloita, voi nyhtää vuohenputkia juurineen irti maasta, ja samalla kun kitkee vuohenputkia, löytää lisää kotiloita.

Nyt kun pääsin vuohenputkien kitkemisen makuun, en olisi malttanut lopettaa. Niitä on kaikkialla, mutta niiden kitkeminen on myös hyvin palkitsevaa, ja työn tuloksen näkee nopeasti.

Rouva lähti lasten kanssa kotiin jo ruoan jälkeen, ja sain itse jatkaa tätä uutta lempihommaani iltaan asti. Tässä kohdassa kuitenkin totesin, että on jo lähdettävä kotiin muun perheen luo ja jatkettava toisena päivänä.

Olkaa hyvät älkääkä aivan viilliintykö sillä välin.

 

Lue lisää puutarhamökin istutustöistä esim. näistä jutuista:

Kommentit

Menolippu Maalle (Ei varmistettu) http://www.menolippumaalle.fi

Vuohenputket ovat kyllä viheliäinen riesa, mutta kyllä ne kitkemisellä ainakin heikkenevät. Juuria on vaikea saada kokonaan maasta pois, mutta havaitsin juuri, ettei meillä nurmikolla oikeastaan vuohenputkea ole paljoakaan. Tarkoittaa siis, että säännöllinen leikkaaminenkin heikentää sitä. Onnea vaan urakkaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, lohdullista kuulla. Pelkään kyllä, että siellä on samanlainen satsi odottamassa, kun en ole ehinyt käydä koko viikolla nyhtämässä niitä maasta....

hhk (Ei varmistettu)

https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/kasteluallas-biolan

Nää on ihan näpsäköitä. Vanhemmilla ollut näitä. Onhan tuolla hintaa, mutta on toisaalta 'ikuinen' ja mahtuu useampi taimi kyllä kasvusäkissä tuon kanssa! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Hmm, näppärän näköinen juu, mutta esteettisesti olisi kivempi että olisi ruukkuja eikä ihan tuollaista säkkiä...

Oletteko kokeilleet vuohenputkea ruuanlaitossa? Sehän on ihan hyvänmakuinen ja terveellinen villivihannes, jota kannattaa nyt vielä alkukesästä hyödyntää.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ei ole laitettu kotona, mutta tiedän kyllä sitä käytettävän. Rouva oli joskus aiemmin sellaisella villivihanneskurssilla, ja siellä siitä tehtiin jotain. Mutta nyt kun sitä on tuollaisia määriä ja siitä haluaa vain eroon, en tiedä, miten hyvältä se maistuisi kun tietää, millainen riesa se on :D

Kommentoi