Liljoista, daalioista ja vuohenputkista

Olipa kesäisen lämmin viikonloppu! Vietimme koko viikonlopun puutarhamökillä, ja Rouva pääsi vihdoin ahkeroimaan kesäkukkiensa kanssa.

IMG_5150-2.jpg

Rouva on kasvattanut helmikuusta lähtien kesäkukkien taimia kotonamme, ja ne odottivat lämpimämpiä säitä päästäkseen maahan. Nyt se hetki koitti, ja liljat ja daaliat saivat omat penkkinsä puutarhamökin pihalta.

IMG_5140-2.jpg

IMG_5242-2.jpg

IMG_5097-2.jpg

Daalioiden juurelle Rouva istutti myös useita muita kesäkukkia kuten leijonankitoja

IMG_5137-2.jpg

IMG_5127-2.jpg

Aivan kaikki liljat eivät mahtuneet penkkiin. Rouvalla nimittäin lähti vähän homma lapasesta, ja istuttamista odottaa vielä lähes samanlainen satsi kukkasia mökin verannalla. Myös pionipenkki on perustamatta.

IMG_5164-2.jpg

Tomaatit ja chilit ovat jo kasvihuoneessa, mutta muuten kasvihuoneen laittaminen on vielä vaiheessa. Jostain pitäisi hommata altakasteluruukkuja, mutta ne ovat kovin kalliita uusina.

IMG_5156-2.jpg

Myös kuunliljapenkistä pelastetut ahomansikantaimet viihtyvät kasvihuoneessa erinomaisesti. Niiden olisi kuitenkin tarkoitus päästä takaisin ulos, kun vaan paikka keksitään.

IMG_5159-2.jpg

IMG_5160-2.jpg

IMG_5181-2.jpg

Syreeni alkaa juuri kukkia.

IMG_5252-2.jpg

Kukassa ovat myös kielot ja jälleen monta muuta kasvia, joiden nimiä en tiedä. Jos sinä tiedät, kerro ihmeessä.

IMG_5240-2.jpg

IMG_5110-2.jpg

IMG_5107-2.jpg

IMG_5117-2.jpg

Poikanen mönki nurmikolla ja otti hyvät päiväunet kantorepussa samalla, kun puuhailin omia hommiani. Ruoka-ajan lähestyessä hän alkoi heräillä.

IMG_5215-2.jpg

IMG_5221-2.jpg

Kun pieni sade yllätti, siirryimme syömään grilliparsa-halloumisalaattia sisätiloihin.

IMG_5235-2.jpg

Sen verran, mitä poikasen vahtimiselta ehdin, käytin kahden vihollisen torjumiseen. Jos puutarhamme suurin pääpahis ovat kotilot, toinen riesa on vuohenputki, joka on päässyt rehottamaan pahasti. Onneksi näiden kahden tuhoaminen on toisiaan tukevaa puuhaa: samalla kun etsii kotiloita, voi nyhtää vuohenputkia juurineen irti maasta, ja samalla kun kitkee vuohenputkia, löytää lisää kotiloita.

IMG_5247-2.jpg

Nyt kun pääsin vuohenputkien kitkemisen makuun, en olisi malttanut lopettaa. Niitä on kaikkialla, mutta niiden kitkeminen on myös hyvin palkitsevaa, ja työn tuloksen näkee nopeasti.

IMG_5148-2.jpg

Rouva lähti lasten kanssa kotiin jo ruoan jälkeen, ja sain itse jatkaa tätä uutta lempihommaani iltaan asti. Tässä kohdassa kuitenkin totesin, että on jo lähdettävä kotiin muun perheen luo ja jatkettava toisena päivänä.

IMG_5251-2.jpg

Olkaa hyvät älkääkä aivan viilliintykö sillä välin.

 

Lue lisää puutarhamökin istutustöistä esim. näistä jutuista:

hyvinvointi mieli sisustus vanhemmuus
Kommentit (6)
  1. Oletteko kokeilleet vuohenputkea ruuanlaitossa? Sehän on ihan hyvänmakuinen ja terveellinen villivihannes, jota kannattaa nyt vielä alkukesästä hyödyntää.

    1. Ei ole laitettu kotona, mutta tiedän kyllä sitä käytettävän. Rouva oli joskus aiemmin sellaisella villivihanneskurssilla, ja siellä siitä tehtiin jotain. Mutta nyt kun sitä on tuollaisia määriä ja siitä haluaa vain eroon, en tiedä, miten hyvältä se maistuisi kun tietää, millainen riesa se on 😀

  2. https://www.k-rauta.fi/rautakauppa/kasteluallas-biolan

    Nää on ihan näpsäköitä. Vanhemmilla ollut näitä. Onhan tuolla hintaa, mutta on toisaalta ’ikuinen’ ja mahtuu useampi taimi kyllä kasvusäkissä tuon kanssa! 🙂

    1. Hmm, näppärän näköinen juu, mutta esteettisesti olisi kivempi että olisi ruukkuja eikä ihan tuollaista säkkiä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *