Kolme museokäyntiä Lontoossa: Science Museum, Natural History Museum ja Tutankhamon

Museoita Lontoossa on enemmän kuin yhteen lomamatkaan mahtuu. Mielessäni oli useampikin vaihtoehto missä käydä, ja aikaa oli lopulta kolmelle museokäynnille: Science Museum, Natural History Museum ja Tutankhamon-näyttely Saatchi Galleryssa.

London - Natural History Museum

* * *

Science Museum ja Wonderlab: The Equinor Gallery

Ehdoton kohden lasten kanssa on Science Museum -tiedemuseo ja erityisesti sen kolmannessa kerroksessa sijaitseva Wonderlab: The Equinor Gallery. Wonderlabia voi verrata kotimaiseen Heurekaan, jossa saa kokeilla ja tutkia asioita itse. Näyttelyssä on seitsemän osa-aluetta: matematiikka, sähkö, voima, avaruus, valo, aine ja ääni.

London - Science Museum

Erityisen hauskoja ovat museon henkilökunnan tiedeshow’t eri puolella näyttelytilaa. Esimerkiksi rakettishow’ssa kerrotaan, miten raketit lennätetään avaruuteen ja demonstroidaan asiaa sipsipurkilla ja pienellä vetyräjähdyksellä.

London - Science Museum

Kemian laboratorissa tehtiin limaa ja hiilihappojäähöyryllä täytettyjä saippuakuplia.

London - Science Museum

Science Museumiin on vapaa pääsy, mutta Wonderlabiin on ostettava lippu joko ennakkoon tai paikan päältä. Todella hauska paikka, ihan aikuisellekin!

* * *

Natural History Museum

Science Museumin vieressä South Kensgintonissa sijaitsee kaksi muutakin museota, taide- ja designmuseo Victoria & Albert Museum sekä luonnonhistorian museo.

V&A-museumissa emme nyt käyneet, mutta palasimme toisena päivänä South Kensingtoniin tutustumaan Natural History Museumiin.

London - Natural History Museum

Täytettyjä eläimiä, eläinten malleja ja luurankoja on kaikilta mantereilta ja myös veden alta.

London - Natural History Museum

Päätimme käydä katsomassa dinosaurusosaston sekä tulivuorista ja maanjäristyksistä kertovan näyttelyn ja ihastella tietysti näyttävää museorakennusta.

London - Natural History Museum

Myös Natural History Museum on ilmainen.

London - Natural History Museum

* * *

Saatchi Gallery: Tutankhamon

Kolmas museokäyntimme oli valitettavasti sellainen, että tuleville Lontoon-matkaajille tästä vinkistä ei ole iloa. Saatchi Galleryssä oli nimittäin esillä Tutankhamonin hauta-aarteita esittelevä näyttely, jonka oli määrä olla auki vain toukokuun alkuun.

London - Tutankhamon

Halusin itse nähdä näyttelyn, ja onneksi myös tyttäreni innostui siitä. Olen käynyt joskus kauan sitten lapsena Kairon egyptiläisessä museossa ja nähnyt kaikki Tutankhamonin hauta-aarteet, ja kokemus oli silloin hyvin vaikuttava.

London - Tutankhamon

Aivan samaan tässä näyttelyssä ei päästy, sillä kultaista kuolinnaamiota ja kullattuja sarkofageja ei kuljeteta pois Egyptistä, mutta esillä oli 180 muuta Egyptistä lainassa olevaa esinettä.

London - Tutankhamon

On pysäyttävää ajatella, että esineet ovat yli 3000 vuotta vanhoja ja että kaikki nämä aarteet on tehty vain haudattavaksi maan sisään.

London - Tutankhamon

Näyttelyn kerrottiin olevan viimeinen, joka on esillä Egyptin ulkopuolella, ja sen jälkeen aarteet jäävät pysyvästi Kairoon.

London - Tutankhamon

Seuraavaan Lontoon-matkaan voisi sisältyä sitten tällä kertaa väliin jääneitä museoita: British Museum, Tate Modern ja Victoria & Albert Museum! Ja haluaisin käydä myös London Transport Museumissa.

Lisää Lontoosta:

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *