Netflixiä lapsille ja vanhuksille

Tämä postaus on tehty yhteistyössä Netflixin kanssa.

Isännöin tänään Lotta Backlundin ja Cocommsin kanssa Netflixin perheiltapäivää. Tilaisuus oli osa kampanjaa, jonka puitteissa olen postannut Netflix-aiheisia tekstejä jo pari kertaa aiemminkin.

IMG_1353.jpg

IMG_1330.jpg

Tänään kokoonnuimme hotelli Havenissa perhebloggareille ja toimittajille suunnattuun rentoon tilaisuuteen, jonka kutsuvieraat lapsineen saivat nauttia Havenin keittiön herkuista ja keskustella Netflixin tarjonnasta erityisesti lapsiperheiden näkökulmasta.

Tiloina toimi hotellin sviitti, joka oli mukavan kodinomainen mutta silti sopivan luksoriöösi.

IMG_1325.jpg

IMG_1337.jpg

Keskeisiä teemoja Netflix-keskusteluissa olivat mm.

  • mainoksettomuus
  • lasten osio, josta ei löydy lainkaan aikuisille tarkoitettua sisältöä
  • mahdollisuus tehdä perheenjäsenille omat profiilit, jolloin toisen perheenjäsenen mieltymykset tai ohjelmien katselutahti eivät haittaa toista
  • uusi Oma lista -ominaisuus, jossa ohjelmia voi merkitä katsottavaksi myöhemmin
  • sekä se, miten kätevää Netflixiä on käyttää eri laitteilla – ja vaikkapa sängyssä, kun puoliso nukkuu (kröhöm).

Jaoimme Lotan kanssa omia kokemuksiamme Netflixin käyttämisestä, ja Lotta myös twiittasi tilaisuudesta.

IMG_1358.jpg

* * *

Itseäni tilaisuuden varsinainen aihe – lapset ja Netflix – huvitti aika lailla, sillä vaikka minutkin on pyydetty mukaan kampanjaan nimen omaan perhebloggarina, oma lapseni ei ole kiinnostunut tv:stä. Ei lineaarisesta eikä svodista *). Yhtään.

*) Subscription Video on Demand = Tilaukseen perustuva suoratoisto

Kun hänet istuttaa sohvalle, hän kiemurtelee alas lattialle, ja kun hän näkee iPadin, hänen on saatava koskea siihen. Kerran hän jaksoi seurata Netflixistä Madagascarin alkutunnarit ja toisen kerran katsoi MTV:ltä kaksi musiikkivideota. Muuten häntä kiinnostaa esimerkiksi iPadissa huomattavasti enemmän se pyöreä painike, josta voi palata takaisin aloitusnäytölle. Late Lammasta hän seuraa ehkä viisi sekuntia.

Että pidä latelampaasi.

* * *

Huomattavasti lasta innostuneemmin Netflixiin suhtautuvat vanhempani.

Jotta viime kevään Amerikan-reissu onnistui, vanhempani tulivat hoitamaan lasta viikoksi, ja isänikin otti töistään vapaata sen vuoksi. Tästä kiitoksena Netflix muisti myös vanhempiani, ja he saivat itselleen AppleTV:n ja siihen sisältöä Netflixiltä. He sattuivat tänään hoitamaan lasta myös tämän Netflix-tilaisuuden ajan.

IMG_6646.jpg

Eija-mummo, Eppu-koira, tyttö, Markku-pappa ja Pyry-koira (joka on muuten Eppu-koiran pikkuveli)

Ajattelinkin kysellä heiltä nyt reilun kahden kuukauden kokemuksella, mitä he ovat pitäneet palvelusta. Suhtauduin hieman varauksella ei-niin-teknisten vanhempieni intoon tutustua palveluun, ja hypoteesini oli tietysti, että sitä ei ole juurikaan käytetty.

Vielä mitä: äitini on katsonut Netflixiä enemmän kuin minä.

Mitäs te sitten olette katsoneet viime aikoina?

Äiti vastaa: ”Se poliittinen draama oli tosi hyvä (House of Cards) ja sitten katsoin sen ihmissusisarjan (Hemlock Grove). The Hour oli hyvä ja isä tykkäsi Nikitasta. The Unit (4 kautta) oli hirveän hyvä toimintasarja. Isä on katsonut toimintaelokuvia”

Äiti, mikä oli ensimmäinen ohjelma, minkä katsoit?

24. Katsoin kaikki tuotantokaudet putkeen, ja välillä piti nousta yölläkin katsomaan lisää, kun se jäi niin jännään paikkaan.” (8 kautta, jokaisessa 24 jaksoa = 192 jaksoa!!!)”

Kävi ilmi, että äitini katsoo Netflixiä salaa öisin, kun isäni nukkuu.

Kävi myös ilmi, että isäni on katsonut parin jakson jälkeen äidiltäni salaa loppuun koko ”naisvankilasarjan” (Orange Is the New Black), ja kun äitini oli ehdottanut, että he katsoisivat sitä eteen päin yhdessä, isäni oli vain sanonut, ettei halua katsoa sitä enää. (Ovelaa.)

Tässäpä teille uusi termi: Netflix-aviorikos tarkoittaa sitä, että puoliso katsoo jotain yhteisesti seurattavaa sarjaa eteenpäin toisen ollessa poissa.

Miten löydätte uutta katsottavaa?

Isä: ”Se on kivaa, että sähköpostiin tulee ilmoitus, kun tulee uutta katsottavaa – niin kuin ne, mitäs ne olikaan..?” (Drive Angry ja Hit & Run)

Äiti: ”Ja kun avaa Netflixin, se suosittelee uusia ohjelmia. Joskus olen myös kuullut jostain, että jokin ohjelma voisi olla saatavilla. Silloin menen hakuun ja etsin sieltä.” (Oho!) ”Katsomme avoimin mielin kaikkea. Jos sarjan ensimmäinen osa ei vaikuta hyvältä, emme katso enempää.” (Näin ei ole ilmeisesti käynyt usein)

Olitteko kuulleet Netflixistä aiemmin ennen kuin hommasin sen teille?

”Ei.”

Millaisia ajatuksia teillä oli, kun kävin asentamassa teille AppleTV:n?

Äiti: ”Että osaanko käyttää ja tuleeko käytettyä? Ei meillä ollut mitään ennakko-odotuksia. Kiinnosti kyllä, että ei ole mainoksia ja että voi jatkaa toistamista siihen, mihin jäi.”

Onko käyttäminen ollut helppoa?

”Todella, meni perille yhdessä päivässä ja peruskäyttämisen oppi ekalla yrityksellä.”

Mikä on ollut parasta?

”Helppokäyttöisyys ja se, että voi lopettaa ohjelman, jos on vaikka ruoanlaitto kesken tai pitää käydä jossain välillä. Ohjelmia voi katsoa milloin vain, ja valikoima on hyvä, laidasta laitaan.

Suosittelisitteko muille?

”Ehdottomasti, ja suosittelisimme myös että kerrottaisiin enemmän muille, sillä monet tutut eivät ole kuulleetkaan palvelusta. Se on vielä tosi edullinen.”

Kenelle suosittelisitte?

”Kaikille.”

IMG_6617.jpg

Äitini myös sanoi, etteivät he mitään vanhuksia ole. Isäni täytti vasta 60 ja äitini on alle sen. No juu, se oli vain hauska otsikko.

* * *

Tämä kirjoitus oli viimeinen postaus tässä Netflix-kampanjassa. Nyt voin tarjota jotain tosi kivaa myös teille, joten palatkaapa ensi maanantaina katsomaan, millaisen kilpailun järjestän. Palkinto on huippuhieno! Oikeasti!

 

Netflix-yhteistyöstä: Tämä postaus on Netflixin sponsoroima ja osa yhteistyökampanjaa. Kampanja oli nyt tässä, mutta teen (vink vink) hyvin mielelläni vastaavia jatkossakin. Sanoinkin tänään, että kerran konsultti, aina konsultti – aihe kuin aihe. Terveisin nimimerkki ”Joka alan asiantuntija”.

Lisää Netflixistä:

 

Kommentit (23)
  1. Meillä on netflix koekuukaudella ja sille tielleen taitaa kohta jäädä. Jos joku ei oikeasti nyt heti kerro, kuinka fullscreen moden pois putoamisen saa kerralla pois. Katsomme windowsista ja selaimia on kokeiltu firefox, chrome, opera. Linux olisi taas plussaa…

  2. Täältä löytyikin tutut mummo ja pappa, he meitäkin muistivat kun pikkuneitimme syntyi! Kerrohan terveisiä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *