11 ruokalajin menu Boon Namissa
Kahden viikon takaisen staycationimme kohokohta oli illallinen ravintola Boon Namissa. Tomi Björckin uusin tulokas sijaitsee hotelli St. Georgen kivijalassa, ja ravintolaan pääsee suoraan hotellista. Illallinen oli siis täydellisesti yhdistettävissä hotellilomaan.
Seuralaiseni tällä staycationilla ei ollut vaimoni vaan tyttäreni, ja ennen illallista pohdin, miten pitkän kaavan mukaan voisimme nauttia sen. Sain kuitenkin myytyä hänelle idean mahdollisimman monen annoksen maistelusta, ja niin vain päädyimme nauttimaan yhdentoista lajin Boon Nam -maistelumenun ja istumaan ravintolassa yli kaksi tuntia.
Kahden maistelumenun tilaaminen olisi kuitenkin ollut liioittelua, joten tilasin vain yhden maistelumenun jaettavaksi, ja lisäksi tilasimme lasten listalta vielä yhden lohiannoksen. Olin hyvin ilahtunut siitä miten lapsille todella tarjottiin oma menunsa, jossa oli useampi herkulliselta vaikuttava annos.
Alkuun tarjottiin ”CHA PLU”, tiikerirapua cha plu -lehdellä, sitruunaruohoa, vihreää chiliä ja maapähkinää. Cha plu -lehti on tuttu myös esimerkiksi Farangista, ja tämäkin annos oli herkullinen pieni alkupala, joka johdatti kohti seuraavia annoksia.
Sitä seurasivat ”LARB TOD MOO”, Iberico-possua, paahdettu riisiä ja lime-dressing sekä ”TURMERIC SATAY”, kurkumalla maustettuja satay-kanavartaita, nahm jim ja vihreää mangopikkelisiä. Näitä olisin todellakin voinut syödä enemmän, ellen olisi tiennyt, miten monta lajia on vielä tulossa.
Tytär sai samaan aikaan oman pääruokansa, lohta ja kookoskermalientä. Se toi kuulemma mieleen äidin tekemän seeasamilohen, joka on nykyisin hänen lempikotiruokaansa.
Myös seuraava annos, pehmeäkuorinen taskurapu, oli tuttu yhdestä Farangin klassikkoannoksista, ja herkullista se oli myös täällä. ”TUMZAAB SOFTSHELL”, vihreää mangoa, pehmeäkuorista taskurapua ja kermainen punainen chili-kookosdressing.
Samaan aikaan pöytään kannettiin myös ”IBERICO SECRETO NAM JIM JAEW”, paahdettua Iberico-possua ja yrtti-kookossalaattia. Täydellistä.
Seuraava yhdistelmä oli ”WOK FRIED GREENS”, wokattua choi sumia, paksoita ja pitkäpapua, kookos chiliä ja sambalia ja ”PRAWN TOM YAM”, grillattua tiikerirapua, grillattua tom yam -voita. Maukasta, erinomaista.
Ennen viimeistä pääruokaa oli vielä kevyempi ”YAM SOM O”, pomelosalaattia, vesimelonia, paahdettua kookosta, chili jam dressing ja thaibasilikaa.
Viimeisen annoksen kohdalla vatsa alkoi olla jo täynnä, vaikka tytärkin oli maistellut kaikkea vähän. ”KAENG HANG LAY”, täyteläisen mausteinen ja aromaattinen burmalainen pata ylikypsästä härästä.
Menuun sisältyi kaksi jälkiruokaa ”PKHANON BUAN & ICE CREAM”, Pandan-kookosjäätelöä, rapeaa seesamikeksiä, limemarenkia ja seesamia sekä ”JACKFRUIT & KOPI ”, thai-kahvimoussea, jakkihedelmäsorbettia, hedelmä-mangosalaattia ja appelsiinicremeä.
Seuralaisen jälkiruoka oli suklaata ja mantelisuklaacremeä.
Oh, miten voikin olla näin hyvää! Jokainen annos oli yksinkertaisesti ja yksiselitteisesti herkullinen. Ruokaa oli niin runsaasti, että en voinut ajatellakaan minkään iltapalan syömistä edes myöhemmin illalla.
Maut olivat selkeästi thaimaalaisia, mutta liikaa tulisuutta pelkäävien ei kannata olla huolissaan. Toki tämä tulee ihmiseltä, joka tykkää pursottaa leipänsä päälle sriracha-kastiketta, ja lapsen suuhun jotkin annokset olivat hivenen liian polttavia.
Illallinen oli hyvin erityinen ei vain siksi, että se oli erityisen maittava, vaan myös siksi, että viimeisen vuoden aikana emme ole syöneet juurikaan ulkona.
Oli ilo päästä Boon Namiin juuri tyttären kanssa kahdestaan, ja pidimme ravintolasta molemmat niin kovasti, että uskallan antaa sille parhaimman arvosanani: TÖRKEÄN HYVÄÄ ja erittäin lämpimät suositteluni! On vaikea sanoa, ohittiko tämä jopa Farangin omalla suoikkilistallani, vai pitäisikö todeta, että he jakavat saman sijoituksen.
Ja vielä lisäpisteet tästä Jarno Sinivaaran muraalista Rumble in the Jungle, joka löytyy ravintolan seinältä!