Tampereen parasta sushia

Näyttää käyneen niin, että tyttömme lempiruoka on sushi. Jos vihjailemme ulkona syömisestä, hän jo kiljahtaa: ”Mennään sushille!”

IMG_1851-2.jpg

Näin kävi myös taannoisella Tampereen-teatterimatkallamme. Tyttönen ilmoitti niin päättäväisesti haluavansa sushia, että minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin selvittää, mistä sitä kannattaa Tampereella etsiä.

Tekstasin junasta luotettavimmalle tuntemalleni Tampereen ravintola-asiantuntijalle, Emmi Nuorgamille, ja tiedustelin, mikän on Tampereen paras sushimesta. Vastaus tuli lähes välittömästi: Maka Sushi (Näsilinnankatu 30). Ravintola oli myös hyvin kätevästi vain muutaman korttelin päässä teatterista, johon olimme menossa, joten valinta oli helposti tehty.

IMG_1889-2.jpg

Olin päättänyt jo etukäteen, että nyt voisimme maistaa jotain muutakin kuin pelkkää sushia. Aloittelimme siis Edamame-pavuilla ja lohi-sashimilla. Tyttö rakastaa sashimia, ja hän olisikin syönyt koko annoksen yksin, ellen olisi vaatinut itsekin saada palasta.

IMG_1907-2.jpg

Japanin-ruokapostauksestani asti olen haaveillut myös mustekalapullista, joita maistoin Tokiossa, ja ilahduin kovasti, kun näitä Takoyaki-pullia oli listalla. Tyttönen maistoi vähän, mutta ei arvostanut annosta yhtä paljon kuin minä.

IMG_1903-2.jpg

Katkarapu-gyoza-nyytit maistuivat hänelle paremmin, ja pidin niistä kovasti itsekin. Ne ovat siis paistettuja taikinanyyttejä, joissa on katkaraputäyte.

IMG_1915-2.jpg

IMG_1927-2.jpg

Myönnän, että tällä lounaalla homma lähti vähän tebukurosta, ja ruokaa tuli tilattua sen verran, että sillä olisi ruokkinut kolmannenkin. Kun sushilajtelmamme tuli näiden alkupalojen jälkeen, tyttö jaksoi syödä vain kaksi palaa. Mutta eipä jäänyt nälkä. Ja kaikki tuli kyllä syötyä!

IMG_1932-2.jpg

Kaikki oli todella hyvää, joten kiitos Emmille suosituksesta, ja voin lämpimästi välittää nämä suositukset eteenpäin kaikille Tampereella sushia ja muita Japanin-herkkuja kaipaaville! Nam!

IMG_1958-2.jpg

koti ruoka-ja-juoma matkat
Kommentit (2)
  1. Jos koskaan pääset vierailemaan Tampereella lounasaikaan, niin ehdottomasti suosittelen myös kauppahallin Umamia. Sen ehdoton valtti on raaka-aineiden tuoreus.

  2. Makuasioistahan voi kiistellä, joten sanonpa, että mielestäni Tampereen parhaat sushit saa Kauppahallin Umamista! Toki aukioloajat ovat vähän haastavat – en oikeastaan edes tiedä, mihin asti Umami virallisesti on auki, mutta yleensä klo 14-15 mennessä päivän ruuat on jo myyty. Toinen yllättävän hyvä on Itsudemo, joka on kirjaimellisesti Maka Sushin kulman takana Hallituskadulla. Kyseessä on buffetpaikka, mutta laadukas sellainen.

    Paras japanilainen ravintola on tietysti Maruseki, josta saa siis muutakin ruokaa kuin sushia. Marusekista saa sunnuntaisin myös (pelkkää) ramenia, jota kävin viime viikonloppuna syömässa. Olipa hyvää! Marusekin perustajan poika avasi muutama vuosi sitten ramen-ravintolan Tampereen Tammelaan, mutta sille ei silloin löytynyt vielä tarpeeksi asiakaita. Samainen poika on sittemmin avannut keskustaan Stockmannin taakse Kyttälänkadulle Izakaya Nomun, joka myös on käymisen arvoinen.

    Nämä vinkeiksi seuraavalle Tampereen-reissulle ja muillekin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *