Vanhasta hormista tuli tiililattia kasvihuoneeseen

Vieläkö muistat tiilikasani, jonka hain viime kesän lopulla Espoosta? Puretun talon hormitiilien käyttötarkoitus oli vielä silloin hieman epäselvä (ainakin itselleni), mutta Rouva haaveili, että niistä tehtäisiin kasvihuoneeseemme hieman persoonallisempi uusi lattia. Voilà.

Kasvihuoneen tiililattia - 08.jpg

Irrotin muutamat lattialaatat jo viikonloppuna ja testasin tiilien latomista niiden paikalle. Laattojen alta paljastui hiekkapohja, jolle ei tarvinnut tehdä muuta kuin hieman tasoittaa. Tiiletkin olivat juuri sopivan kokoiset tilaan niin, ettei niitä tarvinnut alkaa pilkkoa eikä reunoille jäänyt myöskään tyhjää tilaa.

Kasvihuoneen tiililattia - 01.jpg

Otin lattian uusimisen vappuprojektikseni. Poksautimme Rouvan kanssa pullon kuplivaa ja kävin tiilten kimppuun.

Kasvihuoneen tiililattia - 03.jpg

Tyttö halusi auttaa. Hän oli tohkeissaan, kun hän sai käyttää sorkkarautaa vanhojen lattialaattojen kohottamiseen, ja laittoi hän joitain tiiliäkin paikoilleen. Siinä toki en kaivannut hirveästi apua, sillä hivenen erikokoisten tiilten sovittelu lattialle vaati mallailua ja kokeiluja, ja tiilten alle oli välillä lisättävä hiekkaa ja välillä otettava sitä pois. Eniten apua taisi olla siitä, kun Rouva vei lapset lopulta kotiin, ja tulin itse hieman myöhemmin perässä.

Kasvihuoneen tiililattia - 04.jpg

Lopputulos on oikein hyvä. Jotkin tiilet ovat hieman enemmän kohollaan, toiset hieman kuopalla, mutta kyse on kuitenkin vain kasvihuoneen lattiasta.

Reilusta kahdestasadasta tiilestä lattiaan meni noin 150. Lopuilla reunustettaneen kukkapenkkejä.

Kasvihuoneen tiililattia - 07.jpg

Voisin kesällä hakea kottikärryllisen tai pari hienoa hiekkaa ja täyttää tiilten välit sillä – tai sitten en.

Kasvihuoneen tiililattia - 06.jpg

Nyt kuitenkin kasvihuone on ikkunoiden pesua vaille valmis ottamaan kurkut, tomaatit ja melonit vastaan! En vaan tiedä, milloin ne uskaltaisi sinne istuttaa.

Kasvihuoneen tiililattia - 05.jpg

 

Lisää puutarhamökistä:

kauneus diy sisustus
Kommentit (4)
  1. Ihana lattia!! Olisi kiva tietää, mitä teidän toiselle mökille kuuluu? Onko se vielä ns. Teidän vai oletteko nyt vain puutarhamökkiläisiä?

    1. Etelä-Savon mökillä on Rouvalle niin suuri tunnearvo, että siitä hän ei luovu. Totesimme kuitenkin, että emme itse tarvitse sitä juuri nyt, joten annoimme Jyväskylässä asuville ystävillemme luvan käyttää mökkiä niin paljon kuin haluavat. He olivat siellä viime kesänä viikonloppuina ja lomalla ja ovat ilmeisesti menossa sinne myös tänä kesänä.

  2. Aivan ihana idea <3

    1. Rouvan hieno idea!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *