Sitruuna-persiljavoi kuhalle

sitruunavoi_alku.jpg

Itsetehty maustevoi on todella helppo ja maukas lisuke pihville, kalalle tai vaikka broilerin fileelle. Tällä kertaa syötiin paistettua kuhafileetä sitruuna-persiljavoin kanssa. Toimi.

Sitruuna-persiljavoi (4-6 annosta)

  • 100 g suolatonta voita
  • 1 sitruuna
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • suolaa

Anna voin seistä huoneenlämmössä niin, että se pehmenee. Leikkaa persiljan lehdet hienoksi silpuksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Sekoita persilja, sitruunan kuori ja mehu pehmenneeseen voihin. Mausta maun mukaan suolalla.

Valuta ylimääräinen sitruunamehu pois ja muotoile voista pötkö voi- tai leivinpaperipalan välissä. Kääri paperi voin ympäri, sido päistä kiinni ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

sitruunavoi_ainekset.jpg

Ota huoneenlämpöön pehmenemään 10 minuuttia ennen käyttöä. Tarjoa esimerkiksi kuhan, haudutetun fenkolin ja perunoiden kanssa.

sitruunavoi_lahis.jpg

sitruunavoi_kattauspari.jpg

sitruunavoi_lautasella.jpg

Voita voi tehdä kerralla useampaakin ateriaa varten, sillä se säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Sitruunan ja persiljan sijaan voin voi maustaa vaikka valkosipulilla ja yrteillä tai chilillä ja grillimausteilla.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.