Sitruuna-persiljavoi kuhalle

sitruunavoi_alku.jpg

Itsetehty maustevoi on todella helppo ja maukas lisuke pihville, kalalle tai vaikka broilerin fileelle. Tällä kertaa syötiin paistettua kuhafileetä sitruuna-persiljavoin kanssa. Toimi.

Sitruuna-persiljavoi (4-6 annosta)

  • 100 g suolatonta voita
  • 1 sitruuna
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • suolaa

Anna voin seistä huoneenlämmössä niin, että se pehmenee. Leikkaa persiljan lehdet hienoksi silpuksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Sekoita persilja, sitruunan kuori ja mehu pehmenneeseen voihin. Mausta maun mukaan suolalla.

Valuta ylimääräinen sitruunamehu pois ja muotoile voista pötkö voi- tai leivinpaperipalan välissä. Kääri paperi voin ympäri, sido päistä kiinni ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

sitruunavoi_ainekset.jpg

Ota huoneenlämpöön pehmenemään 10 minuuttia ennen käyttöä. Tarjoa esimerkiksi kuhan, haudutetun fenkolin ja perunoiden kanssa.

sitruunavoi_lahis.jpg

sitruunavoi_kattauspari.jpg

sitruunavoi_lautasella.jpg

Voita voi tehdä kerralla useampaakin ateriaa varten, sillä se säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Sitruunan ja persiljan sijaan voin voi maustaa vaikka valkosipulilla ja yrteillä tai chilillä ja grillimausteilla.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. Kiitos mukavasta kuvapalautteesta, Suvi ja Riikka! Varsinkin tällaisena valaistuksellisesti haastavana vuodenaikana lämmittää kovasti mieltä 🙂

    Kia, en ole tullut kokeilleeksi pakastamista, mutta saattaisikin toimia! Niin vois tehdä kerralla enemmän ilman että tarttis mättää tätä väkisin viikon jokaisella aterialla…

  2. Löysin tänne, ja menetin täysin sydämeni kuvillesi! Ihania!

    Terkkusin Riikka/ Vatsasekaisin Kilinkolin

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *