Lammaspullat liemessä
Yrttisiä lampaanjauhelihapullia, sitruunalla maustettua kasvislientä ja creme fraichea. Tästä ei keitto yksinkertaistu.
Resepti on sovellus uusimmassa Glorian Ruoka&Viinissä olleesta ohjeesta.
Sitruunainen kasvisliemi
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 porkkanaa
- 1 fenkoli
- 2 sellerinvartta
- 1/2 sitruuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 l vettä
- 1 laakerinlehti
- pari oksaa tuoretta timjamia
- pari oksaa tuoretta lehtipersiljaa
- suolaa
Lammaslihapullat (kahdelle)
- 240 g lampaan tai karitsan paistijauhelihaa huoneenlämpöisenä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 kananmuna huoneenlämpöisenä
- tuoretta oreganoa silppuna
- tuoretta rosmariinia silppuna
- pari lusikallista jauhoja
- suolaa
- voita ja öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- lehtipersiljan lehtiä
- creme fraichea
Pese, kuori ja pilko liemeen tulevat vihannekset ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi. Pese sitruuna ja lohko kuorineen. Kuullota aineksia hetki öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää vesi ja mausteet suolaa lukuunottamatta. Kiehauta ja anna porista hiljalleen matalalla lämmöllä 1,5 tuntia.
Tee sillä aikaa lihapullat: sekoita taikinan ainekset ja pyörittele 6 palloksi. Paista voissa ja öljyssä. Annostele pullat keittolautasille.
Siivilöi liemi ja mausta suolalla. Kaada keittolautasiin pullien päälle. Koristele lehtipersiljalla ja lusikoi päälle creme fraichea.
Ruoka näyttää petollisen köyhältä ja pelkistetyltä, mutta maku on jotain aivan muuta…