Lammaspullat liemessä
Yrttisiä lampaanjauhelihapullia, sitruunalla maustettua kasvislientä ja creme fraichea. Tästä ei keitto yksinkertaistu.
Resepti on sovellus uusimmassa Glorian Ruoka&Viinissä olleesta ohjeesta.
Sitruunainen kasvisliemi
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 porkkanaa
- 1 fenkoli
- 2 sellerinvartta
- 1/2 sitruuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 l vettä
- 1 laakerinlehti
- pari oksaa tuoretta timjamia
- pari oksaa tuoretta lehtipersiljaa
- suolaa
Lammaslihapullat (kahdelle)
- 240 g lampaan tai karitsan paistijauhelihaa huoneenlämpöisenä
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 kananmuna huoneenlämpöisenä
- tuoretta oreganoa silppuna
- tuoretta rosmariinia silppuna
- pari lusikallista jauhoja
- suolaa
- voita ja öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- lehtipersiljan lehtiä
- creme fraichea
Pese, kuori ja pilko liemeen tulevat vihannekset ja sipulit reilun kokoisiksi paloiksi. Pese sitruuna ja lohko kuorineen. Kuullota aineksia hetki öljyssä ison kattilan pohjalla. Lisää vesi ja mausteet suolaa lukuunottamatta. Kiehauta ja anna porista hiljalleen matalalla lämmöllä 1,5 tuntia.
Tee sillä aikaa lihapullat: sekoita taikinan ainekset ja pyörittele 6 palloksi. Paista voissa ja öljyssä. Annostele pullat keittolautasille.
Siivilöi liemi ja mausta suolalla. Kaada keittolautasiin pullien päälle. Koristele lehtipersiljalla ja lusikoi päälle creme fraichea.
Ruoka näyttää petollisen köyhältä ja pelkistetyltä, mutta maku on jotain aivan muuta…
Suosittelen, Lyy! Eikä ole kovin raskas ruoka, jää reilusti tilaa pääsiäissuklaan syönnille 🙂
Alkuperäisessä reseptissä oli muuten creme fraichen tilalla smetanaa, eli se saattaa toimia paremmin.
Tää taitaa päätyä olemaan meidän pääsiäislammas ensi viikonloppuna.
Katselin lounastauolla erilaisia pääsiäislehtiä ja muistin, että ensi viikonlopuksi pitäisi jotakin lampaasta taas kehitellä. Ajattelins siinä itsekseni, että muuttopuuhien keskellä en jaksa mitään lampaanpaistia ryhtyä paistelemaan, että esim. lammaslihapullat voisi toimia ja *tsädäm* täältähän tuli loistava resepti vastaan 🙂