Taivaallinen vasikkarisotto tähteistä
Onko kotoisampaa sunnuntairuokaa kuin paahdetun vasikan takapotkan tähteistä sekoiteltu risotto? Helppoa ja niin rentoa, että aterioinnin voi surutta kömpiä suorittamaan sohvannurkkaan. Aikuisuus taitaa alkaa siinä vaiheessa, kun dagen efterinä tekee tilauspitsan sijaan mieli tätä.
Inspiraatio ja nimi Tessa Kirosin Venetsia-kirjan ohjeesta, käytännön sovellus oma.
Risotto con le seccole (isoon nälkään kahdelle)
- voita
- oliiviöljyä
- 2 salottisipulia
- 1 makea sipuli
- 1 kynsi valkosipulia
- 180 g risottoriisiä
- reilu annos (esim. 300 g) vasikan takapotkan rippeitä revittynä
- 1/2 pulloa kuivaa valkoviiniä
- 1 l lihalientä
- (suolaa)
- parmesaania
Kuumenna liemi. Hienonna sipulit ja kuullota voissa ja öljyssä suuressa kasarissa. Kun sipuli on pehmeää muttei ruskeaa, lisää riisi ja hämmentele hetki, niin että jyvät peittyvät rasvaan ja alkavat kuultaa läpi.
Lisää kasariin liha sekä hieman lihan ympärille jääkaapissa hyytnyttä lientä.
Lisää sitten 2/3 viinistä ja anna poreilla hiljaa välillä sekoittaen kunnes viini on imeytynyt.
Aloita sitten liemen ja lopun viinin imeyttäminen kauhallinen kerrallaan. Sekoittele tiuhaan. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää.
Mausta tarvittaessa suolalla. Todennäköisesti et tarvitse sitä.
Raasta lopuksi mukaan parmesaania ja hämennä niin, että se sulaa sekaan. Annostele lautasille ja raasta päälle vielä hieman parmesaania.
Nauti.
Yllä oleva asetelma kukkineen antaa valheellisen hienostelevan kuvan ruoan luonteesta. Mutta tulppaanit ovat kauniita.