Hernekeittoa Venetsian tyyliin

hernekeitto_ylta.jpg

Hernekeitto maistuu minusta edelleen kouluruokatraumoilta. Laskiaisen kunniaksi oli kuitenkin pakko kokeilla, ja vähimmän pelottavalta vaihtoehdolta vaikutti Tessa Kirosin Venetsia-keittokirjan rosmariinilla maustettu versio. Kyllä sen alas sai.

Resepti on sovellus alkuperäisestä, jossa käytettiin halkaistuja herneitä ja pancettaa. Minä ostin vahingossa kokonaisia herneitä ja jouduin korvaamaan pancettan pekonilla.

Zuppa di piselli (kahdelle)

  • 200 g kuivattuja herneitä
  • oliiviöljyä
  • 4 siivua pekonia
  • muutama oksa rosmariinia
  • 2 salottisipulia kuorittuna
  • 1 porkkana kuorittuna
  • pala maalaisleipää
  • suolaa
  • pippuria
  • parmesaania

Liota herneitä pakkauksen ohjeen mukaan.

Paloittele pekoni. Ruskista se öljyssä kattilan pohjalla kevyesti. Silppua rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoittele hetki, älä polta.

Lisää mukaan herneet, kokonaiset sipulit ja porkkana.

Täytä kattila vedellä, kiehauta, kuori vaahto ja laske lämpöä. Anna porista hiljalleen, kunnes herneet ovat pehmeän kypsiä. Tähän saattaa mennä kokonaisten herneiden kohdalla useampi tunti.

Ongi pois porkkana ja sipulit. Niitä ei ole tarkoitus syödä. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Leikkaa leivästä kuutioita ja paista oliiviöljyssä krutoneiksi. Koristele keittoannokset niillä ja vuole päälle parmesaania.

hernekeitto_sivusta.jpg

Ylihuomenna lähden minilomalle. Ensi viikkoon siis!

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (2)
  1. Kiitos Hanna! Tässä kyseisessä hernekeitossa ulkonäkö kävi kyllä maun edellä 😀 Mutta tulipahan testattua…

  2. Hanna (www.maku.fi/blogi/hannan-soppa)
    10.3.2012, 08:20

    Vitsi miten voi hernerokastakin saada kauniin annoksen!
    Sulla on ihan supersuloinen blogi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *