Lihapullia kantarellikastikkeessa

kantarellipullat_vino.jpg

Tuli kotiruokahimo. Mikään muu ei tyydytä sitä yhtä tehokkaasti kuin rehellinen lihapullia ja perunaa -yhdistelmä. Ruskeaa, täyttävää, lämmintä ja perinteistä, ilman turhaa näperrystä ja koristelua. Annoksen kruunasi (ja sovitti vuodenaikaan) smetanalla ja Worcestershire-kastikkeella maustettu kantarellikastike.

Kokkaus kannattaa aloittaa lihapullataikinasta.

Lihapullat (kahdelle)

  • 200 g paistijauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl jauhoja
  • loraus Worcestershire-kastiketta
  • tujaus ketsuppia
  • ripaus muskottia
  • suolaa
  • pippuria

Sekoita ainekset käsin sileäksi taikinaksi. Pyörittele noin kymmeneksi palloksi. Paista pannulla pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes pinta on molemmilta puolilta ihanan rapea ja kunnolla ruskistunut.

kantarellit.jpg

Kantarellikastike

  • 1 pienehkö sipuli
  • voita
  • öljyä
  • vähintään muutama kunnon kourallinen kantarelleja
  • 2 rkl smetanaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • loraus Worcestershire-kastiketta
  • suolaa

Putsaa kantarellit. Kuutioi sipuli valmiiksi. Paahda kantarelleja kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää hieman voita ja öljyä. Lisää sipuli ja kuullota hetki kantarellien kanssa. Mausta Worcestershire-kastikkeella. Lisää smetana ja kerma. Keitä kastikkeeksi ja mausta halutessasi vielä suolalla.

kantarellipulatyla.jpg

Tarjoa perunoiden kanssa. Ihanan ruskeaa, turvallista ja kotoisaa!

kantarellipullatlahi.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (1)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *