Lihapullia kantarellikastikkeessa
Tuli kotiruokahimo. Mikään muu ei tyydytä sitä yhtä tehokkaasti kuin rehellinen lihapullia ja perunaa -yhdistelmä. Ruskeaa, täyttävää, lämmintä ja perinteistä, ilman turhaa näperrystä ja koristelua. Annoksen kruunasi (ja sovitti vuodenaikaan) smetanalla ja Worcestershire-kastikkeella maustettu kantarellikastike.
Kokkaus kannattaa aloittaa lihapullataikinasta.
Lihapullat (kahdelle)
- 200 g paistijauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl jauhoja
- loraus Worcestershire-kastiketta
- tujaus ketsuppia
- ripaus muskottia
- suolaa
- pippuria
Sekoita ainekset käsin sileäksi taikinaksi. Pyörittele noin kymmeneksi palloksi. Paista pannulla pienessä määrässä voita tai öljyä, kunnes pinta on molemmilta puolilta ihanan rapea ja kunnolla ruskistunut.
Kantarellikastike
- 1 pienehkö sipuli
- voita
- öljyä
- vähintään muutama kunnon kourallinen kantarelleja
- 2 rkl smetanaa
- 1 dl ruokakermaa
- loraus Worcestershire-kastiketta
- suolaa
Putsaa kantarellit. Kuutioi sipuli valmiiksi. Paahda kantarelleja kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää hieman voita ja öljyä. Lisää sipuli ja kuullota hetki kantarellien kanssa. Mausta Worcestershire-kastikkeella. Lisää smetana ja kerma. Keitä kastikkeeksi ja mausta halutessasi vielä suolalla.
Tarjoa perunoiden kanssa. Ihanan ruskeaa, turvallista ja kotoisaa!
Kiitos reseptistä 🙂