Sitruuna-persiljavoi kuhalle

sitruunavoi_alku.jpg

Itsetehty maustevoi on todella helppo ja maukas lisuke pihville, kalalle tai vaikka broilerin fileelle. Tällä kertaa syötiin paistettua kuhafileetä sitruuna-persiljavoin kanssa. Toimi.

Sitruuna-persiljavoi (4-6 annosta)

  • 100 g suolatonta voita
  • 1 sitruuna
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • suolaa

Anna voin seistä huoneenlämmössä niin, että se pehmenee. Leikkaa persiljan lehdet hienoksi silpuksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.

Sekoita persilja, sitruunan kuori ja mehu pehmenneeseen voihin. Mausta maun mukaan suolalla.

Valuta ylimääräinen sitruunamehu pois ja muotoile voista pötkö voi- tai leivinpaperipalan välissä. Kääri paperi voin ympäri, sido päistä kiinni ja siirrä jääkaappiin kovettumaan.

sitruunavoi_ainekset.jpg

Ota huoneenlämpöön pehmenemään 10 minuuttia ennen käyttöä. Tarjoa esimerkiksi kuhan, haudutetun fenkolin ja perunoiden kanssa.

sitruunavoi_lahis.jpg

sitruunavoi_kattauspari.jpg

sitruunavoi_lautasella.jpg

Voita voi tehdä kerralla useampaakin ateriaa varten, sillä se säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Sitruunan ja persiljan sijaan voin voi maustaa vaikka valkosipulilla ja yrteillä tai chilillä ja grillimausteilla.

Koti Ruoka ja juoma

Marenkia passionhedelmätäytteellä

passionmarenki_alku.jpg

Mitä tehdä pastataikinasta ylijääneistä kananmunanvalkuaisista? No marenkia! Tämän aussibrassi-fuusioherkun maku on kuin trooppisen hattarapilven hyökkäys pimeyden  keskelle.Idea on napattu What Katie Ate -blogista ja brasilialaistettu vaihtamalla kermavaahto kondensoituun maitoon.

Jättimarengit passionhedelmätäytteellä (4 kappaletta):

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 200 g sokeria
  • 1/4 tl etikkaa
  • 6 kypsää, kurttuista passionhedelmää
  • 2 minitölkkiä makeaa kondensoitua maitoa (eli vajaa 200 g)*

Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Lisää sokeri sekaan vähitellen vatkaten niin, että seoksen koostumus pysyy jäykkänä. Sekoita lopuksi joukkoon etikka ja 1,5 passionhedelmän siivilöity mehu.

Lusikoi seos leivinpaperilla vuoratulle pellille neljäksi keoksi. Paista 120-asteisessa uunissa 50 minuuttia eli kunnes pinta on rapea mutta sisus vielä ihanan sitkeä. Jätä jäähtymään pois päältä kytkettyyn uuniin.

Survo marenkien päällystä varovasti rikki. Sekoita 0,5 passionhedelmän siivilöity mehu kondensoituun maitoon ja lusikoi marenkien sisään. Koristele jokainen annos passionhedelmän sisuksilla siemenineen.

passionmarenki_passionit.jpg

passionmarenki_pari.jpg

passionmarenki_loppu.jpg

*Mikäli satuit leipomaan viime viikonloppuna vaahtokarkkibrownieita ja hankkimaan makeayliannostuksen, saa tästä kevytversion yksinkertaisesti jättämällä kondensoidun maidon pois ja täyttämällä marengit pelkällä passionhedelmällä.

Koti Ruoka ja juoma