Sahramikuha

kuha_puolikas.jpg

Tulipas hyvää, vaikka itse sanonkin. Ja melko nättiä! Kaiken lisäksi resepti taitaa olla yksi nopeimmista ja helpoimmista, joita olen julkaissut.

Sahramilla ja appelsiinilla maustettu kuha (2 annosta)

  • 300-400 g kuhaa fileenä
  • suolaa
  • 1 appelsiinin kuori
  • muutama hyppysellinen sahramia
  • voita
  • öljyä
  • manteleita

Leikkaa kuhafileestä ensin pois keskellä leveämpää päätä oleva kova pätkä, niin että päätyyn syntyy halkio (tai pyydä kalatiskin myyjää tekemään se).

Mausta kala kauttaaltaan suolalla, raasta & hiero päälle appelsiinin kuorta ja ripottele lopuksi kummallekin puolelle hieman sahramia.

Kuumenna paistinpannulla nokare voita ja tilkka öljyä ja paista fileitä 2 minuuttia per puoli.

Koristele annokset silputulla mantelilla ja mahdollisesti ylijääneellä appelsiininkuorella.

kuha_vaaka.jpg

kuha_lahi.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Ei-pavunmakuiset vihreät pavut

haricot_lahi.jpg

Tämä nerokas resepti kuuluu sarjaan ”kuinka saada inhottavasta terveysruoasta syötävän makuista”. Eikä pelkästään syötävää, vaan hyvää!

Muista pavuista olen pitkään tykännyt, mutta vihreät pavut eivät ole uponneet. Paitsi kokeiltuani eilen tätä reseptiä. Hurahdin, ja tein heti tänään lisää.

Ohje on Saveur-lehdestä, ja saattaa kuulostaa oudolta – pavut nimittäin keitetään suolalla ja sokerilla maustetussa maidon ja veden sekoituksessa. Kannattaa kuitenkin kokeilla.

Yrteillä ja pancettalla maustetut vihreät pavut (2 annosta)

  • 150 g tuoreita vihreitä papuja
  • 5 dl maitoa
  • 5 dl vettä
  • pari lusikallista sokeria
  • reilu hulaus suolaa
  • 6 siivua pancettaa silppuna
  • öljyä
  • voita
  • tuoretta minttua
  • tuoretta lehtipersiljaa

Trimmaa pavut. Kiehauta maito ja vesi suuressa kattilassa. Mausta sokerilla ja suolalla ja heitä pavut sekaan. Keitä 6-8 minuuttia varovasti, sillä maito tuppaa kuohumaan yli.

Valuta ja jäähdytä pavut kylmässä vedessä.

Ruskista pancettaa hetki öljyssä keskilämmöllä. Älä päästä tummumaan liikaa. Lisää pannulle nokare voita sekä pavut ja kääntele hetki, niin että pavut saavat makua voista ja pancettasta. Mausta lopuksi silputulla mintulla ja persiljalla.

Tarjoa vaikka kalan tai lihan lisukkeena.

 

Koti Ruoka ja juoma