Aamupuuro with a twist

banaanipuuro_ylta.jpg

Puuroa parempaa päivänaloitusta ei ole, mutta samaa mössöä on kieltämättä vaikea saada alas aamusta toiseen. Tämän annoksen perus-Elovena on maustettu kanelilla ja kardemummalla, höystetty banaanipaloilla ja koristeltu manteleilla ja vaahterasiirapilla.

Mausteinen banaanipuuro (yhdelle)

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2,5 dl vettä
  • 1 pienen pieni, kypsähkö banaani viipaloituna
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus kardemummaa
  • halkaistuja manteleita
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Valmista puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita mausteet ja 2/3 banaanista joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa. Keitä vielä hetki.

Koristele lopuilla banaaniviipaleilla, manteleilla ja vaahterasiirapilla.

Myönnän, että tämä Jamie Oliver -lehdestä bongattu idea banaanista puurossa kuulosti ensin liian öklöltä. Kokeileminen kuitenkin kannatti, ja arkiaamujen puuroideapankkini on yhtä reseptiä rikkaampi. Helppoa, hyvää ja ravitsevaa!

banaanipuuro_edesta.jpg

banaanipuuro_lahis.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Kotiruokaa tulistettuna

tomaattichilipastalihapullat.jpg

Harmaimpina sadepäivinä pelkkä turvallisesti lämmittävä kotiruoka ei riitä. Tarvitaan tulta. Enter mausteiset minilihapullat ja pasta tulisessa tomaattikastikkeessa.

Lihapullat tein samaan tapaan kuin kantarellikastike-jutussa, mutta vaihdoin worcestershire-kastikkeen ja muskotin tuliseen ketsuppiin ja savunmakuiseen bbq-kastikkeeseen. Seuraksi keitin kastikkeen paseeratusta tomaatista, chilistä, valkosipulista ja arrabiata-pestosta. Annokset koristeltiin 120-asteisessa uunissa pari tuntia paahtuneilla kirsikkatomaateilla ja valkosipulin kynsillä.

Juuston virkaa toimittivat epäesteettiset itseleikatut mozzarellakuutiot (kaupasta oli ne kätevät pikkupallot loppu).

 

Koti Ruoka ja juoma