Parsarisotto

parsarisotto_sivu.jpg

Taas parsaa. Ja taas risottoa. Eikä tippaakaan kekseliäisyyttä, vaan pelkkää ihanan nälkäistä töidenjälkeisarkea.

Parsarisotto (1 annos)

  • 2 pientä salottisipulia
  • pätkä sellerinvartta
  • pari kynttä valkosipulia
  • voita
  • oliiviöljyä
  • 60 g risottoriisiä
  • lasillinen kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 l kuumaa kasvislientä
  • suolaa
  • 1/2 nippu vihreää parsaa
  • 1 rkl mascarponea
  • parmesaania
  • tuoretta rakuunaa

Leikkaa parsoista kovat varrenpäät pois ja kuori ne tarvittaessa. Laita kattilallinen vettä valmiiksi kuumenemaan parsojen kypsentämistä varten.

Hienonna sipulit ja selleri. Kuullota niitä hetki varovasti voissa ja oliiviöljyssä kasarin pohjalla. Lisää kasariin riisinjyvät ja hämmentele niin, että ne alkavat kuultaa läpi.

Kaada riisin sekaan viini ja anna poreilla tiuhaan sekoittaen, kunnes viini on imeytynyt. Lisää sitten lientä kauhallinen kerrallaan – sekoittele, kunnes se on imeytynyt, ja lisää sitten seuraava kauhallinen. Jatka näin, kunnes riisi on kypsää. Mausta tarvittaessa suolalla.

Keitä parsoja kattilassa 5 minuuttia. Valuta ja leikkaa paloiksi.

Hämmennä riisin sekaan mascarpone ja raasta mukaan vielä parmesaania. Lapioi lautaselle, heitä sekaan parsat ja ripottele annoksen päälle rakuunaa.

parsarisotto_iso.jpg

parsarisotto_sivulahis.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (3)
  1. Parsa JA risotto pääsivät meillä viikonloppuna jo samalle lautaselle, mutta parsarisottoa en ole vielä tehnyt 🙂 en ole tainnut koskaan käyttää rakuunaa, pitää varmaan kokeilla sitäkin samalla..

  2. suolaajahunajaa
    7.5.2012, 19:00

    Parsarisotto on aina hyvää ja perusmaut parhaita. Pitääkin testata mascarponen kera.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *