Shepard’s pie karitsan tähteistä ja peruna-bataattimuusista

pie_kynttila.jpg

Ok, eihän tämä aivan ehtaa shepard’s pieta ole – en vaan keksi parempaakaan nimitystä lihalle, joka survotaan vuoan pohjalle, kuorrutetaan muusilla ja työnnetään uuniin. Joka tapauksessa mainio tapa kokata arkiruokaa viikonlopun paistin tähteistä. Perinteisen perunamuusikuorrutteen maustoin bataatilla ja cheddarilla, jotka sopivat karitsanlihan voimakkaaseen makuun.

Shepard’s pie karitsasta ja peruna-bataattimuusista (kahdelle)

  • pehmeäksi hautunutta karitsan paistia (nauta tai lammaskin kävisi)
  • voita

Peruna-bataattimuusi

  • 400 g jauhoista perunaa
  • 300 g bataattia
  • loraus maitoa
  • paistilientä
  • cheddar-juustoa

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Paloittele bataatti lohkoiksi. Keitä bataattilohkot ja perunat kuorineen kypsiksi. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuori. Siirrä takaisin kattilaan, lorauta sekaan hieman maitoa ja survo soseeksi. Kostuta paistiliemellä. Raasta lopuksi joukkoon cheddaria ja sekoita hyvin.

Lusikoi paistia kahteen uunin kestävään annosvuokaan ja tasoita. Kauho päälle muusia ja lisää kummankin annoksen päälle nokare voita.

Paista uunin ylätasolla niin, että muusin pinta saa kaunista kultaista väriä.

pie_haarukkasivussa.jpg

Nälkä ja pimeän tulo yllättivät, joten näissä kuvissa esiintyvät annokset päätyivät pöytään ennen kuin pinta oli ehtinyt paistua kummoiseksi. No, kyllähän tuossa alemmassa kuvassa vasen alareuna vähän kuplii…

pie_syonti.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.