The Hummingbird Bakeryn suklaa-tuorejuustokuppikakut
Inhoan sanaa ”kuppikakku” yli kaiken. Ja etenkin sitä, että kuppikakut ovat nyt ah-niin-muotia. Tämän The Hummingbird Bakeryn reseptin edessä jouduin kuitenkin taipumaan. Minikokoiset suklaakakun ja juustokakun risteytykset ovat taivas maan päällä.
Suklaa-tuorejuustokuppikakut (12 kpl)
Suklaataikina
- 190 g vehnäjauhoja
- 120 g sokeria
- 40 g kaakaojauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,4 dl auringonkukkaöljyä
- 1,5 tl valkoviinietikkaa
- 1,25 dl vettä
- 0,5 tl vaniljajauhetta
Juustokakkutäyte
- 140 g tuorejuustoa
- 60 g sokeria
- 1 kananmuna
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- ripaus suolaa
- 100 g maitosuklaata karkeana rouheena
Tuorejuustokuorrute
- 300 g tomusokeria siivilöitynä
- 50 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
- 125 g tuorejuustoa kylmänä
Lämmitä uuni 170 asteeseen ja vuoraa 12-koloinen kuppikakkupelti muoteilla.
Valmista suklaataikina sekoittamalla ensin kuivat ja kosteat aineet omissa kulhoissaan ja yhdistämällä sitten nämä kaksi seosta tasaiseksi taikinaksi. Lusikoi muotteihin.
Vatkaa juustokakkutäytteen ainekset kuohkeaksi suklaata lukuunottamatta. Kääntele suklaapalat lopuksi sekaan ja luskoi täyte muotteihin suklaataikinan päälle.
Paista uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista kuorrute vatkaamalla tomusokeri ja voi sekaisin. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä tai pursota täysin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.
Koristele halutessasi suklaaströsselillä.
Maistuvat parhailta jääkaappikylminä. Makeaa maanantai-iltaa!