Ladataan...
Mammaswingaa

Olen yrittänyt rauhoittaa mieltäni uusilla harrastuksilla ja suksilla. Ostin ne tammikuussa tässä mielentilassa mietimättä sen kummemmin että oliko juuri silloin sitä varaa..minäsaldo huuti maksamaan joululahjaostokset loppuun ja salijäsenyyden..tämän tiedostettuani katkaisinkin helmikuuksi jäsenyyden säästääkseni.. ja hiihtääkseni. Olenkin hiihtänyt jo peräti kolme eri kertaa, mutta sukset kaikkine karvoineen ja liukastusvoiteineen maksoivat kyllä vähän enemmän.

Tuon edellisen postauksen väärinymmärtäneiden oikaisemiseksi haluan sanoa että tämän kaiken hormonihässäkän keskellä kulutustottumukseni ovat hieman hunningolla, enkä ole toiminut aina näin spontaanisti. Vaikkei toinen nimeni säästöpossu ollut ennen tätäkään, niin toivoisin lisänimen vielä saavani, ettei minua sotkettaisi siihen pieneen pinkkiin julkkikseen, joka meillä netflixissä pyörii. Aikomukseni on laittaa "tämä" sinne vaihdevuosi oireiden pitkään listaan jatkoksi ja kysyä lääkäriltä, ei rahastosijoittajalta seuraavalla kerralla mikä avuksi. 

 

Mä hiihdän

Aloitimme työkaverin kanssa loppiaisen jälkeen työt "uuden vuoden puheella" ja suunnitelmalla johon kuuluisi enemmän liikuntaa, vähemmän karkkia, parempi elämä ja inkiväärishotteja. Ostettiin yhdessä ne sukset, minä olisin tarvinnut ne joka tapauksessa koska 4-v hiihdonopettelu ja hiihtämätön mies. Työkaveri suksii vaikka räntäsateessa, minä kompastun omiini joka päivä kun ne seisoo kodinhoitohuoneen nurkassa. Lunta riittää, mutta tällä väsymyksen määrällä on happihyppelyt ulkona tulleet suoritetuksi joko lumikolalla tai lasta pulkassa vetäen, ei sukset jalassa. Onneksi on talvea vielä jäljellä, hippokisat edessä ja hiihtoloma.

 

Shindo

Ystävä houkutteli mut tähän, ensimmäisellä kerralla olin karmeassa flunssassa ja unohdin nenäliinan. Pidä siinä sitten päätä jalkojen välissä ja pyyhi vuotavaa nenää salaa hihaan. Meinasin nukahtaa joka ikiseen venytykseen. Mutta se toimi, tunnin aikana pää tyhjeni ja hämärä huone sai minut hetkeksi rauhoittumaan ja toivottavasti myös sisäelimeni toimimaan paremmin. Näin ohjaaja ainakin lupasi. Ollaan tämän ystävän kanssa molemmat aika meneviä mammoja, suuresta jälkeläisten määrästä huolimatta, harrastettu aiemmin lähinnä lessmilssin tunteja sekä kahvakuulaa, kokeiltu parit painitreenitkin. Siinä me sitten istutiin sunnuntai-iltana tunnin jälkeen juomassa haudutettua teetä ja syömässä raakakakkua ja mietin, ettei me kumpikaan ois uskottu viisivuotta sitten että mennään shindoon jotta rauhoitutaan. Tai sitä että molemmilla on vielä yhdet..pienet lapset ja oma-aika, jälleen kerran olematon.

 

Parijooga

Tunnin piti olla ystävänpäivänä ja siellä olisi saanut kosketella "toosiamme" ja venyä..hengittää. Tai tällä kirjoitusvirheellisellä viestillä ystävän sinne houkuttelin, hymiöllä varustettuna tosin. Torstaiaamuna laitoin viestin peruakseni treffit, ihan vain varmuuden vuoksi. Miestäkin olin kysynyt mukaan, muttei innostunut. Se on hengitellyt mun kanssa kerran samaan tahtiin, neljä vuotta sitten kun synnytin ja venyy kuulemma äärirajoilleen uusia seksiasentoja kokeiltaessa. Hyväksyin perusteet ja luovutin.

Meillä kierrätetään siis tällä hetkellä kaiken muun lisäksi norovirusta, siksi joogailu jäi osaltani suorittamatta ja samasta syystä istuin kirjoittamassa tätä loppuun keskellä yötä. Nuorimmainen aloitti ensin kolmella päivällä, nyt mies ja omaan napaanikin sattui. Saattoihan se olla pelkkää myötätuntoakin, koska en saanut nukuttua kun toinen puhui pöntölle vartin välein. Minä olen pessyt, desinfioinut ja taas pessyt kaikkea viikon, syönyt maitohappobakteereja, vaihtanut lakanoita, välttääkseni tartunnan. Saatan siis säästyä tai ainakin kädet ristissä toivon niin. 

 

Ystävänpäivä joka päivä

Minä olen se ystävä, joka on aina menossa jonnekkin, kysymässä kavereita mukaan. Mutta osaan myös kuunnella, lohduttaa ja halata. Olla tuki ja turva kun toinen sitä tarvitsee, neuvoa jos sitä kysytään. Mutta se oma olo on helpompi käsitellä itse, apua pyytämättä ja siihen haluaisin oppia. Lisäys seuraavaan viisivuotissuunnitelmaan siis. Sen verran olen jo joutunut taipumaan, että töissä olen pari kertaa kieltäytynyt ylitöistä ja sanonut suoraan etten jaksa enempää tällä unimäärällä. Sekin on ylisuorittajaluonteella hankalaa, mutta tuntuu uskomattoman hyvältä sanottuna ääneen.

Nuo kuvan kädestäkiinnipitämis- lapaset sain lahjaksi monta vuotta sitten. Nostan ne joka syksy näkyville kun kylmenee, ja joka kerran kun katson niitä tunnen kiitollisuutta ihmisistä lähelläni sekä niistä joita en päivittäin tapaa, mutta joiden sydämessä on paikkani.

Sain uusia ystäviä keskusteluryhmässä, jossa on minua nuorempiakin hormonihäiriöisiä naisia, keski-iän ollessa kymmenen vuotta enemmän. Tietoisuus siitä etten ole ainoa joka juo aamukolmelta teetä ja miettii miten jaksaa työpäivän, lohduttaa. Ryhmästä löytyy myös niitä joille on tarjottu työterveydestä mieliala- ja unilääkkeitä, ei estrogeeniä, kun ovat "oman oirelistansa" lääkärille esittäneet. Asia on meille kaikille yhteinen. Puhuminen vieraiden ihmisten kanssa on yllättävän helppoa, kiitos siitä, vertaistuki on todella tärkeää.

With love pipsa !

ps. Vietin toissapäivänä työpäivän housut väärinpäin, huomasin lepattavat sivutaskut vasta työtakkia riisuessa. Voisikohan tämänkin laittaa oireluetteloon? Luulisin että auttaa myös se, että laittaa itse pyykit kuivumaan. Tällä kertaa oli mies ollut vuorossa ja hänhän ripustelee pyykit samassa asennossa kuivumaan kuin ne käteen sattuvat. Nykäisin narulta pimeässä työhousut jalkaan ja tässä oli tulos :D

 

 

 

 

Ladataan...
Mammaswingaa

 

Lainan hakeminen on nykyisin helppoa, saaminen tässäkin asiassa vaikeaa.

 

Sun ja mun, meidän

Meillä on yhteinen tili josta asuntolaina ja muut kodin menot maksetaan. Sitten on ne omat rahat. Mies säästää, minä en. Se aiheuttaa riitoja, mutta toisen tapojen muuttaminen omiesi mukaiseksiei toimi raha- eikä parisuhdeasioissa. Kustannusarvion tekeminen ja sen pitäminen on suotavaa,mutta siinä pysyminen rakentamisessa tai naisena hankinnoissa vaikeaa. Kun annat itsellesi luvan ostaaksesi uudet kengät, on huomaamatta ostoskoriin livahtanut takki ja laukku. Puolustelet tätä itsellesi sävyjen sopimisella yhteen ja muodin muuttumisella. Piilotat ylimääräiset ostokset kaappiin. Kertoaksesi puolisolle sitten hieman myöhemmin näistä bonushankinnoista. Mitä sitten? Kustannusarvio ei pitänytkään ja kuukausittainen määrä jonka suunnittelit itseesi käytettäväksi ylittyi ja muistat samalla että sinulla olikin vielä aika kampaajalle sekä tyttöjen reissu tallinnaan..budjetilla kysymysmerkki. Ollappa mies jonka päätökset pitää, mieli ei muutu, eikä kulutus lähde lapasesta koska tarjous, mieliteko, päähänpisto. Vaan olet nainen, mieli muuttuu, perustelut puuttuu, etkä edes jälkeenpäin ajateltuna ymmärrä, miksi näin kävi. No koska mä vaan halusin.. näyttää hyvältä, saada kehuja, shoppailla.

Lainaa vain

Teimme miehen kanssa muutama viikko sitten netissä kaksi eri lainahakemusta. Vastausta odotimme jopa seuraavan pankkipäivän kuluessa, niinkuin mainostekstit lupasivat. 3pv:n kuluttua sain sähköpostin omasta pankista, joka oli toinen hakemuksen vastaanottaneista. Siinä kysyttiin miten olen seuraavien päivien aikana tavoitettavissa ja luvattiin kertoa mikä aika heille sopisi. Vastasin olevani aamupäivät klo 12 saakka puhelimen päässä, kiitos yhteydenotostanne. Viikon kuluttua laitoin uuden viestin kun muistin ettei edelliseenkään oltu vastattu, eikä puhelin soinut. Sen jälkeen ei mitään, nyt on kulunut kaksi viikkoa. Kilpailijan pankista soitettiin, kun olin samoihin aikoihin sähköpostitse varovasti kysellyt oliko hakemuksemme tullut edes perille. Oli tullut ja tarjottiin (pahoittelematta yhteydenoton puutetta) neuvotteluaikaa, muttei lainatarjousta jota odotimme. Hylkäsin tapaamisajan, koska oma pankimme ei ollut reagoinut mitenkään eikä meillä olisi vertailupohjaa neuvottelussa, jos sen tarjouksen suostuisivat sitten paikanpäällä kertomaan. Elämme jännittäviä aikoja tämänkin suhteen, kerron jos saamme asian eteenpäin.

Mutta mietinpähän vain kuinka helppoa oli ennen..varattiin aika, mentiin juttelemaan paikanpäälle, tultiin kuulluksi.

Yhdellä kertaa maaliin saakka.

 

Ladataan...
Mammaswingaa

Löysin tutkimuksen jonka mukaan miehen siemenneste sisältää naisen mielialaa kohottavia aineita.

Sperma sisältää vain n.5 % siemennestettä. Loppu tästä ihmeaineesta on siemenöljyä=vettä, sokeria sperman ravitsemiseksi, immunosuppressantteja, ja mikä outoa kahta naispuolista sukupuolihormonia. Lisäksi tuo monikäyttöaine sisältää monia mielialaan vaikuttavia yhdisteitä: endorfiini, estroni, oksitosiini, tyreotropiinia vapauttava hormoni, sekä serotoniini. 

https://www.iltalehti.fi/seksuaalisuusjasuhteet/a/2012082215982535

Panemista on tutkittu siis kondomilla ja ei. Johtopäätelmä oli että sperma piti masennusoireet poissa ja naisten mieliala koheni, siis niiden jotka saivat ilman.

Olenkin miettinyt miten selvisin näin pitkälle ilman omaa luontaista estrogeeniä ?

Se olikin miehen ansiota. Laukeamalla muhun säännöllisen epäsäännöllisesti on hän korvannut samalla puutteellista hormontoimintaani, saaden mieleni paremmaksi. Totta on myös se, että viime aikoina seksi onkin ollut ainoa hetki vuorokaudesta kun päänsisältöni on hiljentynyt ja olen pystynyt keskittymään vain yhteen asiaan. Kun omat ja muiden murheet on aamuyön tunteina ratkaistu, olen alkanut tahtomattani huolehtia ilmastonmuutoksesta ja globalisaatiosta. Sinänsä hyväkin asia, mutta se ettet sä nuku tarpeeksi ei ole.

Sen jälkeen kun toimme halumme ja toiveemme seksin suhteen julki, on sitä myös tullut harrastettua. Aina välillä kun "asia" unohtuu, lapsi valvottaa/sairastaa..tai toinen vaan yksinkertaisesti ärsyttää, on ollut riitoja eikä ole tehnyt mieli. On mennyt viikko tai kaksi ilman, niin seksi on joka kerta hankala aloittaa uudelleen, poistaa paineet, kostua.

Miehelle luultavasti helpompaa, mutta naiselle se "alta pois" paneminen liukkarilla tai ilman ei ainakaan minun kohdallani tuota haluttua lopputulosta, orgasmia. Pelkän tunteen siitä että jotain oli pakko suorittaa mikä on jäänyt tekemättä, voidaksemme jatkaa huomenna ajan kanssa silmiinkatsoen. Laueta yhdessä.

Miehet näkevät enemmän seksiunia. Sekin on tieteellisesti tutkittua, niillä seisoo unen jälkeen ilmankin, koska testoteroni pitoisuudet ovat huipussaan aamuisin.

Mutta entäpä nainen? Unen jälkeen alapää on yhtä kuiva kuin suu, ja jollei sisälläsi ole edellisen illan siemenneste on hankala päästä vauhtiin vaikka haluaisikin seksiä.

Minäkin tahtoisin nähdä seksiunia ja nukkua tai siis toisessa järjestyksessä. Voihan olla että näenkin, mutta en ole kyllä pitkään aikaan herännyt märkänä ja halukkaana. Tai sitten toiminta on sen verran aktiivista nykyisin ettei tarvitse uneksia.

Meillä on pakasteessa pienimmäiselle jäätelöä ja netflix sitä varten, että joskus keskellä päivääkin halujen vallatessa voidaan karata pikaisesti makuuhuoneeseen. Jos päivä on sisältänyt kiihkeitä viestejä tai kosketuksia, on helppo olla heti valmis. Tuo esileikin pitkittäminen ajatustasolta asti on mielestäni se edellytys, jonka pikaseksi vaatii. Samalla voi palauttaa myös alkuhuuman, ainakin hetkellisesti kun on revittävä vaatteet pois toisen päältä.

Tänä aamuna ennen miehen heräämistä, purin siltä paineet käsin. Sekin on mielestäni aika kiihottavaa, tuntea ja kuulla pimeässä kun toinen nauttii! Ilman odotuksia pitkälle viimeistellystä aktista, josta suoriuduttava vaimo tyydyttäen..unen ja valveen rajamailla tiedostaen että orgasmin jälkeen voi jatkaa vielä unta samassa asennossa johon laukeat.

- rakasta mua nyt, oon pysähtynyt syttynyt uudestaan palamaan..oo siinä vaan- 

https://g.co/kgs/rSVHVi   haloo helsingin sanoin, hyvää viikonloppua !

Pages