Nälkä ja yltäkylläisyys vai orgasmityytyväisyys

Me lähdettiin 4-v kanssa kirjastoon eilen retkelle, tyttö sai valita neljä minun piti hakea vain yksi, Nälkä ja yltäkylläisyys: ruokaturva maailmassa. Olisi luettava pääsykokeisiin ja perehtyä kestävän kehityksen gastronomiaan, joka sinällään onkin ollut sydämen asia omassa työssäni. Olemme siirtyneet lähiruokaan niin paljon kuin pienen paikkakunnan tarjonnalla on mahdollista ja pyritty vähentämään muovijäte minimiin. Sekä ruokahävikki, joka tosin on ollut sitä aina, koska hyvä ruoka, olematon biojäte. Niksipipsa keksii myös ahkerasti uusia tapoja hyödyntää eilispäivän tähteitä tai aamupuuron jämiä, käyttää leipäpussit uudestaan sekä leivinpaperit. Meiltä löytyy lähimyllyn jauhot ja hiutaleet, naapurikunnan perunat, juurekset ja marjat, paikallisen luomu lihantuottajan lihat sekä tuoreet kananmunat suoraan tuottajalta.

Asiaan, eksyin kirjastossa orgasmikirjojen pariin, etsien sitä IsoaOota, varauksia oli viisi, eikä sitä hetkeen ollut kuulemma hyllyssä näkynyt. Jäin jonoon.

Onnekseni saan sen jälkeläisen, uuden oppikirjan suoraan painosta, kiitos Marja Kihlström tästä ja potkusta persiille, jonka avoimuutesi on saanut minussa aikaiseksi. Arvostelut ja kokemukset sanoitan tänne heti kun opit on omaksuttu💗 Ja tähän väliin lähetän Marjan kirjailijakaverille Havaintoja parisuhteesta / Sami Minkkiselle ison kiitoksen, myös sinun ansioista puhun täällä ääneen ja omalla kuvalla asioista, joita en ikinäkoskaanmilloinkaan olisi uskonut uskaltavani kirjoittaa! 💓

Lapsi oli onnellinen kun sai käyttää viivakoodinlukijaa ja asiakkaita kertyi jonoksi asti peräämme kun äidin yhden kirjan taktiikka ei pitänyt ja tuli lainattua viisi teosta tästä aihepiiristä. Ollaan kotona leikitty ahkerasti kauppasta kun joulun jälkeen alennusmyynnistä löytyi kassakone jossa tuo piippauslaite äänineen. Minua hymyilytti, lapsi hymyili ja kellään ei ollut kiire vaikka meillä hetki siinä koneella meni.

Minä jään harkitsemaan mistä aloitan, voi olla että joutuu tuon painavan asian välillä keventämään näillä naisen syvintä olemusta käsittelevillä teoksilla, etten taas ala aamuöisin tätä ilmastonmuutosta ja globalisaatioita miettimään, olinhan ainakin trendikäs kun sitä tässä alkuvuoden pohdiskellut unettomina öinä ja siitä kirjoitinkin.

Repesin pari viikkoa sitten kun mies laittoi viestissä tämän linkin, et sä et olekkaan ainoa märehtijä😂

Kello on 3.21, kun säpsähdät hereille.

Vilkaiset puhelinta, korjaat asentoa, vedät peittoa tiukemmin päälle. Pidät silmiäsi kiinni ja yrität rentoutua, mutta uni ei vain tule.

Ajatukset sen sijaan tulevat, ja ne rynnistävät suoraan päälle.

Vielä päivällä varsin vähäpätöisiltä tuntuneista asioista paisuu pimeässä makuuhuoneessa yhtäkkiä ongelmia, jotka ottavat suorastaan mörkömäiset mittasuhteet.

Kuulostaako tutulta? Jos vastasit kyllä, et ole yksin.

Noin 3000 ihmistä – nuorin 15 ja vanhin noin 80 – avautui Ylelle omista yöllisistä murheistaan verkkosivuillamme julkaistun kyselylomakkeen kautta.

Ja niitä murheita on paljon!  Työt, ilmastonmuutos ja jopa kukkien kastelu.

  http://yle.fi/uutiset/3-10643134

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *