Lainarahoissa

Lainan hakeminen on nykyisin helppoa, saaminen tässäkin asiassa vaikeaa.20190211_182703.jpgSun ja mun, meidän

Meillä on yhteinen tili josta asuntolaina ja muut kodin menot maksetaan. Sitten on ne omat rahat. Mies säästää, minä en. Se aiheuttaa riitoja, mutta toisen tapojen muuttaminen omiesi mukaiseksiei toimi raha- eikä parisuhdeasioissa. Kustannusarvion tekeminen ja sen pitäminen on suotavaa,mutta siinä pysyminen rakentamisessa tai naisena hankinnoissa vaikeaa. Kun annat itsellesi luvan ostaaksesi uudet kengät, on huomaamatta ostoskoriin livahtanut takki ja laukku. Puolustelet tätä itsellesi sävyjen sopimisella yhteen ja muodin muuttumisella. Piilotat ylimääräiset ostokset kaappiin. Kertoaksesi puolisolle sitten hieman myöhemmin näistä bonushankinnoista. Mitä sitten? Kustannusarvio ei pitänytkään ja kuukausittainen määrä jonka suunnittelit itseesi käytettäväksi ylittyi ja muistat samalla että sinulla olikin vielä aika kampaajalle sekä tyttöjen reissu tallinnaan..budjetilla kysymysmerkki. Ollappa mies jonka päätökset pitää, mieli ei muutu, eikä kulutus lähde lapasesta koska tarjous, mieliteko, päähänpisto. Vaan olet nainen, mieli muuttuu, perustelut puuttuu, etkä edes jälkeenpäin ajateltuna ymmärrä, miksi näin kävi. No koska mä vaan halusin.. näyttää hyvältä, saada kehuja, shoppailla.

Lainaa vain

Teimme miehen kanssa muutama viikko sitten netissä kaksi eri lainahakemusta. Vastausta odotimme jopa seuraavan pankkipäivän kuluessa, niinkuin mainostekstit lupasivat. 3pv:n kuluttua sain sähköpostin omasta pankista, joka oli toinen hakemuksen vastaanottaneista. Siinä kysyttiin miten olen seuraavien päivien aikana tavoitettavissa ja luvattiin kertoa mikä aika heille sopisi. Vastasin olevani aamupäivät klo 12 saakka puhelimen päässä, kiitos yhteydenotostanne. Viikon kuluttua laitoin uuden viestin kun muistin ettei edelliseenkään oltu vastattu, eikä puhelin soinut. Sen jälkeen ei mitään, nyt on kulunut kaksi viikkoa. Kilpailijan pankista soitettiin, kun olin samoihin aikoihin sähköpostitse varovasti kysellyt oliko hakemuksemme tullut edes perille. Oli tullut ja tarjottiin (pahoittelematta yhteydenoton puutetta) neuvotteluaikaa, muttei lainatarjousta jota odotimme. Hylkäsin tapaamisajan, koska oma pankimme ei ollut reagoinut mitenkään eikä meillä olisi vertailupohjaa neuvottelussa, jos sen tarjouksen suostuisivat sitten paikanpäällä kertomaan. Elämme jännittäviä aikoja tämänkin suhteen, kerron jos saamme asian eteenpäin.

Mutta mietinpähän vain kuinka helppoa oli ennen..varattiin aika, mentiin juttelemaan paikanpäälle, tultiin kuulluksi.

Yhdellä kertaa maaliin saakka.

Kommentit (7)
  1. Kiitos kommentistasi, en halua oikeutta tavoilleni naiseuden kustannuksella ja ihailen mieheni tapaa hoitaa asiat, toivoen joskus itse oppivani tekemään samoin.

    Emmekä ole hakemassa lainaa minun kulutustottumusteni ”paikkaamiseen” vaan rakentamiseen. Palkoistamme menee samansuuruiset osat yhteiselle tilille, enkä ole koskaan joutunut rahaa lainaamaan mistään ns.omiin hankintoihin. 

    1. Hyvä kuulla. Niin kauan kun laukut sun muut heräteostokset eivät ole yli varojen ostamista, asiassa ei ole huolen aihetta. Kukin tekee tietysti itse tienaamillaan rahoilla mitä haluaa. Kannattaisi kuitenkin säästää vaikka muutama kymppi kuussa esim. indeksirahastoihin (Seligson, Nordnet), jotta on puskurirahaa elämän yllätyksiä varten.

  2. Kuulostaapa pakkomielteiseltä tuo ostelu. Kerrot myös miehesi järkevämmästä taloudenpidosta. Haluaisin kuitenkin huomauttaa, että nuo eivät ole mitään sukupuolten ominaisuuksia. On paljon tasapainoisia naisia, jotka säästävät ja sijoittavat, eivätkä törsää ”vahingossa”. Kyse on siis yksilön omista valinnoista, naiseus ei ole mikään tekosyy oikeuttaa omia huonoja tapoja ja valintoja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *