Herätys

20190223_062047.jpgOnko sinulla säännöllinen työ ja herätys aina samaan aikaan?

Heräätkö torkuttaen vai oletko kellon soidessa jo melkein valveilla?

Torkku

Meidän työaikamme alkaa 6 – 7, mutta tällä hetkellä minulla on lupa aloittaa työt vaikka 8.30 jos tulisi vielä se yö että nukuttaisi aamuun saakka. Yleensä puhelimeni huutelee heräämään kun olen jo autossa, ja ennenkin olin hereillä jo hieman ennen, tiedostaen että kohta on se aika. Läheisin työystäväni on 20 vuotta nuorempi, hänellä seitsemän eri herätystä ipadissa eri äänillä, väreillä ja valoilla 😀 Meillä on samsung ja herätyskello. Hän herää yleensä siinä viidennellä yrityksellä ja saa silmänsä auki oltuamme jo jonkin aikaa töissä. Minä en ole koskaan torkuttanut. Muuten tuo ihminen on ihan paras työkaveri ja kuuntelee vuodatustani teidän lisäksenne päivästä toiseen. Ei sillä, etteikö puhetta riittäisi hänenkin suustaan, mutta kun meillä meinaa välillä unohtua työtehtävistä keskustelu ja saatetaan tehdä sama homma kahteen kertaan.

Murkku

Teini-ikäisen unirytmi on huvittavaa, välillä viikonloppuisin ja lomalla se pystyy valvomaan älyttömän myöhään ja nukkumaan puolille päiville, välillä se tarvii koulupäivän ja reenien välissä päikkärit. Viikonloppuisin herää itse lauantaina puoli kahdeksalta ja sunnuntaina joudun herättämään sen kymmeneltä että saisi illalla unen päästä kiinni. Ei mitään sääännöllisyyttä siis. Ihana huomata kuinka unentarve on murrosiässä lisääntynyt sekä arkipäikkäreiden määrät, vaikka meillä mennään nukkumaan ajoissa. Lapset jakavat saman huoneen niin pelejä ei voisikaan jatkaa pienmmän nukahdettua. Jääkiekkoharrastuksella saattaa olla myös osuutensa asiaan.

Tokkura

Löysin nimityksen mieheni olotilalle heräämisen jälkeen.

http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/paiva_kaynnistyy_puoliunessa

Se vois siis nukkua aina eikä herätä koskaan, tai ehkä nälkään jossain vaiheessa, iltapäivällä? Kun aloimme seurustella ja viettää öitä yhdessä, lähteä samalla herätyksellä töihin..olisi minulla ollut heti yön jäljiltä puhuttavaa aamukahvilla istuessamme. Mutta hän käveli samaa reittiä joka aamu, vessaan, vaatteet, kahvi, ulos ja jos satuin tuon zombien matkan varrelle oli väistettävä etten jäänyt alle. Keskustelukumppaniksi siitä ei ole vieläkään ennen hidasta heräämistä ja kahta kupillista kahvia aamupalalla. Arkisin mies laittaa kaiken illalla valmiiksi jotta reitti pysyisi mahdollisimman lyhyenä ja laskee minuutteina nukkumisajan lisääntymisen jos ei jonain aamuina tarvitse viedä lasta hoitoon.  Kahvinkeitin on ladattuna, mysli kupissa, vaatteet palomiesasennossa. ”Voi oispa se oikea palomieskin, mut ei”, siitä fantasiasta haluaisinkin joskus kirjoittaa. Kaikinpuolin hän on myös siinä vastakohtani, mut niin rakas. Ja laittaa se minullekin ne kahvit lataukseen koska lähden ensin. Mutta keitän kyllä siitä edestä viikonloppuisin kahvit ja herätän välillä valmiille aamupalalle. Me annetaan sen monesti uneksia pidempään koska lapsen kanssa pärjätään viikonloppuaamuna kaksinkin, pipsapossun ja ryhmähaun kanssa, viltin alla sohvalla. Isi herää sitten ulos 4-v kanssa, ja minä alan laitaa ruokaa noin niinkuin pääsääntöisesti. Mutta tänään me mennään harjoittelemaan hiihtoa ja annetaan sen nukkua.

Aamuvirkku

Olen aina tykännyt touhuilla aamuisin kun muut nukkuu, juoda kahvia, lukea, leipoa. Monesti suhteemme alkuaikoina herätin miehen tuoreilla sämpylöillä ja kaikkina juhlapyhinä on meillä muutkin saaneet nauttia tuoreesta leivästä aamupalalla. Koska se ennen viittä herääminen ei heti pienen loman alkaessa kytkeydy pois päältä. Pienimmän syntymän jälkeen se aamuleipominen vähän jäi koska jaksaminen. Kun imetys, vatsakivut=maitoallergia, unikoulu, sekä hampaat oli käyty läpi, sitä toivoi saavansa nukkua milloin ja missä vain. Mikä ihanuus niitä viikonloppuaamuja kun nukuttiin seitsemään, kahdeksaan. Kunnes tuli jotain uutta tai sairastuttiin, sitten heräiltiin ja äitii, kuuluu vieläkin välillä öisin.  Tänä yönä  hän heräsi siihen että pissatti ja kun minä pääsin sängystä ylös, oli kerennyt tepsutella vessaan, mut oli niin unessa et istui kannen päällä housut jalassa. Kannoin sen takas sänkyyn ja nousin. 3.15 joten uneni saldo viime yölle 5h, on ollut paljon huonompiakin eli hyvä saavutus. Onkohan se oikeasti peräisin sieltä luolamiesajoilta, että naiset herää herkemmin ?  Silloinhan niiden piti vahtia leiriä villipedoilta ja herätä pieneenkin rasahdukseen jotta väsyneet miehet saivat nukkua. Lapsi nukkuu omassa huoneessa, on nukkunut yksivuotiaasta saakka ja meidän väli ei kelpaa edes kipeänä ollessa. Tai kelpasi kerran, kun oli kuumeessa ja en jaksanut enää ravata huoneiden väliä, maanittelin sen viereemme <3 mutta herättyäni töihin, ponkaisi salamana ylös vaikka oli nukkunut tosi huonosti, nappasi tyynynsä kainaloon ja tokaisi mä lähden nyt kyllä omaan sänkyyn. Isin vieressä olisi saanut vielä jatkaa unta, mutta ei.

Aamuyön uneton

Tuntuu että alkaa olla ikuisuus siitä aamun asti nukutusta yöstä, tai unista jotka muistaisi  herätessään. Joinain öinä kun olen kamomillateen voimalla torkahtanut vielä sohvalle nään painajaisia, sellaisia joita tunnen näkeväni vaikken mielestäni ole unessa. Syynä varmasti se että suurin osa unista nähdään aamuyöllä, REM-unessa, ja se onneksi mitä nukun on syvää unta jolloin aivojenkin pitäisi levätä. Ehkä sen johdosta olen vielä näinkin tasapainoinen, tai sitten en. Kirjoitan tätä viideltä aamulla. Varasin ensi viikolle työterveyteen ajan, koska koen että asialle on saatava apu, tarkoitti se sitten vaikka tilapäistä unilääkkeiden käyttöä. Estrogeeni ei ole tähän auttanut. Haluaisin jatkaa myös urheilusuorituksia joihin voimat eivät ole viime aikoina riittäneet. Tuo ihmeellinen aurinko on saanut aikaan sen että raitis ilma ja kirkkaus piristävät myös, olisikohan tänään aika laittaa ripsiväriä ja hiukset, muistaakseni viimeksi meikannut kolmisen kuukautta sitten.  Lisäksi aion nykäistä 34 housut jalkaani koska puntari näytti niin pientä lukemaa etten muista aikoihin nähneeni, osansa myös tällä norodieetillä, mutta myös sillä ettei ruoka ole pitkään aikaan maistunut. Ainoat hetket kun tunnen nälkää ovat nämä aamuyöt, mutta saan alas vain teetä ja hieman jugurttia.

Laatuaikaa

Meillä on tänään parisuhdeilta, se pysyykö housut jalassa jää arvoitukseksi. Saattaa nimittäin olla et this is the day jolloin mammavihdoinswingaa!

Valoa viikonloppuusi! T.pipsa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *