Mimmien teekutsut

Viime viikolla oli mimmien teekutsujen aika. Kutsut järjestettiin Hotel St Georgessa, ja agendalla oli sijoittamisen aloittaminen, as usual!

Kolmen aikaan mimmejä alkoi virtaamaan sisään. Paikan päälle tuli 25 iloista, mukavaa, uteliasta ja fiksua mimmiä, johon oli ihana tutustua!

Mimmit sijoittaa -tapahtumat ovat tähän mennessä olleet supersuosittuja, mikä on tietenkin mahtava juttu. Toisaalta mua vähän harmittaa se, ettemme tällä hetkellä pysty ottaa kaikkia halukkaita mukaan. Välillä mietin itsekseni, että

vitsi, jos olisi olemassa joku kanava, jota pitkin näitä pörssin alkeita voisi jakaa kaikille halukkaille!

Ja sitten muistan, että niinhän onkin – tämä blogi. Olen nimittäi  kirjoittanut postaukset lähes kaikista aiheista, joita tapahtumissa käsitellään. Joten, nyt kun pääsette postauksen muodossa mukaan teekutsuille,löydätte linkit sijoittamista käsitteleviin aiheisiin tekstistä!

Nyt on siis aika laittaa teevesi tulille ja kiinnostuskiikarit päähän. Sijoittamisen aloittaminen, let’s go!

Kuvat ottanut mahtava mimmi, Mona Salminen

Teekutsut järjestettiin yhteistyössä Nordentin ja Hotel St Georgen kanssa. <3

Brinnan perustaja Kia Arpia oli paikan päällä kuuntelemassa, miten yrittäjä voi säästää eläkepäiviä varten pörssissä. Yrittäjät.fi tekivät aiheesta jutun, käykää lukemassa! Tämän postauksen jälkeen, luonnollisesti 😉

Sijoittaminen voi aiheena olla vähän kuumottava. DJ Marren musat ja pinkit cocktailit ja takasivat rennon meiningin!

Drinkit siemailtua olikin aika ryhtyä hommiin! Alkuun toivotettiin Hannan kanssa kaikki tervetulleeksi.

Lähdemme tapahtumissa aina käyntiin ihan alusta, eli siitä, mikä pörssi oikeastaan on.

Mimmit <3

Seuraavaksi käytiin läpi, mikä indeksi ja indeksirahasto on, ja mitä rahastoista kannattaa maksaa.

Käytiin tietty myös läpi sijoittamiseen liittyvät riskit. Mitä tehdä, jos pörssi romahtaa? Entä miten riskiä voi hallita hajauttamalla?

Säästän spiikissäni aina lempiaiheen viimeiseksi – korkoa korolle ilmiön. Se avattiin tapahtumassa esimerkin voimin.

Kysyä saa ja pitää. 🙂 Tässä kysymyksessä käsiteltiin sijoittamisen verotusta.

Seuraavaksi olikin aika tehdä sijoitussuunnitelmat!

Elisa rustaamassa omaa sijoitussuunnitelmaa.

Lopuksi osallistujat saivat avata omat, ilmaiset arvo-osuustilit Nordnetiin. Me pyrimme Hannan kanssa aina siihen, että tapahtuman jälkeen osallistujat osaavat aloittaa sijoittamisen. Kuvassa Linda tarkkailemassa pörssikäyriä. 🙂

Lopuksi vuorossa oli minglailua, tutustumista ja sijoittamista, tietenkin! Osa mimmeistä tekivät ensimmäiset ostonsa jo tapahtumassa.

Pähkäiltiin Hannan kanssa hetkemme, minkälaisen lahjan antaisimme mimmeille kotiin vietäväksi. Yritämme välttää turhaa krääsää, mutta Hanna keksi antaa mimmeille rahapuut. Olen sanonut sen jo aiemmin, mutta she’s a genious.

Vaikka järjestämme tapahtumia viikottain, olen silti joka kerta yhtä yllättynyt ja iloinen positiivisesta vastaanotosta. On aika puhua sijoittamisesta sellaisena mitä se oikeasti on – iisiä ja helposti ymmärrettävää!

Haluatko sinäkin tulla meidän tapahtumaan? Ilmoittautuminen meidän kevään kolmelle viimeiselle brekulle (24.4., 8.5. ja 22.5.) aukeaa nyt perjantaina klo 12.00! Ilmoittautumislinkit jaetaan Facebook-tapahtumassa ja meidän Instagram-biossa.

tyo-ja-raha raha tapahtumat-ja-juhlat opiskelu
Kommentit (10)
 1. Hei,

  Kiitos super inspiroivasta blogista! Onko Tampereelle tulossa tapahtumaa? 🙂

 2. Ihan off-topic mietin että onko sulla jotain talousaiheisia (sijoitus, säästö, ylipäätään raha) dokkareita tai podcasteja, joita suosittelisit?

  Katoin nimittäin The China Hustle -dokkarin, josta mainitsit aiemmin, ja oli kyllä kiinnostavaa katseltavaa. Melkein kaikki rahasta ja Ysistä viiteen rahajaksot on kanssa tullu kuunneltua läpi, niin kaipaisin lisää!

  1. Heippa Anna <3

   Podeista Melkein kaikki rahasta ja Rahapodi. Koska pörssi ja politiikka käyvät usein käsi kädessä, on Uutisraportti podcast ja Politbyroo myös lemppareita.

   Leffoista The Big Short ja Inside Job on must-see 🙂

   Voisin oikeastaan kerätä erillisen postauksen jossa listaan näitä enemmän!

   1. Joo ehdottomasti tee! Huomasinkin ton The Big Short leffan löytyvän Netflixistä, joten menee heti tänään katseluun! Kiitos vinkeistä! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *