Parasta huhtikuussa

Toukokuu on jo melkein puolivälissä ja tajusin, että olen unohtanut kirjata huhtikuun kohokohdat. Tämä kotona vietetty kausi on vienyt minulta ajantajun, kun päivät seuraavat miltei samanlaisina toisiaan. Muutaman kerran olen ollut jo täysin pihalla siitä mitä viikonpäivää elämme. Pienen ryhdistäytymisen sain aikaan, kun tsekkasin lasten kesälomasunnitelmat ja ilmoittauduin kesäksi tanssitunneille, kun tanssikoulun ovet kesäkuussa viimein saavat avautua. Nyt kuitenkin parasta huhtikuussa!

Hääpäivä. Vietimme hääpäiväämme kahdenkeskisellä piknikillä Suomenlinnassa, jossa myös juhlimme häitämme kolme vuotta sitten. Ihailimme auringonlaskua kotiin palatessamme ja totesimme, että perheessämme meillä on kaikki, mitä tarvitsemme.

Kävelytreffit ystävien kanssa. Ikävöin ystäviäni valtavasti! Viime vuosien kiireen ja muutama vuosi sitten sairastamani burn outin jäljiltä olen usein pohtinut sitä, että olenko sittenkin introvertti, vaikka koko nuoruuteni kaikki opettajatkin käyttivät minua esimerkkinä siitä millainen on ekstrovertti ihminen. Tämä eristys on näyttänyt minulle, että kyse on tosiaankin ollut vaan liiallisesta kiireestä ja kuormituksesta. Vaikka jaan elämäni ja kotini maailman ihnimpien kolmen muskettisoturin kanssa, kaipaan sosiaalisia tilanteita ja ihmisten tapaamisesta saamaani energiaa ja inspiraatiota. Onneksi olen päässyt tapaamaan muutamia ystäviäni kävelyillä tai muuten ulkosalla edes pikaisesti.

Palapelit. Hankimme kuopukselle pari uutta palapeliä vanhojen jo liian helpoiksi käyneiden tilalle. Samalla mukaan valikoitui Gustav Klimtin Lady with a fan, tuhannen palan palapeli vain minulle. En ole tehnyt palapelejä vuosiin, mutta oli ihana päästä kokoamaan kuvaa, nauttimaan väreistä ja siitä miten pala palalta jokainen pieni osanen löytää oman paikkansa. On myös ollut mukava rakentaa palapelejä lapsen kanssa yhdessä.

Aikuisten lukujärjestys. Elinehto ja ainoa mahdollisuus saada tilaa ja aikaa sekä minun että miehen töille, kun kotona pyörii yksi villi 5-vuotias ja opiskelurauhaa kaipaava koululainen. Aikuistenlukujärestys toi meille rakennetta ja järjestystä päiviin. Sen avulla olemme saaneet aikaan paljon enemmän kuin uskoimmekaan. Aika ei enää valu sormien välistä haljuna tekemättömyytenä ja takaraivossa hakkaavana tekemättömyyden ja siitä stressaamisen tuskana, vaan todella tartumme toimeen. Samalla saamme jaettua lastenhoitovastuuta ja järjestettyä itsellemme mös omaa aikaa.

Seinän maalaaminen. Idea syntyi viime vuonna loppukesästä. Olohuoneemme on suurta yhtenäistä tila keittiön kanssa ja harmaanvalkoiset seinät tuntuivat tyhjiltä ja koloilta, vaikka huoneessa on useita tauluja ja viherkasveja. Totesin, että seinän maalaaminen loisi tilaan pehmeyttä ja kaivattua pesämäisyyttä. Viimeinkin sain tartuttua toimeen ja lempeän sinivihreä sävy on juuri niin ihana kuin kuvittelimmekin.

Juokseminen. Aloitin juoksukauden syksyn jäljiltä ja ostin uudet lenkkarit. Yllättäen pitkän taon jäljiltäkin askel on rullannut mukavasti. Juokseminen on minulle hyvä tapa tyhjentää mieltä ja irroittautua stressistä. Välillä olen juossut yksin ja muutaman kerran olen saanut mieheni juoksukaveriksi. Mielessäni onkin alkanut herätä jo pieniä tavoitteita juoksemisen suhteen tulevaa kesää ajatellen.

Lue myös:

Parasta tammikuussa

Parasta helmikuussa

Parasta maaliskuussa

Parasta huhtukuussa 2019

puheenaiheet ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *