Elokuussa viihdyn näiden parissa

Ai, että mitä herkkua kesäloma oli lukijalle ja leffafriikille. Katsoimme iltamyöhällä katselulistalla olevia leffoja, pötköttelin rannalla lukulistani kirjojen parissa, ja nautiskelin lenkeistä musiikkia kuunnellen. Pienet ja toisaalta hyvin suuret asiat tekevät ihmisen onnelliseksi. Elämykset joita viihteen parissa kokee, ovat mittaamattoman arvokasta.

Kirja: Kaikki mitä tiedän rakkaudesta – Dolly Alderton

Tämä kirja oli yksi kesäloman lukulistani kirjoista. Kerroin siitä postauksessa näin ”Kirjaa kuvailtiin ”tosielämän Bridget Jones kohtaa Sinkkuelämän”, herätti uteliaisuuteni. Tällä hetkellä Sinkkuelämää ja Bridget Jones eivät säväytä samalla tavalla kun aikoinaan, mutta haluan antaa tälle mahdollisuuden. Dolly Aldertonin omaelämäkerrallinen kirja on rehellinen ja avoin kuvaus siitä minkälaista elämä, ja rakkaus ovat alle kolmekymppisenä.” Voin onnitella itseäni, koska tein hyvän kirjavalinnan. Kirja on viihdyttävää, koskettavaa, ja niin, niin samaistuttavaa. Tuli jopa fiilis, että pitäisikö ne omatkin kokemukset kirjoittaa ainakin muutamaksi blogipostaukseksi.

Sarja/leffa: Tina (Viaplay)

Dokkari, joka todella kannattaa katsoa. Keskustelu Tina Turnerin ympärillä pyörii todella usein hänen ja Ike Turnerin väkivaltaisessa avioliitossa. Kuten elokuva Tina, what’s love got to do with it. Asia on todella tärkeä, ja on vaatinut todella paljon rohkeutta lähteä, ja myös tulla julkisuuteen asian kanssa. En osaa edes kuvitella mitä kaikkea hän on todellisuudessa käynyt läpi. Uskon myös, että Tinan tarina on voimaannuttanut lukemattomia samassa tilanteessa kärsiviä ihmisiä.

Se ei kuitenkaan ole asia, joka Tinasta pitäisi ensimmäisenä muistaa, ja niin hän toteaa itsekin. Se, että Tina on dokkarissa itse mukana, tuo tähän ihan eri tavalla kiinnostavuutta kuin, että dokkari olisi vaan koottu muulla tavoin.

Se mikä Tinan tarinasta niin merkittävän, erityisen, inspiroivan ja kerrassaan upean, son se, että hän lähti nelikymppisenä luomaan uutta uraa. Loi Tina Turnerin uudelleen. Tina Turner on esikuva Mick Jaggerista lähtien rocktähdille ympäri maailmaa, ja hänen karisma ja energia ovat jäljittelemättömiä. Viisikymppisenä hän esiintyi täysille stadioneille, nahkamini heiluen, punaisissa huulissa.

Dokkari on muistutus siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä.

Musiikki: Dee Gees – Hail satin (Foo Fighters)

Näin TikTokissa videon, jossa Dave Grohl kertoo tykkäävänsä Abban musiikista. Yllättävää, ja toisaalta ei. Abba on todella taidokkaasti tehtyä discoa, kuten moni muukin ajan tuotos, esimerkiksi Bee Geesin tuotanto. Joten törmätessäni Foo Fighterisin Dee Gee’s nimellä julkaistuun Hail Satin levyyn, en yllättynyt. Levyllä on viisi coveria klassisista discobiiseistä, ja viisi liveversiota Fo Fightersilta. You should be dancing biisi tekee mieli kuunnella yhä uudestaan. Musiikista välittyy miten hauskaa biisejä on varmasti ollut tehdä, ja rakkaus musiikkiin. Dave Grohl pääsee todellakin revittelemään äänellään. Pistä kuunteluun jos kaipaat energiaa ja iloa.

Aiemmat:

Tammikuussa viihdyin näiden parissa

Helmikuussa viihdyin näiden parissa

Maaliskuussa viihdyin näiden parissa

Huhtikuussa viihdyin näiden parissa

Toukokuussa viihdyin näiden parissa

Kesäkuussa viihdyin näiden parissa

Heinäkuussa viihdyin näiden parissa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *