16 kuvaa joululomalta

Kahden viikon ja kolmen päivän mittainen joululoma päättyy tänään. Vietimme lähes koko loman kotona ja kävimme vain lasketteluretkellä Jyväskylässä. Lomaan sisältyi toki muutakin kuin legoja ja Super Master Mindia.

Tapaninpäivän vieraille tarjoiltiin perinteisesti joulukinkun jämistä tehtyä karamellipossua.

Kävimme kiipeilemässä jo kolmannen kerran Irti maasta -kiipeilykeskuksessa REDIssä. Poikanen uskalsi kiivetä renkaat jo aivan ylös asti. (Lahjaliput saatu REDI-yhteistyön kautta.)

Jyväskylässä saimme koiraterapiaa hellyydenkipeältä amerikankarvattomaltaterrieriltä.

Perinteiseltä kirpputorikierrokselta Jyväskylässä tarttui mukaan Fragglit-seurapeli. Olen omistanut saman pelin joskus lapsena, myynyt sen teininä pois kirpputorilla ja sittemmin harmitellut pelin myymistä. Ympyrä sulkeutui, ja sain pelin takaisin kirpparilta. Ties vaikka tämä olisi se sama kopio, jonka myin aikoinaan pois. Ainakin yksi pelinappuloiden muovisista jalustimista oli katkennut juuri samalla tavalla… Aika oli ehkä vähän kullannut muistot pelin hauskuudesta.

Toiselta kirpparilta löysin muutamalla eurolla pojalle My Little Ponyja, ja afrotukkainen Prinsessa Cadance ja Sunshine Shimmer pääsivät uuteen kotiin.

Uutta vuotta otettiin vastaan kotisohvalla. Ennen sitä piparkakku-Tylypahka joutui parempiin suihin.

Ja heti uudenvuodenpäivän aamulla tyttö halusi käydä ostamassa himoitsemansa Tylypahkan pikajunan.

Rautatientorin Jääpuisto on houkuttanut ohi kulkiessamme jo useamman viikon ajan, mutta sopivaa hetkeä luisteluun ei löytynyt ennen kuin uudenvuodenpäivänä.

Hyvä luistelupäivä oli tämäkin, ja koko perhe pääsi jäälle. Myös 3-v oli aivan innoissaan.

3-v pääsi myös elokuviin. Late Lammas Farmageddon oli perushyvä ja taidokkaasti tehty animaatio, mutta aivan yhtä monitasoinen ja myös aikuisia viihdyttävä leffa ei ollut kuin muut Aardmanin elokuvat, jotka olen nähnyt. Kolme tähteä viidestä.

Tyttö sai joululahjaksi kahden päivän minileirin Circus Helsinki -sirkuskoulussa. Lattia- ja ilma-akrobatiaa, trampoliinia, jonglöörausta… Kun hain häntä ensimmäisen päivän jälkeen, hän näytti, miten harjoitteli puolivoltteja ja kiipesi näytösluonteisesti ylös pylvästä. Ei onnistuisi kumpikaan itseltäni.

Todistettavasti olemme ulkoilleet myös Helsingissä.

LUX Helsinki -valotaidefestivaali levittäytyi tänä vuonna Kruununhaan, Kaisaniemen puiston ja Tokoinrannan välille. Tapahtuma on tekemässä ilmeisesti yleisöennätystä (?), ja kävijöiden määrä taisi yllättää järjestäjätkin. Harvoin häiriinnyn ihmisten määrästä, mutta nyt väkeä oli liikaa, varsinkin radan vartta kaupunginteatteria kohti kulkevalla kävelytiellä, joka oli varsinainen pullonkaula. Kaikkiin teoksiin ei lasten kanssa jaksanut edes jonottaa. Muistelen yhä neljä vuotta sitten tuomiokirkon kellotapuliin heijastettua Megamap-teosta, joka herätti koko rakennuksen eloon, ja toivoisin näkeväni tulevina vuosina jotain yhtä mykistävää.

Viimeisenä lomapäivänä kävin tarkistamassa, mitä kuuluu puutarhamökille, sillä naapuri jo ilmoitti, että parin päivän takainen myrsky oli irrottanut kasvihuoneen kattolevyjä. Samalla istutin valkosipuleja (!) ja leikkasin syksyllä leikkaamatta jääneet perennojen varret. Enpä ole ennen tehnytkään puutarhatöitä tammikuussa.

Splendor-peli on ollut yksi tytön suosikkilautapeleistä, mutta se oli aiemmin vain lainassa kirjastosta. Nyt se on myös omana, sillä pukki sattui löytämään sen Tori.fi.stä aiemmin syksyllä.

Loman viimeiset hetket käsillä, ja iltalukemiseksi Harry Potter ja Azkabanin vanki. Aivan loppuun emme saaneet kirjaa loman aikana. Loppuratkaisu kuitenkin lähestyy, ja kissan, rotan ja koiran mysteeri selvisi ja saimme myös tietää, keitä olivat Kuutamo, Anturajalka, Matohäntä ja Sarvihaara. Neljännen Potter-kirjan kanssa odotellaankin sitten hetkinen, sillä tarina alkaa muuttua kovin paljon synkemmäksi.

Lisäksi olen käynyt viikon aikana kuntosalilla useamman kerran ja katsonut Rouvan kanssa loppuu uusimmat kaudet The Crownista ja Solsidanista. Ei kuvia. Witcheriä en ehtinyt katsoa, vaikka aioin.

Vaan olipa kivaa lomailla kotona!

Sitten pitäisi taas palautella mieleen, mitä töissä olikaan menossa. Loma oli juuri sopivan mittainen, sillä nyt on jo aika kiva palata töihin ja arkirutiineihin. Juuri tänään pohdin, että pieni breikki tekee kaikille hyvää, mutta lapset kaipaavat jo omia kavereitaan, ja aikuiset säännöllisiä nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja.

Kiitos joululoma 21.12.2019 – 6.1.2020. Otetaan joskus uudestaan!

Kommentit (2)
  1. Kuulostaa niin tutulta, sanat että neljännen Harry Potterin kanssa odotellaan tovi. Meillä tovi paljastui tosi lyhyeksi ;D Nimittäin kesän lopussa loppui kolmas osa ja jo lokakuussa (muistaakseni) jatkettiin sitten nelososalla (ja oli ekaluokkalaisesta parasta ikinä). Lipsumista on tapahtunut myös elokuvien saralla, nyt katsottuna on eka ja toka, K12-ikärajasta huolimatta). Mutta nyt ihan aikuisten oikeasti pidetään taukoa, lapsi saa nauttia joululahjaksi saamistaan kuvitetuista versioista (ja btw 4. osan kuvitukset on kyllä aika hurjia, huh).

    1. Mä ajattelin, että elokuussa jatkuu 4. osalla. Ei oikein malttaisi itsekään odottaa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *