Blogin luetuimmat postaukset 2018

Tarkastelin eilen Instagram-tililtäni, mitkä olivat vuoden tykätyimpiä kuvia. Blogista en saa vastaavaa tykkäyksiin perustuvaa listaa irti käymättä vuoden joka ikistä 223 postausta yksitellen läpi, ja koska käytän sen ajan mieluummin johonkin muuhun, käännyin Googlen puoleen katsomaan, mitkä postaukset ovat olleet vuoden luetuimpia. Alla oleva kuva liittyy aiheeseen.

Gastronaatti - maailman nopein majoneesi.jpg

Hauskaa on, että vuoden luetuimpien postausten joukossa on useampi postaus, jotka ovat jo useamman vuoden vanhoja. Arvatenkin joukossa on suosittuja reseptipostauksia, mutta listalla on myös pari DIY-ylläriä.

Mainittakoon vielä se, että lukijoita blogilla on ollut vuoden aikana yli 250 000, ja postauksiani on luettu vuodessa liki miljoona kertaa. Viikkotasolla lukijamäärät ovat vaihdelleet 6 000:n ja 12 000:n välillä, ja kuukaudessa lukijoita on ollut 22 000 – 33 000 omasta aktiivisuudestani riippuen. Alkuvuodesta ehdin postata kuusikin kertaa viikossa, mutta töihin paluun jälkeen oli todettava, että aika ei riitä kuin neljään postaukseen.

* * *

Ja tältä näyttää blogin TOP 10 vuonna 2018

Sijoilla 1 ja 2 on supernopean valkosipulimajoneesin resepti. Ykkösenä varsinainen resepti vuodelta 2012 ja kakkosena samasta reseptistä tehty video vuodelta 2015. Sekä itselleni että Rouvalle on täysi mysteeri, miksi jotkut lukijat eivät ole saaneet majoneesia onnistumaan tällä reseptillä. Meillä sitä on tehty kymmeniä ja kymmeniä kertoja, eikä se ole epäonnistunut kertaakaan. Mietin kyllä, että voiko kyseessä olla sitten sauvasekoittimen muoto tai teho. Meillä käytetään Bamixia ja Bamixin yleisterää, ja majoneesi onnistuu niillä takuuvarmasti.

Mutta mitäs tykkäät tästä kuvasta?

Maailman nopein majoneesi.jpg

Yllä oleva kuva on ollut siis yli kuusi vuotta blogini suosituimman postauksen pääkuva, ja onhan se aika nolottavaa katseltavaa, kun ajattelee, että olen kuitenkin ottanut sittemmin kuvat kahteen ruokakirjaankin. Siksipä vaihdoinkin nyt postauksen pääkuvaksi saman kuvan, joka edustaa kyseistä aiolia myös Gastronaatti-kirjassamme.

Maailman nopein aioli.png

Kolmantena ovat Maailman parhaat joululaatikot, joka tarkoittaa käytännössä porkkana- ja punajuurilaatikoiden reseptejä kahden vuoden takaa. Samaisen postauksen kommenteista löytyy muuten myös se anopin lanttulaatikon resepti, kun sitä joku tiedusteli. Ja kuten arvata saattaa, tämä postaus on noussut luetuimpien joukkoon marras-joulukuussa tulleiden osumien ansiosta. Kuvakin on onneksi jo vähän toista tasoa kuin yllä olevassa majoneesissa.

Maailman parhaat joululaatikot.jpg

Nelossijalla ovat ravintolasuositukseni Helsingistä (40 ravintolaa). Nämäkään eivät ole tältä vuodelta, joten lista kaipaisi päivitystä. Top 10:ssä mainitsemani ravintolat ovat edelleen suosikkejani, mutta tämän vuoden uutuuksista ainakin Nolla, Yes Yes Yes ja The Way sekä aiemmin kokeilematta jääneet Grön, Fabrik, Via Tribunali ja Social Burger Joint pitäisi toki saada suosituksiin mukaan.

Bas Bas Helsinki.jpg

Seuraavan reseptin päätyminen sijalle viisi yllätti. Keväisen raikas mango-valkosuklaa-juustokakku oli kyllä erittäin raikas ja herkullinen, joten suosittelen testaamaan, mikäli et vielä ehtinyt! Saa syödä myös ennen kevättä.

Mango-juustokakku.jpg

Ensimmäinen tämän vuoden postaus tällä listalla on sijalla kuusi komeileva Kukkakaali-wings-reseptini. Näistä tuli kyllä oikeasti tosi hyviä, ja tämän nähtyäni aloin välittömästi haaveilla niiden tekemisestä uudelleen.

Kukkakaali wings.jpg

Seuraavilla sijoilla onkin sitten onneksi muitakin kuin ruokapostauksia. Seitsemänneksi luetuimmassa postauksessa kerron tarkemmin siitä, miksi päädyimme palkkaamaan lastenhoitajan noutamaan lapset kerran viikossa päiväkodista. Ja taisipa tämä olla myös vuoden tykätyin postaus. Hoitaja on todella käynyt kerran viikossa koko syksyn ajan, ja kylläpä on ollut kiva, kun ei ole ollut lastenhoito-ongelmia. Tässä voisi olla aihetta omaan postaukseensa, joten palataan aiheeseen lähiaikoina.

Satu ja Tommi Koivisto.jpg

Sijalla kahdeksan on kestosuosikki, remonttisarjani 6. osa: Seinien pohjatyöt. Jo kuusi vuotta sitten julkaistu postaus on jatkuvasti luetuimpien joukosta, joten ilmeisesti moni siellä ihmettelee yhä, miten tapetit poistetaan ja seinät tasoitetaan ennen maalaamista.

Tapettien poisto.jpg

Toinen DIY-ihmisten kestosuosikki on, miten tehdään säänkestävä ruokapöytä terassille. Yhdeksännellä sijalla oleva postaus on sekin vuodelta 2012. Fun fact: ajattelin muuten tehdä näillä omilla ohjeillani samanlaisen pöydän ensi kesänä puutarhamökille. Kävin jo hakemassa tarvittavat lankut lankomiehen ladosta viime kesänä, ja nyt pöydän kokoaminen odottaa vain tulevaa kesää ja sopivia säitä. Ja sopivaa motivaatiopiikkiä.

Säänkestävä ruokapöytä.jpg

Lastenhoito ja sen haasteet olivat esillä jo alkuvuodesta, ennen kuin olimme löytäneet vakiohoitajamme, ja silloin kerroin, miten tyytyväisiä MLL:n lastenhoitajavälityksen käyttäjiä olemme. Kymmenenneksi luetuin postaus kertoo myös, mitä lastenhoito maksaa ja millaisia työnantajamaksuja kotitalouden on maksettava työnantajana.

Isä ja poika.jpeg

Yllä olevista postauksista siis vain kolme oli tältä vuodelta, ja seitsemän muuta ovat todennäköisesti myös ensi vuonna kärkisijoilla. Katsellaanpa siis vielä hieman listaa alaspäin, ja poimitaan tänne vielä muutama vuonna 2018 kirjoitettu ja julkaistu postaus. Näiden postausten keskinäinen järjestys ei ole oleellista, sillä erot latausmäärissä ovat pieniä.

Ravintolapostaukset ovat olleet yllättävän suosittuja. Ainakin Mashiron sushijuna on kiinnostanut, samoin hävikitön Ravintola Nolla ja Yes Yes Yes, josta kirjoittamastani postauksesta kirposi myös yllä mainittu keskustelu lapsivapaista.

Mashiro Postitalo.jpg

Ravintola Nolla Helsinki.jpg

Yes Yes Yes Helsinki.jpg

Blogin kantavista teemoista vanhemmuus on ollut läsnä paitsi lastenhoitopohdinnoissa myös nyt 2-vuotiaan poikasen vaiheissa. Aurinkoinen halinalle osaa nimittäin näyttää myös sen toisen puolensa ja olla vahvasti eri mieltä asiassa kuin asiassa. Ensimmäiset iltaraivarit nähtiin jo alkuvuodesta, ja koko vuosi onkin ollut sitten suuria tunteita ja tahtojen taistelua. Päiväkodissa, jonka hän aloitti maaliskuussa, hän on toki aivan yhtä hurmaava kuin aiemminkin, ja säästää kiukkunsa vain vanhemmilleen. Vähän toisenlaista vanhemmuusteemaa luettiin ahkerasti joulukuussa, kun poikamme kompastui talon ulko-ovella ja teloi otsansa sairaalakuntoon.

haava_otsassa-2.jpg

Vuoden luetuimmissa postauksissa on myös random-aiheita, kuten Euroviisujen livebloggaus, omat uraoivallukseni sekä kaupallisissa yhteistöissä tehdyt postaukset lelukaaoksen taltuttamisesta ja Hakaniemen leikkiluolasta.

uraoivallus_-_01_0.jpg

eurovision-song-contest-2018-lisbon.jpg

bosch_kotikeskiviikko_-_13.jpg

Leikkiluola Hakaniemi.jpg

Kiitos, että olette käyneet lukemassa postauksiani näin ahkerasti! Jatketaan samaan malliin vuonna 2019!

Hyvää uutta vuotta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *