Lounas kaupungilla: Mashiro Postitalo ja sushijuna

Isyyspakkaus

Nyt on saatu kunnon sushijuna myös Helsingin keskustaan! Kauppakeskus Easton avasi oman sushiliukuhihnansa jo viime vuoden puolella, ja tammikuussa myös Helsingin pääpostin rakennukseen toisen ravintolansa avannut Mashiro sai omansa käyntiin.

Liukuhihnasushia on saanut kyllä aikaisemminkin kahdesta ravintolasta, joita ei kumpaakaan enää ole olemassa: Kaisaniemenkadun Eatzista ja eräästä Kampissa sijainneesta itämaisesta ravintolasta, jonka nimen olen unohtanut. Eatzin sushit maksettiin syötyjen lautasten mukaan, ja aterian hinta saattoi nousta aika huimaksi. Paikassa ei ollut tarpeeksi asiakkaita, ja sen toiminta loppui. Toisen paikan sushit olivat jääkaappikylmiä, sillä ne kiersivät jäähdytetyssä kaapissa.

Eastonin ja Mashiron sushijunista Mashiro vetää pidemmän korren. Myös Eastonissa sushit kulkevat viileäkaapin sisällä, ja jos ruoan vaihtuvuus ei ole tarpeeksi suurta, sushit kylmenevät liiaksi. Sushi pitäisi muutenkin syödä tuoreena ja heti valmistamisen jälkeen, joten pidän liukuhihnan viilentämistä jokseenkin tarpeettomana. Hiljaisina hetkinä tarjolle pitää vain tehdä vähemmän syötävää ja valmistaa sitten toiveannoksia asiakkaille tilauksesta. Näin toimi myös se tokiolainen liukuhihnasushipaikka, jossa kävin pari vuotta sitten.

Nyt Mashirossa kävi lounasaikaan kuhina, ja tuoretta sushia kannettiin hihnalle tarjottimilla. Hihnalta poimimani sushit maistuivat nekin vastatehdyiltä, riisi oli juuri sopivan irtonaista mutta sitkeää, ja kaiken kaikkiaan sushit olivat mielestäni erittäin hyvät. Hihnalta löytyi mm. kahta erilaista lohinigiriä, ravunpyrstönigiriä, makrillinigiriä ja useita makivaihtoehtoja. 

Kävin lounaalla molempien lasten kanssa, ja heistä tyttö oli aivan innoissaan sushista. Hän on toivonut jo pitkään saavansa sushia, ja oli juuri tuossa pari viikkoa sitten murtunut, kun hän kuuli, että olimme Rouvan kanssa syöneet eräänä päivänä sushia lounaaksi ilman häntä. 

Ja nyt hän sai syödä niin paljon kuin jaksoi!

Sushien hinnoittelu lounaalla oli vallan mainio. Aikuiselta buffet-maksoi 14,90 €, ja lapsille hinta määrittyi iän mukaan. 5-vuotiaasta maksoin 4 € ja 1-vuotiaasta ei otettu maksua. Epäilin, että pienempi ei söisi mitään, mutta hän yllättikin ja ahmaisi ensin kaksi lohinigiriä ja vielä yhden makipalan päälle. Suurinta herkkua taisivat olla kuitenkin edamame-pavut, nekin liukuhihnalta.

Jälkiruoaksi saa kahvia tai teetä, ja tyttö yllätti haluamalla teetä kylmänä päivänä. Se tarjoiltiin söpöissä pikkukannuissa.

Mashiro kertoo sushijunan olevan päällä ja buffet-lounaan tarjolla ainakin arkisin klo 11 - 15. Lauantain suhteen kannattaa seurata ravintolan Facebook-sivua, sillä siinä näyttää olleen vaihtelua ja kokeiluja.

Voi kyllä! Tänne tulen toistekin!

 

Lisää lounassuosituksia kaupungilta:

Levain Helsinki

Maya Bar & Grill

Beijing8

Fisken på Disken

Onda Siltanen

Gastro Café Kallio

Hoku

 

Kommentit

Suttastiina

Kerropa vielä maalaiselle, miten tuollaisen junan kanssa toimitaan, jos seuraavalla Helsinkivisiitillä syömässä piipahtaisi.

Hemmuli (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi myös, onko siis kiinteä hinta vai miten?

Tommi K
Isyyspakkaus

Buffet on kiinteähintainen. Lauantaisin ilmeisesti kokeilevat hinnoittelua lautasten mukaan 2 - 4 €/lautanen. Yleensä se menee niin, että lautasen väri määrittelee hinnan ja tarjoilija laskee hinnan lautasten mukaan, kun lähtee pois. 

Tommi K
Isyyspakkaus

Buffet-lounaalla aika suoraviivaisesti: maksat 14,90 €, käyt istumaan liukuhihnan ääreen, otat lautasia hihnalta sitä mukaa, kun ne siihen ilmestyvät, ja syöt kunnes olet kylläinen :)

Kommentoi