Naapuriasuntoon tuli etätyöpiste ja vierashuone

Tapahtunut aiemmin: Vuokralaisemme muutti pois naapuriasunnosta, ja päätimme aloittaa pitkäaikaisen suunnitelmamme asuntojen yhdistämisestä. Suunnittelimme yhdessä arkkitehdin kanssa, mitä asuntojen pohjaratkaisulle tehtäisiin ja mihin oviaukot tehtäisiin, ja pääsimmekin jo toukokuussa jonkinlaiseen lopputulokseen. Tämän jälkeen prosessi on omalta osaltamme jäänyt odottamaan lupia remontin aloittamiseen.

Luvat tarvitaan kahdesta paikasta: taloyhtiöltä ja Helsingin kaupungin rakennusvalvonnasta. Taloyhtiön hallitus antaa ensin luvan sille, että voimme tehdä lupahakemuksen kaupungille, ja kun rakennusvalvonnan lupa on saatu, asuntojen yhdistäminen (käsitääkseni) hyväksytään vielä taloyhtiön yhtiökokouksessa.

Aivan käytännössä tarvitsimme ensin taloyhtiön hallitukselta valtakirjan, jolla arkkitehtimme voi avata asian kaupungin käsittelyyn, ja jouduimme odottamaan tätä valtakirjaa kesälomien vuoksi aika pitkään. Valtakirja saapui lopulta, ja isännöitsijä kertoi samalla, että taloyhtiön hallitus on antanut luvan aloittaa remontin heti, kun kaupungin rakennusvalvonta on myöntänyt luvan. Asunnon sisällä voisi toki alkaa tehdä pintaremonttia jo ennen sitä, mutta luulen, että odotamme joka tapauksessa varsinaista rakennuslupaa.

Vielä ei ole tiedossa, miten pitkään lupaa pitää odottaa, ja asian käsittelyyn tarvitaan vielä pari puuttuvaa dokumenttia, jotka olen pyytänyt isännöitsijältä.

Mutta ei asunto aivan tyhjillään ja toimettomana ole. Kun etätyöt jatkuivatkin vielä kesäloman jälkeen, pyysin työpaikaltani lainaan sähköpöydän, työtuolin ja ulkoisen näytön. Kalusteet saapuivat lähetillä parissa päivässä, ja perustin tulevaan makuuhuoneeseemme kunnollisen etätyöpisteen! Langattoman verkon tukiasemani on heti seinän toisella puolella olohuoneessamme, joten pääsen verkkoon myös naapuriasunnon puolella.

Olen ehtinyt iloita tästä etätyöpisteestä jo monena päivänä, varsinkin kun koululaisemme palaa nyt takaisin kotiin joka päivä jo puoli yhden ja puoli kolmen välillä, usein jonkun kaverin kanssa. Saan jatkaa senkin jälkeen töitä rauhassa työpisteelläni, mutta olen kuitenkin tavoitettavissa, jos heillä on jotain asiaa.

Saimme myös kavereiltamme heille ylimääräiseksi jääneet runkopatjat, joten saimme naapuriin vierashuoneen. Askeettisen, mutta ihan riittävän. Tällä viikolla vanhempani kävivätkin jo kyläilemässä, ja oli todella hienoa, että pystyimme tarjoamaan heille ensimmäistä kertaa ikinä kunnon vierashuoneen, hyvät sängyt ja jopa oman WC:n ja kylpyhuoneen.

Olimme myös hyvin tyytyväisiä siihen, että koiriemme (jotka eivät tule keskenään toimeen) ei tarvinnut kohdata toisiaan lainkaan. Vanhempieni koira oli täällä naapurissa kanssani, kun tein töitä, ja vanhempani olivat työpäiväni ajan kotonamme 5-v:mme kanssa.

Vaikka kaikki täällä onkin vielä täysin keskeneräistä, eikä huonekalujakaan ole työpistettä ja runkopatjoja enempää, olen jo nyt aivan fiiliksissäni tästä lisätilasta. Mutta nyt siis odotellaan, tehdään töitä etätyöhuoneessa ja majoitetaan kylään tulevat kaverit vierashuoneeseen siihen asti, kunnes remontti voi alkaa. Kolmannelle huoneelle ei ole vielä käyttöä, mutta eiköhän sinnekin jokin kuvausstudio vielä saada pystytettyä Rouvalle.

koti oma-elama remontointi
Kommentit (2)
  1. Hieno ratkaisu – viranomaiskäsittelyt joskus vievät aikaa. Toivottavasti homma etenee jouhevasti!

    1. Tommi Koivisto
      23.9.2021, 22:28

      Pari kertaa sieltä on pyydetty lisää dokumentteja, ja nyt pitäisi vielä nimetä vastaava rakennesuunnittelija, mutta jotain siis tapahtuu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *