Lounas kaupungilla: Levain Helsinki

Isyyspakkaus

Nyt alkaa loppukiri kaupunkilounaiden kanssa! Enää kuusi viikkoa vapaita jäljellä, joten on mietittävä, missä paikoissa todella halusin käydä ennen työlounaille paluuta. Listan kärkipäässä oli Levain Helsinki (Kankurinkatu 6).

Levain on vajaan vuoden toiminnassa ollut "leipomo-ruokala" (Bakery & Eatery), joka kuuluu samaan BW-ravintolaryhmään kuin vaikkapa Farang ja Gaijin. Ravintola taisi (en ole ihan varma) aloittaa pelkillä aamaisilla ja lounailla, mutta nyt se tarjoaa myös illallisia maanantaista lauantaihin. Ja tietysti leipää ja leivonnaisia!  

Olin kuullut etukäteen, että paikka on pieni ja pohdin, mitenköhän mahdun sinne lapsen kanssa.

No ei sitten minkäänlaista ongelmaa! Tarjolla olikin syöttötuoleja, joten jätin rattaat ravintolan ulkopuolelle. Syöttötuolista on kyllä varoitettava sen verran, että se on toiseen tuoliin kiinnitetty koroke, eikä varsinainen syöttötuoli. Muuten se ei haittaa, mutta tuoli osoittautui melko kiikkeräksi, ja lapsi sai kerran melkein potkaistua istuimensa kumoon.

Valitsin listalta viikon erikoisuuden, joka oli Sieniohraa, paahdettua ruusukaalia, rapeaa lehtikaalia, hasselpähkinää ja parmesaania (16€).

Todella herkullinen annos, ja vihreydessään ilo silmälle! Kokeilin antaa ruoasta myös taaperolle, mutta hän totesi pian keskittyvänsä mieluummin leipään. Ja ihanaa se leipä olikin! Juuri sellaista kuin kuuluu: rapsakkaa päältä ja pehmeää sisältä. Sopiva happamuus ja sitko. Jos Rouva ei tekisi itse leipää monta kertaa viikossa, olisin ostanut sitä myös mukaan. 

Jälkiruoaksi jaoimme Puolukoita, mascarpone-moussea, suolakaramellia ja rapeaa saaristolaisleipää (5 €). Sen herkullisuudesta olimme taaperon kanssa yksimielisiä.

Kiitos Levain! Ehdottomasti suositusten arvoinen paikka!

Ja hei, arvaapas, minkä huhun kuulin! Levain avaa parin kuukauden päästä toisen ravintolan Töölöön! Tarkka ajankohta oli hieman avoinna, mutta sijainti on Runeberginkatu 29, entisen Cafe & Eepoksen tiloissa. Onnea siis Töölölle!

 

Lisää lounassuosituksia kaupungilta:

Maya Bar & Grill

Beijing8

Fisken på Disken

Onda Siltanen

Gastro Café Kallio

Hoku

Kommentoi