Lounas kaupungilla: Maya Bar & Grill

On ollut muuten yllättävän vaikea pitää kiinni tavoitteesta käydä syömässä lounasta kaupungilla edes joka toinen viikko. Kävin kyllä ennen joulua ystäväni Annen kanssa Maya Bar & Grillissä, mutta blogiin asti tämä lounas ei ehtinyt aiemmin. 

IMG_7867-3.jpg

Maya Bar & Grill on Rautatientorin laidalla Mikonkatu 18:ssa sijaitseva lattariravintola

Ravintolan normilistalta löytyy Latinalaisen Amerikan maiden makuja, mutta lounaalla riippuu hieman päivästä, miten latinoa ruoka on. Tällä kertaa listalta löytyi grillattua karitsaa ja kermaisia valkosipuliperunoita, eli annos olisi voinut olla melkeinpä mistä tahansa muustakin lounaspaikasta.

Mutta erittäin hyvä lounas tämä oli! 10,50 euron hinta sisälsi myös runsaan salaattipöydän, ja mielestäni hinta-laatusuhde oli muy bueno, kun ruoka kuitenkin tarjoiltiin vielä pöytään.

IMG_7878-2.jpg

Lounasaikaan ravintola oli hyvin täysi, ja rattaat mahtuivat mukaan juuri ja juuri. En ollut varma, onko ravintolassa saatavilla syöttötuoleja, joten olisin voinut kyllä jättää rattaat uloskin, sillä syöttötuoli löytyi.

Poikakin suostui syömään jotain, mutta sekä kokoliha että peruna ovat edelleen hänelle hieman vaikeammin lähestyttäviä asioita. Hän keskittyi kasviksiin ja nachoihin.

IMG_7871-2.jpg

Aivan tämän kokemuksen perusteella en osaa sanoa juuri mitään ravintolan varsinaisesta tyylistä. Lounas oli hyvä, mutta palaisin kyllä mielelläni toisen kerran maistamaan jotain selkeämmin latinokeittiöön kuuluvaa annosta.

 

Lisää lounassuosituksia kaupungilta:

Beijing8
Fisken på Disken
Onda Siltanen
Gastro Café Kallio
Hoku

Kommentit (6)
 1. Sori, mut pakko kommentoida ku osu niin sopivasti silmiin: onpa teikäläisellä isot ongelmat ku päänvaivaa tuottaa kaupungille lounaalle ehtiminen:P

  Pisti naurattaan! Mut hyvällä tavalla:) mukavia lounasreissuja!

  1. Se oli se, mitä odotin eniten! 😀 En edes haaveillut mistään kirjan kirjoittamisesta tai toisen ammatin opiskelusta 😉

 2. Komppaan edellistä! Viime visiitistä Mayaan on jo hetki, mutta useamman kerran olemme siellä käyneet. Alkupalat ovat parasta, ja niitä saa kätevästi tilattua jaettavaksi, joten pääsee maistelemaan vähän kaikenlaista.

  Jos lationoruoka ja erityisesti meksikolainen houkuttelee, niin suosittelen myös Eatos -ravintolaa siellä tulevan keskustakirjaston nurkalla. Heillä on lounaallakin esim. quesadilloja. Hintaan sisältyy keitto, leipä ja oman keittiön nachot.

  Illallispuolelta taas suosittelen El Rey -nimistä ravintolaa, joka on Punavuoressa. Se voitti vanhojen espanjanopiskelijakavereideni ”mistä saa hyvää latinoruokaa Helsingissä”-kilpailun niin murskaavasti, että uteliaisuus heräsi. Kävimme siellä ennen joulua nauttimassa maistelumenun, joka oli aivan mahtava! Ehdottomasti pitää mennä uudelleen.

  Ihastuin lattari/meksikolaiseen keittiöön, kun Espanjassa pääsin kokkaamaan lattareiden kanssa. Sitä ennen luulin, että meksikolainen on pelkkää tajunnanräjäyttävää tulisuutta, mutta eihän se mene ollenkaan niin:) Nykyään teemme meksikolaista usein myös kotona. Ainoa vika on siinä, että kun kerran tekee itse tortillalevyt ja nachot, niin valmistuotteisiin on vaikea enää tyytyä, vaikka aikaa meneekin enemmän:D

  1. Mä olen Eatosissa joskus käynytkin. Oli tosi hyvää! Kiitos El Rey -vinkistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *