Vääristynyt äidin rakkaus

Kansallisteatterin Äidin rakkaus kertoo äidin ja aikuisen pojan välisestä suhteesta ja äidin rakkaudesta. Näytelmä on todellinen trilleri.

Mitä mökillä tapahtui vuosia sitten? Vaikuttivatko ne tapahtumat myöhempiin tapahtumiin?

Näytelmä kertoo äidin kieroutuneesta suhtautumisesta poikaansa, läheisriippuvuudesta ja tuhoavasta rakkaudesta, jotka vievät kohti katastrofia.

idin-rakkaus_15_32572268254_oKristiina Haltun näyttelemä Saara elää yhdessä aikuisen poikansa Juliuksen (Markus Järvenpää) kanssa, joka on väliaikaisesti suorittamassa yhdyskuntapalvelusta rötöksistään. Äiti ei uskalla esitellä pojalleen uutta miesystäväänsä Tapania (Eero Aho). Poika on ollut jo vuosia hakoteillä erottamatta, mikä on oikein ja mikä väärin. Äidin pelastus voisi olla uusi miesystävä. Nimenomaan voisi olla, mutta vanhoista kuvioista ja tavoista on vaikea irrottautua, vaikea päästää irti ja lähteä kohti uutta. Alun seesteinen hetki vaihtuu salailuksi ja painajaismaiseksi tunnelmaksi.

idin-rakkaus_07_32600841373_o

Kristiina Haltun äiti on uskottavalla tavalla takertuva ja loppua kohti jopa pelottava. Markus Järvenpään kiihko ja epävakaus ovat käsinkosketeltavia. Eero Ahon Tapani on sovitteleva pelastaja. Kaikki kolme ovat todella taitavia.

Liisa Mustosen ohjaama näytelmä panee katsojan ajattelemaan ja miettimään omaa rakkauttaan lapsiinsa. Lyhyt, napakka näytelmä pitää otteessaan koko ajan.

Äidin rakkaus
Käsikirjoitus Marko Järvikallas
Kantaesitys Omapohjassa 15.3.2017
Kesto 1 tunti 25 minuuttia ilman väliaikaa

Kaisa

Kuvat Kansallisteatteri

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *