Kokeilimme muoti-ilmiötä: poolopaita on taas muotia

Poolot olivat aika pitkään pois muodin keskiöstä. Muutaman sesongin ajan niille on ennustettu paluuta. Nyt niitä löytyy lähes kaikista vaatekaupoista ja -osastoilta. Me kokeilimme, miltä poolo näyttäisi ja tuntuisi meidän päällämme.

Pitkäkaulaiselle ja pienirintaiselle poolo on mitä mainioin vaate. Sitä vastoin korkealle nouseva poolokaulus voi olla vähemmän imarteleva, jos kaula on lyhyt. Lisäksi mahdollinen kaksoisleuka vain korostuu korkean kauluksen myötä. Eikä rintava ole edukseen poolossa, koska suuret rinnat vain korostuvat umpinaisen paidan myötä.

Korkean kauluksen vuoksi on tärkeää miettiä myös vaatteen väriä. Paras olisi, että väri toisi positiivisesti kasvot esille. Musta poolo on aika armoton monelle suomalaiselle varsinkin, jos elinvuosia on kerääntynyt jo se verran, että kasvoissa on juonteista ja ryppyjä. Umpinainen musta vaate vain korostaisi näitä juonteita ja loisi kasvoille ”varjot”.

Musta poolo voi olla aika ankara.

 

Jotta vaalea poolokaulus ei olisi heti likainen eikä edes puhdistuisi pesussa, suojaa kaulus tekstiilisuojalla. Se estää lian tunkeutumisen kuituihin, lisäksi se helpottaa lian irtoamista ja estää pesuveteen liuenneen lian tarttumasta uudelleen vaatteeseen. Tottahan toki tämä on yksi kemiallinen aine lisää, mutta mielestäni asiaa pitäisi ajatella kokonaisuutena. Jos vaate pysyy käyttökelpoisena tämän ansiosta pidempään, se kannattaa.

Meikkivoide voi sotkea vaalean poolokauluksen.

 

Nyt muodissa haetaan vastakohtaisuuksia. Tämä onnistuu helposti pukemalla ylisuuren ja paksuhkon pooloneuleen kanssa kapeat housut tai laskeutuvasta kankaasta tehty hame.

Reilukokoinen, paksuhko pooloneule on hyvä vastakohta kepeälle hameelle.

 

Pörröinen, kiiltävästä langasta tehty poolo ja ”muovinen” takki. Muodin kärkeä.

 

Ylisuuri neule ja suoralahkeiset housut. Kokonaisuus vaatii käyttäjältä pituutta.
Tiukka, korkea poolo ei miellyttänyt Siniä.

 

Vaikka korkean poolon kaulusta taittaisi alemmaksi, saa se rintavan näyttämään vieläkin todellista rintavammalta. Ei jatkoon.

 

Kaksoisleuka korostuu poolon ansiosta. Kiitos, ei!

 

Jos kaulus on löysä, se jättää kaulan esille ja antaa kaulalle pituusvaikutelmaa. Sinille parempi kuin tiukka poolo.

 

Myös Kaisalle tämä toimii paremmin kuin tiukka poolo. Tosin vaatteen väri on ihan väärä Kaisalle. Eli pelkkä pääntie ei tee vaatteesta kelvollista.

 

Minulla ei ole ollut poolopaitaa varmaan reiluun 10 vuoteen. Jotenkin kaipaan pääntiehen ilmavuutta, avaruutta. Tarvittaessa kietaisen löysästi kaulaani. Ehkä jätän nytkin tämän trendin omaan arvoonsa.

Kaisa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *