Näin hiustyylimuutos onnistuu: hiusguru Pirjo Honkanen vinkkaa

Olen jo pitkään halunnut muuttaa hiustyyliäni, mutta palaan aina kampaajalta samanlaisena, vaikka olen toivonut jotain uutta. Usein muutos on vain parin sentin lyhennys tai pari raitaa hiuksissa. Haluaisin muutosta, mutta oma kampaajani on sitä mieltä, että tämänhetkinen hiustyyli on minulle se ainut ja oikea.

Näin surullisia perusteluja nousi esiin, kun kutsuimme lukijoita muuttumaan ja perustelemaan muutostarvettaan. Rohkeutta on, mutta toiveet ja tekijät eivät aina kohtaa.

Niinpä pyysimmekin muuttumisleikkimme hiusasiantuntijaa, Pirjo Honkasta Hiusmuotoilu Pointista neuvomaan kuinka hiustyylin muutos onnistuu. Tässä viisi tärkeintä vinkkiä.

1 Valmistaudu muutokseen

Mieti hyvissä ajoin mitä haluat ja mitä et missään nimessä halua.  Kerää suuntaa antavia ideakuvia tyylistä, jota toivot. Ja ole rehellinen haaveissasi. Jos haikailet esimerkiksi runsaista hiuksista ja oma hiuslaatusi on ohut, niin toiveesi ei ole realistinen. Nuorella pitkät hulmuavat hiukset näyttävät hyviltä, mutta aikuisella ne eivät välttämättä sitä teekään. Ota siis aina koko vartalosi mittasuhteet huomioon.

2 Varaa aika asiantuntijalta

Jos oma kampaaja ei innostu muutoksesta, etsi uusi hyvä kampaaja.  On ihan ok käydä välillä toisella kampaajalla. Se piristää sekä sinua, että kampaajaasi, kun hän näkee päässäsi uusia ideoita. Mitä radikaalimpi muutos on, sitä parempi, jos kampaaja ei ole liian tuttu. Vieras todennäköisesti uskaltaa olla rohkeampi, kun hän näkee sinut uusin silmin eikä hän tiedä hiushistoriaasi.

Löydät muutoksen tekijän tekemällä hieman taustatyötä. Katsele kampaajien kotisivujen kuvia, kysele ihmisiltä, joilla on kivat hiukset. Kun löydät sopivan, varaa häneltä aika ja kerro samalla että haluat suurempaa muutosta.

Näin kampaaja osaa varata riittävästi aikaa.

 

3 Konsultaatio kampaajan kanssa

Hyvä kampaajallakäynti alkaa aina pienellä konsultaationeuvottelulla, jossa kartoitetaan nykytilanne, toiveet ja mahdollisuudet toteuttaa ne. Sinun ei tarvitse tietää mitä tehdään. Kerro samalla miten paljon aikaa ja rahaa olet valmis käyttämään. Kampaaja kokoaa toiveet ja ajatukset yhteen ja tietää mitä tehdään.

4 Ole läsnä, kun kampaaja tekee työtään

Keskity siihen, äläkä juttele kummin kaiman voinnista tai kansakunnan tilasta. Sinun tehtäväsi ei ole viihdyttää kampaajaa tai toimia hänen murheidensa kuuntelijana. Kun tarkkailet tilannetta, voit paremmin yhdessä kampaajan kanssa keskittyä juuri sinun kampaukseesi.

5 Pyydä hyvät hoito-ohjeet ja tuotevinkit

Uusi kampaus vaatii todennäköisesti erilaiset hoitotuotteet ja -tavat muotoilla kuin entinen kampauksesi. Toimi kotona kampaajan antamien ohjeiden mukaan. Älä palaa takaisin vanhoihin tapoihisi.

Ole kärsivällinen, kun muotoilet uutta kampaustasi. Harva kampaus on vain sipaisemalla lähtövalmis. Yleensä totutteluun menee parisen viikkoa.

Nauti uusista hiuksistasi, elämyksistä ja elämästä.

Ja muista, aina voit kysyä kampaajalta lisäneuvoja.

Sini

Katso Katrin uusi hiustyyli Muuttumisleikissämme

Katso Päivin uudistettu kampaus Muuttumisleikissämme

PS Täältä löydät Hiusmuotoilu Pointin.

hyvinvointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *