Sukkahousut vai leggingsit? Mukana myös arvonta

Yhdistätkö mekkoon tai hameeseen sukkahousut vai leggingsit? Julkaisin Instagramin tarinoissa muutaman sekunnin videoklipin, jossa kävelen hame päällä ja tekstinä oli ”Syksyinen sää vaatii stay upit”. Tämä innoitti muutamaa tuntematonta miestä lähettämällä minulle viestejä, joissa he päivittelevät, miksi naiset eivät nykyisin käytä sukkahousuja, vaan pukevat mieluummin ”miesten kalsareita muistuttavat” leggingsit ja miksi naiset sanovat sukkahousujen olevan epämiellyttävät. He kysyivät, ovatko sukkahousut epämiellyttävämmät kuin leggingsit.

Lue juttu loppuun, sillä siellä on arvonta!

sukkahousut vai leggingsit videon kuvaKaisa: Nämä viestit toivat mieleeni vuosien aikana käymäni keskustelut lukuisten naisten kanssa. Yllättävän monet naiset tosiaan karttavat sukkahousujen käyttöä väittäen niiden olevan epämiellyttäviä, ahdistavia, karheita tms.

Olen mekko- ja hameihminen eli käytän näitä vaatteita enemmän kuin housuja. Kummat – sukkahousut vai leggingsit – yhdistän helmojen kanssa? Minun valintani mekkoihin ja hameisiin aina – paitsi kesälomalla, jos ei ole tilaisuuksia – on sukkahousut tai stay upit. Olen siis sukkahousujen superkäyttäjä, heavy user. En koe sukkahousujen käyttöä mitenkään epämiellyttävältä, ahdistavalta tms.

Sini: Minä huitelen kesät paljain, päivettynein säärin, ellei etiketti vaadi sukkia. Silloin vetäisen stay upit jalkoihin, super-ohuina ne eivät edes tunnu, mutta linjaavat sääret kauniisti.

Kylmemmällä säällä valintani mekkojen ja hameiden kanssa on sukkahousut. Napakat, sileäpintaiset sukkahousut ovat kuin toinen iho ja ne antavat ryhtiä. Pitkien housujen alla en koskaan käytä sukkahousuja, ne tuntuvat yleensä liian kuumilta sisällä. Ulkona tarkenen käyttämällä aina pitkää, polviin ulottuvaa takkia.

Oleellista sukkahousuissa todellakin on oikea mitoitus. Sellaisen löytäminen on ollut minullekin välillä vaikeaa, kun jaloissa on pituutta ja keskivartalolta vyötärö kateissa.

Koko ja laatu

Jotta sukkahousut olisivat miellyttävät, koko pitää olla oikea. Tottahan toki sukkikset tuntuvat epämiellyttäviltä tai tukalilta, jos ne valuvat, haarat roikkuvat ja housuosa rullautuu lähes nivusiin. Oikeankokoiset ja -pituiset sukkikset pysyvät paikallaan.

Jos vyötärökaitale on riittävän leveä, se ei uppoa vatsan pehmeyteen eikä jätä epämiellyttävää jälkeä.

sukkahousut vai leggingit
Jos sukkahousujen vyötärökaitale on leveä, se tuntuu miellyttävältä.

Sukkahousujen langan laadulla on myös merkitys. Halpojen sukkisten lanka tuntuu helposti ”raapivalta”, epämiellyttävältä. Sitä vastoin laadukkaiden neulos on pehmeää, lähes ”silkkistä”.

Jos koet sukkikset epämiellyttäviltä, kokeile jonkin toisen merkin – mielellään laadukkaan – tuotteita. Anna sukkahousuille mahdollisuus.

Stay upit

Käytän stay upeja lähinnä kesäaikaan ja juhlissa (silloin, kun niitä vielä oli).

Jos olet tuskaillut, etteivät stay upit pysy ylhäällä, ongelman ydin voi olla, ettei stay upien yläosassa ole riittävästi silikonia tai sitten olet rasvannut reitesi vähän ennen stay upien pukemista, eikä voide ole ehtinyt imeytyä.

Arvonta

Osallistu arvontaan, jossa 3 voittaa Oroblu-sukkahousu-stay up -paketin, jossa on 15 den stay upit, 20 den + 30 den sukkahousut.

sukkahousut vai leggingsit oroblut

Pääset osallistumaan arvontaan vastaamalla näihin kysymyksiin 31.8.2021 klo 24.00 mennessä:

1. Käytätkö sukkahousuja:
a) kyllä  b) en

2. En käytä sukkahousuja, koska:
a) en käytä hameita tai mekkoja, vaan housuja
b) sukkahousut tuntuvat epämiellyttäviltä
c) sukkahousut valuvat tai rullautuvat vyötäröltä
d) sukkahousut ahdistavat

Voit vastata:

  • kommentoimalla tämän postauksen kommenttikenttään
  • lähettämällä sähköpostia osoitteeseen toimitus@naiselo.fi
  • kommentoimalla postaukseen liittyvää Facebook- tai Instagram-postaukseen.

Arvonnan säännöt:

Voittajalle ilmoitetaan voitosta sähköpostiosoitteeseen tai Facebookissa tai Instagramissa riippuen, mitä kautta osallistuja osallistui arvontaan. Jos voittajaa ei tavoiteta kolmen (3) päivän kuluessa, arvotaan uusi voittaja.

Osallistujien tietoja käytetään vain voiton kommunikointiin ja palkinnon lähettämiseen. Palkinnon vastaanottaja vapauttaa Järjestäjän vastuusta, joka aiheutuu tai väitetään aiheutuneen arvontaan osallistumisesta, palkinnon lunastamisesta tai sen käyttämisestä. Osallistumalla arvontaan osallistuja hyväksyy ja sitoutuu noudattamaan arvonnan sääntöjä.

Sini ja Kaisa

Lue myös Sukkahousut vai paljaat sääret?

Oroblun tuotteisiin voit tutustua Oroblun kansainvälisillä sivuilla.

kulttuuri
Kommentit (24)
  1. 1) Vastaus on jotain näiden kahden väliltä, sillä mieluummin käytän kesällä ohuita ”pyöräilyshortseja” hameen alla (estämään reisien hankautumista toisiinsa), ja viileällä leggingssejä. Satunnaisesti kuitenkin käytän sukkahousuja.
    2) b,c ja d ovat kaikki syitä miksi usein valitsen jotain muuta kuin sukkahousut

  2. Vastaan 1.B ja 2.A, mutta käytän siis kyllä juhlissa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *