Turvamies- ja Lapset-näytelmät – viihdettä ja ajateltavaa

Helsingin Kaupunginteatterin Turvamies- ja Lapset-näytelmät sopivat, jos haluat näytelmiltä viihdettä, mutta myös ripauksen verran pohdittavaa. 

Turvamies

Varakkaan perheen hulivilipoika Antti Granqvist (Martti Suosalo) odottaa illan treffejä unelmiensa naisen kanssa, kun ovikelloa soittaa hänen isänsä palkkaama turvamies (Katja Küttner). Ymmärrettävästi Antti ei ole tästä innoissaan  eikä hän ole innoissaan siitä, että hänen pitäisi jäädä kotiin turvallisuussyistä. Antti yrittää kaikin keinoin päästä lähtemään treffeille. Lisämausteensa näytelmän sisällölle antaa turvamiehen narkolepsia, nukahtelu kesken työn. Katsoja seuraa mielenkiinnolla, mihin suuntaan Antin ja turvamiehen välit kehittyvät – vai kehittyvätkö mitenkään.

Turvamies- ja Lapset-näytelmät Turvamies
Helsingin Kaupunginteateri – Turvamies – Kuvassa Katja Küttner ja Martti Suosalo – Kuva Robert Seger

Pasi Lampelan teksti viihdyttää. Näytelmän ideana on, että näyttelijät puhuvat välillä ”sivuun” kertoen katsojille.

Näytelmä lepää Suosalon, huippuammatttilaisen harteilla. On ilo seurata Suosalon näyttelemistä, miten hän pienellä pään tai käden liikkeellä saa tehostettua tekstiä.  Katja Küttner jää helposti Suosalon varjoon, vaikka onkin taitava ja uskottava roolissaan.

Lapset

Eläköitynyt pariskunta Hazel (Aino Seppo) ja Robin (Jukka-Pekka Palo) saavat yllätysvieraan Rosen (Jaana Saarinen). He kaikki ovat aikoinaan työskennelleet ydinvoimassa insinööreinä, asiantuntijoina.

Illan aikana käydään yhteisiä muistoja läpi, päivitetään kuulumiset, lapset, elämänvaiheet ja puhutaan valinnoista.

Hazel ja Robin ovat joutuneet siirtymään mökilleen, kun ydinvoimalassa, jossa he kaikki aikoinaan työskentelivät, on sattunut onnettomuus, eivätkä Hazel ja Robin voi jäädä ydinvoimalan lähellä olevaan taloonsa.

Hazel on kiinnostunut, miksi Rose pitkän ajan jälkeen tulee yllätysvierailulle. Mikä on todellinen syy? En nyt paljasta syitä, mutta kyse on kuitenkin menneisyyden varjosta ja miten sitä korjataan.

Turvamies- ja Lapset-näytelmät lapset
Helsingin Kaupunginteatteri – Lapset – Kuvassa Aino Seppo, Jukka-Pekka Palo ja Jaana Saarinen – Kuva Uupi Tirronen

Brittiläinen Lucy Kirkwood on saanut vakavasta aiheesta sopivalla tavalla viihdyttävän näytelmän.

Kaikki kolme näyttelijää ovat karismaattisia, tasavahvoja ja rooleihinsa sopivia. Aino Sepon Hazel on keskittynyt perheeseen, ja tapahtuupa mitä tahansa, aina voi joogata. Jaana Saarisen esittämän Rosen iloisen pinnan alla sykkii vastuuntunto.

Ajankohtainen aihe, joka panee ajattelemaan, millaiseen tilanteeseen laitamme lapsemme.

Kaisa

Lisää teatteriarvioita

Teatteri: tunteiden koko kirjo

Niin kuin taivaassa -musikaali koskettaa ja liikuttaa

Dosentit ja Saituri – nautittavaa teatteria

Kulttuuria Turussa

kulttuuri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *