Mustikoista luksushilloa

Metsät ovat pullollaan mustikoita. Jos kaipaat pakastemustikoiden lisäksi jotain kivaa uutta säilöttävää, kokeile tyylikkään aromikasta mustikkahilloa. Tiedossa on mustikoista luksushilloa Bonuksena hillo syntyy entistä vähemmällä sokerilla valmistettuna. 

Terveelliset supermarjat mustikat ovat herkkua ihan sellaisenaan, mutta ne sopivat hyvin hilloksi, marmeladiksi, soseeksi, mehuiksi ja kuivattaviksi. Leipoja pyöräyttää mustikoista piirakoita, muffineja, torttuja ja täytekakkuja. Mustikat ovat paikallaan niin smoothieissa, aamupuuron päällä, jogurtin, viilin tai rahkan höysteenä. Mustikkakeitolla on juhlapaikka mannapuuron lisänä ja myös kiisselinä kermavaahtonokareen saattelemana.

mustikoista luksushilloa aineet
Metsämustikat saavat aivan uudet makukaverit limetistä ja inkivääristä. Vaniljalisä korostaa makuja tyylikkäästi.

Hillo

Jos haluat tehdä hieman erikoisempaa hilloa, joka ei ole niin yltiömakeaa, kokeile limetillä, inkiväärillä ja vaniljalla maustettua mustikkahilloa. Näin saat mustikoista luksushilloa.

Minihillosokeri on Dansukkerin kotimaisista sokerijuurikkaista valmistama hillosokeri, jolla syntyy hilloa yli 30 % vähemmällä sokeria kuin tavallisesti. Sokeriseoksen hyytelöimisaine on täysin kasviperäistä, hedelmistä saatavaa pektiiniä. Säilyvyyttä parantaa kaliumsorbaatti, jota on luonnostaan muun muassa pihlajanmarjoissa. Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 6 kuukautta.

Mustikoista luksushilloa purkki auki
Mustikkahillo saa uutta vivahdetta, kun sen maustaa limellä ja inkiväärillä.

Mausteinen mustikkahillo

reilu 1 litra

1,4 l (1 kg) mustikoita
1 (luomu)limetin raastettu kuori ja mehu
1—2 rkl inkiväärinjuurta raastettuna
1 pkt (250 g) minihillosokeria (Dansukker)
1 tl vaniljasokeria

KUMOA peratut mustikat kattilaan.

RAASTA mukaan pestyn limetin kuori ja puristettu mehu.

mustikat ja lime
Raasta hyvin pestyn limetin kuori mustikoiden joukkoon. Purista nesteeksi mehu.

RAASTA kuorittu inkiväärinjuuri ja lisää kattilaan.

mustikat ja inkivääri
Tuore inkiväärinjuuri antaa hillolle mukavan makusävyn. Säätele inkiväärin määrää omien makumieltymystesi mukaan.

SEKOITA mukaan minihillosokeri.

mustikoista luksushilloa hillosokeri
Sekoittele minihillosokeri ensin mustikoiden joukkoon ja kuumenna seos vähitellen.

KUUMENNA mustikkaseos ja keitä hiljalleen 5 minuuttia, välillä sekoittaen.

mustikkahillo
Laske keittoaika siitä, kun seos alkaa kiehua.

MAUSTA hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetken.

TÖLKITÄ hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.

hillopurkit
Näppärä konsti steriloida hillopurkit, on kaataa niihin vettä (¾ verran) ja kuumentaa mikrossa niin, että vesi kiehuu niissä hetken. Kaada kiehuva vesi kansien päälle, jotta nekin puhdistuvat.

NAUTI paahtoleivän, jäätelön, lettujen tai vaikka juustokakun, skonssien, korppujen tai leipäjuuston kera.

mustikkahillo
Mustikkahillo maistuu vaikka lettujen kanssa tai paahtoleivän päällä.

Vinkki

  • Jos et ole limetin ystävä, korvaa limetti sitruunalla tai appelsiinilla.
  • Täytä lasipurkit vajaaksi vedellä ja anna kiehua muutama minuutti mikrossa. Kaada vesi pois ja tölkitä hillo. Kiehauta metallikannet kattilassa kiehuvassa vedessä.
  • Käytä kuumien astioiden käsittelyssä kumikäsineitä

Marita Joutjärvi, resepti ja kuvat

Sinua voisi kiinnostaa myös lukea mustikkafaktaa

Terveellinen ruokavalio: vinkit hyvään syömiseen

Kepeän kevyt ja raikas uunilohi

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.