Mustikoista luksushilloa
Metsät ovat pullollaan mustikoita. Jos kaipaat pakastemustikoiden lisäksi jotain kivaa uutta säilöttävää, kokeile tyylikkään aromikasta mustikkahilloa. Tiedossa on mustikoista luksushilloa Bonuksena hillo syntyy entistä vähemmällä sokerilla valmistettuna.
Terveelliset supermarjat mustikat ovat herkkua ihan sellaisenaan, mutta ne sopivat hyvin hilloksi, marmeladiksi, soseeksi, mehuiksi ja kuivattaviksi. Leipoja pyöräyttää mustikoista piirakoita, muffineja, torttuja ja täytekakkuja. Mustikat ovat paikallaan niin smoothieissa, aamupuuron päällä, jogurtin, viilin tai rahkan höysteenä. Mustikkakeitolla on juhlapaikka mannapuuron lisänä ja myös kiisselinä kermavaahtonokareen saattelemana.

Hillo
Jos haluat tehdä hieman erikoisempaa hilloa, joka ei ole niin yltiömakeaa, kokeile limetillä, inkiväärillä ja vaniljalla maustettua mustikkahilloa. Näin saat mustikoista luksushilloa.
Minihillosokeri on Dansukkerin kotimaisista sokerijuurikkaista valmistama hillosokeri, jolla syntyy hilloa yli 30 % vähemmällä sokeria kuin tavallisesti. Sokeriseoksen hyytelöimisaine on täysin kasviperäistä, hedelmistä saatavaa pektiiniä. Säilyvyyttä parantaa kaliumsorbaatti, jota on luonnostaan muun muassa pihlajanmarjoissa. Hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 6 kuukautta.

Mausteinen mustikkahillo
reilu 1 litra
1,4 l (1 kg) mustikoita
1 (luomu)limetin raastettu kuori ja mehu
1—2 rkl inkiväärinjuurta raastettuna
1 pkt (250 g) minihillosokeria (Dansukker)
1 tl vaniljasokeria
KUMOA peratut mustikat kattilaan.
RAASTA mukaan pestyn limetin kuori ja puristettu mehu.

RAASTA kuorittu inkiväärinjuuri ja lisää kattilaan.

SEKOITA mukaan minihillosokeri.

KUUMENNA mustikkaseos ja keitä hiljalleen 5 minuuttia, välillä sekoittaen.

MAUSTA hillo vaniljasokerilla. Anna jäähtyä hetken.
TÖLKITÄ hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.

NAUTI paahtoleivän, jäätelön, lettujen tai vaikka juustokakun, skonssien, korppujen tai leipäjuuston kera.

Vinkki
- Jos et ole limetin ystävä, korvaa limetti sitruunalla tai appelsiinilla.
- Täytä lasipurkit vajaaksi vedellä ja anna kiehua muutama minuutti mikrossa. Kaada vesi pois ja tölkitä hillo. Kiehauta metallikannet kattilassa kiehuvassa vedessä.
- Käytä kuumien astioiden käsittelyssä kumikäsineitä
Marita Joutjärvi, resepti ja kuvat
Sinua voisi kiinnostaa myös lukea mustikkafaktaa
Terveellinen ruokavalio: vinkit hyvään syömiseen
Kepeän kevyt ja raikas uunilohi