Herkullinen sipulipiirakka
Herkullinen sipulipiirakka on hyvä ja mehevä lounasruoka tai iltapala. Sen raaka-aineet eivät paljon maksa.
Tämän herkullisen sipulipiirakan ohjeen nappasin parikymmentä vuotta sitten jostain lehdestä. Sen jälkeen olen tehnyt tällä ohjeella piirakoita lounasruuaksi, vierastarjoiluksi, iltapalaksi jne.
Täytteen hunaja tuo piirakkaan ripauksen makeutta, ja vuohenjuusto antaa kivan maun kokonaisuudelle.
Aineet

Pohjataikina
100 g voita tai margariinia
1 dl kaurahiutaleita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl hienojakoista porkkanaraastetta
1 prk (200 g) kermaviiliä
Täyte
1 purjosipuli
2 keltasipulia
2 punasipulia
1 rkl öljyä
2 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl hunajaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
100 g vuohenjuustoa
Tee näin
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Valmista ensin pohjataikina.
Sekoita yhteen kaurahiutaleet, vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe.
Nypi joukkoon pehmeä rasva.
Lisää porkkanaraaste ja kermaviili.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Halkaise ja huuhtele purjosipuli.
Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi.
Kuori kelta- ja punasipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.

Kuumenna öljy pannulla.
Kuullota sipulisuikaleet ja -renkaat öljyssä muutaman minuutin ajan.Älä ruskista sipuleita.
Hauduta sipulit miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet.
Mausta sipulit timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja hunajalla.
Nosta sipulipannu liedeltä.
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää ruokakerma ja sekoita tasaiseksi.
Painele pohjataikina piirakkavuoan (halkaisija n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjalle sipulitäyte.
Lisää muna-kermaseos.
Ripottele päälle murennettu vuohenjuusto.
Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Herkullinen sipulipiirakka täydentyy ateriaksi, kun tarjoilet sen kanssa salaattia.
Kaisa
Sipulikeitto on täydellinen pakkasruoka